Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (1 080)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Život je kombinací Vetřelce a Gravitace? Rozhodně. Z prvního si bere základní koncept vetřelce ve vesmíru, ale nevyužívá jeho hororové prvky formou klaustrofobie a paranoie ze stínů. Z druhého si bere vesmír a například velice dlouhou první scénu bez střihu. Obě tyto části mají své kouzlo, svoje silné okamžiky, ale Daniel Espinosa je nedokázal spojit do jednoho filmu bez ztráty kytičky. K té došlo především v kolísavém tempu a skocích do filozofování o smyslu života (našeho? jejich? toho, co se znovu objevil?). Jako by se tvůrci celkově zapomněli rozhodnout, zda půjde o krvavý horor, paranoiu v kosmu, kde váš nikdo neslyší nebo mrazivé vesmírné drama. Hvězdné obsazení je až na výjimky (Jake a Rebecca) skoro zbytečné. O třetí hvězdičce rozhodl až závěr, který mi připomíná brakové scifi z staré školy a dnes působí velice příjemně! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se na pořádný béčkovo-hororový výplach (s občasným pomrknutím, když to spíchli kluci od Deadpoola), výsledek je ale poměrně standardní žánrovka bez osobitějšího podpisu. Co dělá, to dělá víceméně dobře, jenže vždycky opisuje, takže úvodní nepřerušovaná jízda dech nevyrazí, protože jsme jí měli (a epičtější) už v Gravitaci a totéž platí pro naháněčky s Calvinem. Sunshine se mohl opřít o vypiplaný audiovizuál, Horizont události měl charismatické kulisy a odvahu jít v nechutnostech za "příjemnou mez", první Vetřelec se chytře držel ve stínu. Život nezakrývá, že všechny jmenované filmy zná, ale nepřinese nic vlastního (snad vyjma správně cynického konce, který jakoby vypadl z nějaké epizody Krajních mezí). Nemluvě o nevyužitém potenciálu, pokud jde o Calvina. Z poloprůhledné mořské hvězdice vážně moc respektu nesálá. Škoda, že se to celé bere tak vážně. Kdyby se tvůrci nebáli větších absurdit a hnusáren, mohla by vzniknout novodobá klasika. Takhle je to jen fajn žánrovka, která svou existenci obhájí hlavně tím, že podobných filmů vzniká zoufale málo. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Wau to byla zase vocasárna... Naštěstí jsem za to nemusel platit, ale tak ok co k tomu psát je to béčkový sci-fi v áčkovým hávu a brutální vykrádačka všeho možnýho, ale to se už podle obsahu dalo čekat. Z hrdinů mě nebavil nikdo jsou to typicky blbý příslušníci lidský rasy a tak jsem místo nich fandil životu, aby jim přinesl smrt, protože nic jinýho si nezasloužili. Jsou tu dvě věci co to zvedají do průměru a to pěkně udělaná příšerka ta se fakt povedla a ten vtipnej konec. Sice jsem tušil, že to tak dopadne, ale pobavil mě to zas jo.50% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Žádám o povolení zabít tu věc." Povoluje se. Calvine, braň se! Mně se tedy souboj mimozemšťana Calvina s posádkou vizuálně hodně líbil a taky mě dost nudil. Tohle už tady prostě bylo tolikrát - žila byla skupina lidí a ta někoho potkala a počet lidí ve skupině se snižoval a snižoval až zůstal jeden, který vyhrál nebo žádný a ten pro změnu prohrál. A přesně o tohle jde, jenom v tom hrají známější ksichty. Zkrátka bylo to hezké, ale když to srovnám s tím výletem na Kokořín, tak radši znovu navštívím pískovcové skály s občerstvením než tuto multi-kulti vesmírnou stanici. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ve chvílích, kdy se Espinosa pokouší o Gravitační krůčky, mumlám si pro sebe něco o přestřelených ambicích, ale jakmile se naplno projeví inspirace jistým legendárním vesmírným tvorem, je vyhráno. Napětí neustoupí snad ani na okamžik, Jake Gyllenhaal drží i scény plné zdánlivě nic neříkajících dialogů a ještě pěkných pár hodin po skončení pokračuje vtíravý dojezd, který mě nutí přemýšlet o příčinách a následcích. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama