Reklama

Reklama

Snímek Život vypráví příběh šestičlenné posádky Mezinárodní vesmírné stanice, která se ocitá na samotném pokraji jednoho z nejdůležitějších objevů lidských dějin: prvního důkazu o existenci mimozemského života na Marsu. Jak členové posádky pokračují ve svém výzkumu, mají jimi uplatňované metody nezamýšlené následky, a forma života, kterou zkoumají, se ukazuje být mnohem inteligentnější, než kdokoliv očekával. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (1 081)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Když už něco dělám, tak to dělám pořádně. A ne jako Daniel Espinosa. Ten sice dovede i se šesti hrdiny natočit sci-fi, které působí velkolepě a všechny ty průlety vesmírnou stanicí jsou dost působivé, ale příběhově to trošku drhne. Život jakoby balancoval mezi dvěma žánry. Chvíli si hraje na seriózní sci-fi, o pár scén později tu máme poctivé hororově-brakové béčko. Bohužel ani v jednom z těch přístupů nepřichází film s něčím překvapivým nebo něčím, co bychom neviděli dřív. Kdyby Espinosa přitlačil na brakovost nebo se pokusil udělat z Života něco přemýšlivějšího a vydal se s ním jiným než béčkovým směrem, bylo by to fajn. A asi by to i výrazně obhájilo existenci celého Života. Takhle je to hezky vypadající sci-fi s bubákem, o které se za pár let bude mluvit leda v souvislosti se seznamy filmů, které se pokoušely vykrást Vetřelce. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Espinosa miluje Armageddon ale neviděl Gravitaci, a já sem mu tohle nahánění hladovýho marsovskýho Flubbera po ISS úplně nebaštil. A jak by taky jo, když se lovcema stává banda vymaštěnejch vědců, kteří neviděli vesmírnej program NASA ani z vlaku?! Tři hvězdy nechávám za finální song, ctící Willisovu partu vrtařů. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Ale ono to nakonec nebylo vůbec tak špatné! Život je prostá vyvražďovačka, která si sice ve vícero místech netyká s logikou, ale těch několik (ošklivých) scenáristických berliček a pár zjednodušení nedokážou zkazit filmový zážitek, pokud si jej svým hnidopišstvím nezkázíte sami. Atmosféra je už od počátku docela hustá a dokáže se udržet až do zdařilého finále. 7/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Fajný záver, ale ináč je to iba remeselne ok zvládnutá žánrová šablóna, ktorú zrodila možnosť použitia audiovizuálnych trendov z Gravitácie. Nuda pri nej nehrozí, napätím funguje a na jej hereckú partičku sa dobre pozerá, ale dejové klišé, občasná nelogičnosť a minimálne dve zle zostrihané scény ju z dlhodobého hľadiska zhadzujú do zabudnuteľného priemeru. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Tento Život mi připomíná kombinaci Gravitace, Věci a Vetřelce. Ale přesto je tolik, aby šlo o kopírování. Trio Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal a Ryan Reynolds (dle mého měl hrát Kanaďana), jak je na plakátu, filmu dominuje. To však neznamená, že by ostatní nehráli dobře. Film mě dokázal zaujmout a dostatečně vtáhnout do děje, že jsem ho i v pozdních nočních (pro někoho brzkých ranních) hodinách zkouknout celý najednou. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Severoamerické tržby filmu byly 30,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 100,5 mil. (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno