Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Oblíbené trio je zpět. Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May se vrací v novém seriálu The Grand Tour, který je nepřímým pokračováním jejich posledního působení v Top Gearu. Naše trojka se vydává na cestu po celém světě, kde testuje různá auta, plní úkoly a především si užívají život jako "motoristi ve středním věku", kdy každou epizodu uvádí v jejich mobilním stanu. (UncleMorty)

(více)

Recenze (175)

ghatos 

všechny recenze uživatele

1. díl - nelze brát příliš v potaz (nejen) zdejší vysoké hodnocení. Tahle parta má tak silné jméno, že by uspěla i s pořadem o kutilství. Clarkson dále pokračuje v hyperoblíbeném, osvědčeném tv show konceptu (cestování ve stanu je dobrý nápad). Horší to bylo s někdy s nuceným humorem. Vypadlo to dost blbě. Snad postupně více přitlačí na pilu. Na Amazonu se nemusí korektně politicky hlídat a v tom tkví celé kouzlo úspěchu. 74%. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

První epizoda: Je tu návrat asi nejlegendárnější trojice v historii televizní zábavy. The Grand Tour se zdá jako důstojné pokračování Top Gearu. Upřímně řečeno jsem byl ale lehce zklamán. Je mi jasné, že všechno hodnotit po první epizodě je kravina, proto zůstanu nadále této show věrný, nicméně jsem očekával lehce podobný nádech jako v předchozí show. Bál jsem se, že bude větší důraz na auta a na humor se téměř zapomene, lidé mi tvrdili opak. No a ve výsledku se mé obavy vyplnily. I když první díl byl taky naplněn humorem, který nemohu jednoznačně opomenout. Očekával jsem od toho lehce jiný nádech. Po technické a praktické stránce věci je show udělaná perfektně. Rubriky jsou lehce jiné, aby neošlehly Top Gear a práce s kamerou a efekty v této show je neuvěřitelná. Hlavně při prvních pěti minutách jsem si snad i myslel, že jsem zavítal do filmu a nekoukám na show. Amazon má nakročeno velice dobře. Uvidíme co přinesou zítřky. Celá první série: V jistém ohledu jde o zábavu, která za to stojí. Nicméně jaká první epizoda, taková první série. Člověk dokáže být uchvácen úžasným střihem, úžasnou výpravou a dokonalými kamerovými záběry a hraním si s barvami. Ale stále u člověka převládá pocit toho, že je všechno vykonstruované, nahrané a tak silně teatrální, že to lehce dokáže omrzet. Je to na jednu stranu pořád zábava, ale také velice smutné. V současné chvíli pro mne jde spíš o pořad, který bych ne moc aktivně vyhledával, těšil se na něj nebo tak. Spíš si s láskou počkám na český dabing (pokud vůbec nějaký bude) a dívat se na to čistě z nudy. Věc, za kterou půjdu do pekla: recenze aut jsem přeskakoval, protože mě to upřímně vůbec nezajímalo. Spíš na to koukám kvůli zábavě a jelikož mi nepřijde, že má to kouzlo spontánnosti, ale onu vykonstruovanost, tak se mi nechce ztrácet čas koukáním na recenze něčeho, co mne ani nezajímá. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Někdo by namítal, že už to není moc o autech. Nebo, pokud něco děláš půl života, možná je čas na změnu. No já osobně Clarksonovi fandím. Baví mne, že nedospělost a hravost chlapa s neomezenými prostředky může bavit tolik lidí, že po odchodu z už tak lukrativního BBC si ve druhé sezóně s Amazonem může kreslit ještě více penisů na palubním počítači ve voze od Tesly. Ruku na srdce, herečky si stěžují na to, že berou méně než chlapi na stejně výrazné roli. Nikdo by nesledoval 60ti letou herečku a zrovna tak ani třicetiletou s přifouklýma prsama a rty tak dlouho. Lidi baví právě ta hravost co téhle známé trojce nechybí a pokusy o moderátorky se Clarkson ani nesnaží vejít se do všech těch šablonek na vyváženost a politickou korektnost. Ćím více za hranou pořad je, tím lépe udržuje publikum což nepůjde trumfovat do nekonečna, zatím ale vše v maximálním pořádku. Druhá sezóna TGT je stejně dobrá jako ty poslední od Top Gear v původní sestavě. Naopak Top Gear jsem přestal sledovat po první sezóně s "Joeym". Boys will be boys. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

13. díl poslední série v Mongolsku byl pravděpodobně ten nejkrásnější, který sem od trojky May, Hammond a Clarkson viděl. Přenádherné scenérie, fórky, ale hlavně spousta postřehů a zajímavostí z úst všech tří protagonistů, které mi vnukli naději, že už by se do budoucna nemuselo jednat jen o natuplou show, kde si ze sebe všichni akorát střílí. Pánové tu záplavu informací dávali na vrub své týdenní střízlivosti (což je sama o sobě zajímavá myšlenka). Inu nová show konečně dotáhla tu starou a dokonce ji i v pár případech předčila. Vzpomínám na skvělou epizodu o historických závodech rally Lancie (s02e07), příběh boje Davida s Goliášem vyprávěný Jeremym bral dech. Nebo krátká biografie Jima Clarka (s03e05), historicky jednoho z nejúspěšnějších jezdců F1 o kterém jsem do té doby sice nic nevěděl, ale na konci epizody jsem měl slzy na krajíčku. Nicméně co neukáplo po cestě k dnešní poslední epizodě 3. série muselo všechno ven naráz krátce po ní. Jelikož Jeremyho Clarksona považuju za jednoho z velikánů 21. století, velmi mě zarmoutilo jeho prohlášení na konci dílu. Pánové nám totiž oznámili, že tohle není jen poslední díl série, ale poslední díl vůbec... Chtěl bych jim proto poděkovat, alespoň prostřednictvím tohodle strohého příspěvku. Za těch 17 let jejich práce mě ani na chvíli nepřestali bavit, vytvořili seriál jehož každý díl jsem viděl minimálně 2x (TG Americký speciál třeba i 20x) a z jehož každého dílu jsem si odnesl něco nového, nějakou informaci, pocit, emoci a hlavně TUNY smíchu. I když mě to mrzí, tak tenhle krok chápu, protože končit se má v nejlepším a že to pánové v posleních dílech opravdu dotáhli do dokonalosti o tom si myslím není sporu. Díky <3 ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jsou zpět a s nimi i jejich klasický humor. Bohužel se tady ale moc tlačí na pilu. Zatímco v Top Gearu humor působil nenuceně a celkem i přirozeně a byl příjemným obohacením show, zde se na něj vyloženě tlačí jako na základ celé show. A to bohužel nepůsobí dobře z několika důvodů. 1) Z každé episody jde cítit silné následování scénáře, přirozenost je ta tam. 2) Zvýšená kvantita vtipů si nědokáže udržet stejnou kvalitu. Některé věci jsou vyloženě trapné. 3) Amazon do pořadu narval nemalé peníze a chce aby to bylo vidět. Megalomanství je vysoce přes čáru a naprosto zbytečné. Abych ale pořád jen nekritizoval, kde pořad exceluje stále stejně jsou samotné recenze. Jeremy, Richard a James jsou prostě v srdci motoristi a srdcaři a ví, jak vtipně podat naprosto zbytečné informace o autě, které si 99,9% procenta populace nikdy nekoupí. Ve výsledku se na to koukat dá, ale stejně jako Top Gear už nebude to co býval bez této trojice, tato trojice nebude co bývala bez Top Gearu. UPDATE PRO S02 S druhou sérií zmizelo spoustu věcí, které měli být pro Grand tour charakteristické. V podstatě vlastně zmizelo vše co zde bylo navíc oproti Top Gearu, takže se z Grand Tour stala naprostá kopie Top Gearu. U většiny věcí je tomu asi dobře, protože většina byla trapná. Na druhou stranu mě mrzí, že se už páni nevěnují všemu co má motor, ale vrátili se pouze k automobilům. Sranda s loděmi, armádními vozítky apod. měla také své kouzlo a k autům to bylo celkem příjemné obohacení show. ()

Fisek 

všechny recenze uživatele

Top Gear byla vskutku jedinečná show, která neměla konkurenci doma ani nikde jinde v zahraničí. Ale poslední série s kvalitou klesaly níž a níž. Posledním hřebíkem do rakve bylo nové obsazení, takže jsem rád, že žezlo převzal Amazon, a můžeme si dál užívat Clarksona a spol, a prozatím musím říct, že se mi velice líbí jak se The Grand Tour vyvíjí. V každém díle jsou schopni vytáhnout něco dostatečně nového a zajímavého, aby nejen těch 60 minut zabili, ale především pobavili. Dvoudílný speciál byl naprosto vynikající, který dosáhl kvalit starého Top Gearu a vlastně jsem zapomněl, že sleduju něco jiného. Samotné díly tedy nejsou na maximální hodnocení, ale ve větším měřítku super podívaná… I když, narovinu, „starý“ Top Gear je stejně nejlepší. But then again, kdo má rád auta, zákonitě si zde bude libovat. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Dnes 3.2.2017 je konec první řady a já bych se rád podělil. Ne jako někteří místní retardi (115 konkrétně), kteří se podívali na jednu epizodu a běželi psát recenzi. Každopádně k věci. Je to jiné a zdá se že i méně zábavné. Důvodů je několik. Jeremy dostal asi opravdu krátké vodítko a tak se krotí (v TG byl mnohem větší hovado). Dále, díky tomu že prostě NESMÍ recyklovat některé TG zaběhlé rutiny (na které jsme se naladili a které prostě očekáváme), vše se zdá být jakože "ne úplně ono". Díky tomu působí epizody nevyváženě. Některé nudnější, některé ne. Některé se věnují autům a některé spíš parodují Na hraně zítřka a o autech se moc toho nedozvíme. Je to prostě v první řadě šou a auta jdou občas do pozadí. Za sebe tedy dávám 4,4. Je to tedy o malinko "horší" než starý TopGear (nebo jen jiné?). Pokud bych ale měl srovnat Grand Tour a NOVÝ TopGear (2016), tak rozhodně vede Grand Tour. ()

MartinS96 

všechny recenze uživatele

Křeček, orangutan a kapitán šnek jsou zpět! Mají novou show, novou závodní dráhu, nového závodního jezdce, který už není tajemný jak hrad v Karpatech, zato je zarytým američanem, kterému vše co nepochází z jeho kraje připadá komoušské. Líbil se mi koncept conversation street, naopak mi trochu vadilo, že se žádný z pozvaných hostů nedokázal dostatat do natáčecího stanu. Nevím co k tomu tvůrce pořadu vedlo, ale kompetitivní mód celebrit jsem trochu postrádal. Rozpočet na epizodu oproti Top Gearu razantně narostl a je to vidět. Záběry z natáčení aut jsou ještě více cool a připomínají spíš hollywoodský trhák, než “pořad o autech“. Když k tomu všemu připočtete nesmírně vtipnou a dokonale sehranou moderátorskou trojici je o zábavný zážitek postaráno. Ve druhé sérii pozoruji větší návrat ke kořenům. Vtipné scénky již nejsou tolik vynucené a “naskriptované“, smích je spíše důsledkem skvělé chemie mezi hlavními představiteli. Celebritám se již daří dostat se až do natáčecího stanu, i když koncept dvou proti sobě soupeřících hvězd je evidentně okopírovaný od kolegů z nové řady Top Gearu. Jen ten Američan mi přišel o něco zábavnější, než nová závodnice. „Does that mean he’s not coming on then?“ 9/10 ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

A tenhle znáte? Víte, jaký je rozdíl mezi americkým a britským humorem? Ne? Tak se podívejte na The Grand Tour a na původní Top Gear a musíte mít jasno. Ale vážně, je to pořád parádní záležitost, u které se dá dobře bavit, ale z televizního pořadu o autech se stala pouhá show, brutálně zaměřená na americké publikum, tzn. čistou chemii mezi úhlavní trojkou vystřídal zbytečně do puntíku naplánovaný scénář, plný střelby, výbuchů, efektů a nepřirozených a špatně vypointovaných konců. První série byla naplněna nostalgií z návratu starých známých tváří, ale až druhá série bude křest ohněm a rozhodne, jestli se nechá britská trojka zválcovat v tomto případě zbytečně přemrštěným rádoby vtipným americkým smyslem pro humor, který jim ani trochu nesedne. ()

Junglista 

všechny recenze uživatele

Zcela výjimečně hodnotím už po prvním díle, i když to obvykle nesnáším. Ale tady je jasný, že to horší dost pravděpodobně nebude. Svatá trojice opět v nejlepší formě a já se tlemil skoro celou dobu. Čekal jsem tedy větší kopanec do BBC, ale byl důstojný. Až by při úvodu skoro slza radosti ukápla. And on that bombshell, back to the tent :-) P.S. já chci StOga!!! ()

