Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 080)

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajný záver, ale ináč je to iba remeselne ok zvládnutá žánrová šablóna, ktorú zrodila možnosť použitia audiovizuálnych trendov z Gravitácie. Nuda pri nej nehrozí, napätím funguje a na jej hereckú partičku sa dobre pozerá, ale dejové klišé, občasná nelogičnosť a minimálne dve zle zostrihané scény ju z dlhodobého hľadiska zhadzujú do zabudnuteľného priemeru. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Život je zábavné béčko, které není nic jiného, než další vesmírná vyvražďovačka na téma "zloufoun a uzavřena loď," v tomhle případě ozvláštněno tím, že místo lodi je tu mezinárodní vesmírná stanice a hlavně sestava kvalitních herců, hrajících bandu astronautů, jednu kosmonautku a ehm, japanoastronauta? ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Som rád za takéto krvavé a napínavé sci-fi s vesmíru s príšerou na štýl prvého Aliena. Je to dobre obsadene, viac ako dobre, ma to fajn potvoru, fajn výpravu, efekty, záver filmu, slušný béčkový príbeh za to s výbornou atmosférou a napätím, ale prvý Alien je kult aj vďaka tomu, že ma lepšie napísané postavy, inteligentnejšie a to nie sú ani vedci. To je asi najväčšie mínus celého filmu, ale inak je to hodne fajn a krvavá sci-fi hororová naháňačka, kde si nemôžete byť istý tým, kto prežije. 80% - 4* ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádám o povolení zabít tu věc." Povoluje se. Calvine, braň se! Mně se tedy souboj mimozemšťana Calvina s posádkou vizuálně hodně líbil a taky mě dost nudil. Tohle už tady prostě bylo tolikrát - žila byla skupina lidí a ta někoho potkala a počet lidí ve skupině se snižoval a snižoval až zůstal jeden, který vyhrál nebo žádný a ten pro změnu prohrál. A přesně o tohle jde, jenom v tom hrají známější ksichty. Zkrátka bylo to hezké, ale když to srovnám s tím výletem na Kokořín, tak radši znovu navštívím pískovcové skály s občerstvením než tuto multi-kulti vesmírnou stanici. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

U sci-fi hororu mám problém především v případech, kdy mě neosloví atmosféra (není to hutný, není to osobitý, nemá to schopnost udržet pozornost) a nijak nesoucítím s postavami (trochu dementi, trochu o ničem). Koncept mimozemského záporáka je navzdory neoriginalitě funkční, závěr jako jediný opravdu potěšil a vyšší rozpočet zajistil kvalitní triky i herce, nicméně za rok nebude o tomhle filmu vědět skoro nikdo. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Hlavní ženská postava, kterou ztvárňuje Rebecca Ferguson, se jmenuje Miranda North, což volně přeloženo znamená Miranda Sever. Na obleku má své jméno M. North napsané normálně a pod ním azbukou, kde má však M. Sever. V ruštině se sice jména konvertují do azbuky, ovšem nepřekládá se jejich význam. (NiWi)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. března 2017 na filmovém festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama