Reklama

Reklama

Dobré místo

(seriál)
  • USA The Good Place
TV spot
USA, (2016–2020), 19 h 46 min (Minutáž: 21–54 min)

Tvůrci:

Michael Schur

Hrají:

Kristen Bell, Ted Danson, William Jackson Harper, D'Arcy Carden, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Marc Evan Jackson, Tiya Sircar, Ruman Kazi, Amy Okuda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(50)

Díky chybě se sebestředná Eleanor Shellstrop po smrti dostane na Dobré místo. Chce tu zůstat, takže se snaží stát se lepším člověkem. (Netflix)

Videa (1)

TV spot

Recenze (110)

haluska11 

všechny recenze uživatele

kterak nepříjemná a vulgární mileniálka eleanor umřela a chybou v systému se dostala do posmrtného místa pro dobré lidi. objevování morálně čistého světa je pro antihrdinku peklem: nadávky v řeči jí neustále opravuje slovní autokorekt a otravná umělá inteligence Janet jí vůbec neplní přání tak, jak by chtěla. aby se vyhla podezření zdejšího CEO Michaela, rozhodne se napravit své chování s cílem dokonale zapadnout mezi svatoušky. nebeská skvadra vám přiroste k srdci: nerozhodný filozof Chidi, narcistní perfekcionistka Tahani (mňam, tahini) a její tajemný mnišský manžel jsou nesourodý gang, co spraví víc vesmírných nesrovnalostí, než Bořek Stavitel. zajímavý morální systém a poťouchlý humor je jakousi víc wholesome a oddechovou alternativou k Bojackovi Horsemanovi. první tři série jsou al dente, ta poslední už je hodně rozvařená. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Zabavna jednohubka, ktere jsem mel chut za finale pridat (mam chut spoilerovat a prirovnavat...) jeste hvezdicku navic, ale pockam na druhou serii, jak se s tim poperou. EDIT: Tak to prvotni nadseni se s kazdou serii stupnovalo a i kdyz to na uplne cistych pet neni, tak musim kvitovat, ze tvurce serialu Michael Schur si udrzel tempo a vizi a neprotahoval to do umoru. Naopak, samotny zaver se moc povedl. Urcite jedna z tech chytrejsich komedii se skvelymi postavami, originalnim pristupem a nadhledem. ()

Reklama

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Je hrozně snadné, žít se lží..." - "Jsme pár tvořený třemi lidmi..." - "Je to, kudla, dokonalý!" - "Můžeš se opít? .. To ne, ale když stojím poblíž silných magnetů, docela to se mnou zamává..." - "Opravdu bych moc rád viděl pavouky ve vašich zadcích..." Super téma a spousta hlášek. Škoda jen, že těmi posledními sériemi to bylo natahované a závěr vyšel tak trochu do ztracena. ()

Adam_Musil 

všechny recenze uživatele

The Good Place je příjemná, neotřelá a především kvalitní oddechovka se zajímavými zvraty na konci jednotlivých sérií. Seriál je nicméně na můj vkus místy příliš utahaný a jeho příběh zbytečně rozčleňovaný do dílčích normovaných epizod, proto, ale i z jiných důvodů je obtížné udělit mu objektivní hodnocení. Některé momenty je navíc třeba brát i s velkou rezervou a vnímat je spíše jako satelity doprovázející příběh. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi první sci-fi sitcom, se kterým jsem se setkal. A právě proto jsem vydržel od začátku až do konce. Dobré místo je totálně fajn relax. Navíc mi zaplnil mezeru v období, kdy žádný kloudný sitcom nevzniká a televize neustále těží z těch stálých, kterým neustále vládnou Přátelé, HIMYM a Big Bang Theory. Navíc jsou to pořád nejsledovanější odpolední pořady, takže to asi i o něčem vypovídá. Dobré místo ale má šanci být na podobné úrovni. Se čtyřmi sériemi se obsahem sice srovnávat úplně nedá, ale na druhou stranu to potvrzuje pravidlo, že méně je někdy více. Bavil jsem se královsky a i když jsou slabší díly, tak v celkovém kontextu skutečnosti, že v každém díle se něco děje a tak příběhem prostupujete dál, byť i za předpokladu totálních šílených příběhových výkrut, je Dobré místo dobrý seriál pro relax, u kterého se dá ztvrdnout klidně i celý večer. ()

Galerie (756)

Zajímavosti (17)

  • V epizóde sa objaví postava hlavného účtovníka. V ruke drží šálku s nápisom Existence's Best Boss, čo je referencia na šálku World's Best Boss postavy Michaella Scotta z americkej verzie seriálu Kancl (od r. 2005). Hlavného účtovníka hrá Stephen Merchant, ktorý spoločne s Rickym Gervaisom vytvoril britský originál. (petiar)
  • O zákulisí tejto šou existuje podcast s názvom "The Good Place: The Podcast". Hostiteľom je Marc Evan Jackson, ktorý v šou hrá Shawna a robí rozhovory s členmi štábu. (chesterko)
  • Premiérová epizóda prilákala 8,04 milióna divákov. (chesterko)

Související novinky

Nejlepší seriály posledních deseti let?

Nejlepší seriály posledních deseti let?

01.11.2019

Konec roku se pomalu ale jistě blíží a s ním pochopitelně brzy dorazí i nejrůznější filmové a seriálové žebříčky. Ty nás teď ale nezajímají. Místo toho se podíváme na žebříček, který se ohlíží rovnou… (více)

Reklama

Reklama