Retik 

všechny recenze uživatele

Známá trojka Clarkson, Hammond a May se nám vrátila a s nimi i ten nejnadějnější motoristický seriál za poslední dekádu. Grand Tour je v podstatě Top Gear s tím rozdílem, že Clarkson a jeho banda mají pod taktovkou Amazonu téměř volnou ruku a mohou realizovat svoje šílené kousky spolu s jejich humorem, který je pro někoho na hraně soudnosti. Vzhledem k opravdu štědrému rozpočtu můžeme od Grand Touru čekat ještě velké věci, ať už se jedná o destinace, technickou stránku a nebo i předvedená vozidla. Bude to jízda! 8/10 ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

První epizoda si hlavně utahuje z Top Gearu, to dlouho vydržet nemohlo. V druhé epizodě poněkud ulétli a už to o autech moc nebylo, ačkoli jsem se v té hře na vojáky zasmál. Třetí epizoda, návrat do Evropy a ke staré dobré cestě se třemi krásnými auty. ()

tom.nosek 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Jak už se traduje, poslední řady Top Gearu už nebyly tak dobré jako dřív. Stále stejný formát pořádu postupem času omrzel. Možnost vytvořit něco nového tak vypadala jako dobré východisko, jak přijít s něčím novým a riskantnějším. Pak přišel Grand Tour a zjistili jsme, že je to Top Gear. Top Gear, který je o něco méně o autech, trochu sprostější, s Conversation Street místo The News (o trošku lepší než originál), Celebrity Brain Crash místo Star in a Reasonably-Priced Car (první díl vtipné, od té doby silně chabé), s nudným Eboladromem místo Top Gear Test Tracku a s nudným "Communist" Americanem místo Stiga. Ve výsledku se tak jedná o tentýž pořad, který je horší v tom, že opouští zbytky reality a decentních vtipů. Občas se díl povede a je to dobré, nicméně většina "novinek" (tj. náhrad za něco, co fungovalo v Top Gearu), je nudná. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto pořadu)

Ale ano, je to zabavne. The Grand Tour je mene o autech a vice o vtipkach ustredni trojice a to mi celkem vyhovuje. Nektere vtipy se tedy opakuji (Celebrity Brain Crash zacal nudit uz v druhem dilu, american nebyl vtipny ani jednou). V cem je ale toto nejsilnejsi jsou predtocene filmecky, kde tvurci vymysleji opravdu kraviny, jejichz naprosta vetsina miri primo na komoru (udrzitelna karoserie ftw). ()

Greny 

všechny recenze uživatele

Vemte osvědčenou trojici Clarskon, Hammond a May, přidejte peníze a amerického producenta a dostane dobře vypadající a chutný koktejl, který si rádi naservírujete po těžkém dni v práci, kdy se do tepla svého domova dohrkáte ve Fabii 1.2 HTP. Nu což, oni ví, co chceme vidět a my víme, co chceme, aby nám předvedli a ono to funguje. ()

Perverz 

všechny recenze uživatele

Top Gear, pamatujete jak se u něho dokázal člověk nasmát. No v The Grand Tour mi přijde že se chlapi zaměřili už pouze na humor, což není na škodu. Je to vůbec ještě o autech? Jasně! Podle mě posunuli laťku trochu výš, peníze pořád jsou a Clarkson a spol. si dělají jen co je napadne. Jen tak dál. Zatím VŠECHNY díly stojí za to. Co na to říct? A navíc se Clarkson ze všech těch žalob ani neponaučil, pořád si otvírá hubu.Yep. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Po ctyrech dilech zatim za tri silne hvezdy. Lepsi, nez novy Top Gear, ale zaroven bez vetsi inovace a stejne nucene jako novy Top Gear. I kdyz je vse nahrane, v TG to pusobilo mene krecovite. Ale uvidime po konci prvni serie, resp. spis po konci druhe, az si to opravdu sedne ()

Související novinky

Amazon zachránil The Expanse

Amazon zachránil The Expanse

28.05.2018

Nejspíš vám neuniklo, že zažíváme válku kabelovek a streamovacích služeb. Všichni se totiž snaží mít co nejlepší a nejatraktivnější obsah a předehnat tak konkurenci. V čele pelotonu se momentálně… (více)

Reklama

Reklama