Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata: Rok v životě

(seriál)
  • USA Gilmore Girls: A Year in the Life
Trailer 2
USA, 2016, 6 h (Minutáž: 90 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Kelly Bishop, Scott Patterson, Keiko Agena, Matt Czuchry, Sean Gunn, Yanic Truesdale, Sally Struthers, Liz Torres (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Nová řada přichází skoro deset let po skončení původní série a sleduje Lorelai, Rory a Emily Gilmore v průběhu čtyř období bohatých na změny. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

No, vlastně vůbec nevím, o co v nových dílech šlo. Jen vyšly víc najevo věci, co mě na postavách štvaly, Lorelei s Lukem spolu pořád neumí komunikovat, Rory je mnohem větší rozmazlenej spratek, co se snaží manipulovat se světem kolem sebe a je nešťastná, když jí to nevychází, a Michel ještě otravnější. Tvůrci se snaží do příběhů dostat nějaký děj, ale jednotlivé zápletky spolu dohromady moc nehrají, jsou levné, bez významu, bez hloubky a nakonec se tam vlastně nic neděje. Jen Christopher je pořád sexy, Dean normální a proměna Emily okouzlující, dvě hvězdy za ně! ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Je tak těžké to nějak hodnotit. Tolik nelogických věcí.... Tolik nesourodý děj.... A ten děsně, děsně dlouhý muzikál ... Ale když to vezmu z druhé strany, ten skvělý vztah matky s dcerou tam byl, nic se neztatilo. A Lorelai a Luke, nádherná souhra, uvěřitelné a nádherné souznění, kde se konečně vše uzavřelo. Co se týče Rory. I když mě to naštvalo a zaskočilo, Rory přeci není taková, zpětně však musím uznat, že tohle je klasika. Docela to i znám. Vzorná studentka, velké plány a jasné cíle. Každý úspěch posiluje sebevědomí v sebe sama, o to víc je drobný neúspěch velkým problémem. Zábrany povolují a neprožitá puberta se objeví kolem třicítky. A výsledek. Ta čtyři slova. A vážně je to tak špatné, po životě ve velkém světě zjistit, že doma, v malém městečku Stars Hollow, je stejně nejlépe? Po prvotním zaskočení a rozmrzení... proč oblíbené postavy dostaly štěk jen 20 vteřin... hlavně Sookie.... to nedávalo smysl, ale hádám, že problém byly finance. Kirk to ale statečně zachraňoval. ()

Reklama

SidneyP 

všechny recenze uživatele

*SPOILERS* Nejvíc ukecaný seriál se vrátil na televizní obrazovky, aby znovu rozjel své hlášky na plné obrátky. Ale opravdu se mu to podařilo? Po 9 letech pauzy nám přichází neucelený děj, a nejsem si úplně jistý, zda všichni dokázali opět splynout se svými postavami - např. Kirk je sice stále takový malý prudič s vážně třeštěnými nápady, ale cítím z něj, že to už není ono. Dost velká absence některých postav mě taky zrovna nepotěšila... je sice hezké, že přivedli alespoň na chvíli zpátky skoro všechnu tu starou partu, ale spousta z nich v tom příběhu hrajou zadní-zadní vrátka - funguji prostě jen jako výplň času. Kdyby se stopáž zkrátila na normální 45minutovou a šla by normálně po sobě, ne v intervalu čtvrt rok/čtvrt rok/, bylo by to o mnohem lepší. A to už nemluvím o těch dějových dírách - Rory chodí s klukem celý ten rok a přitom se ani skoro nevidí? Cože? Čtyři závěrečná slova by dávala větší smysl předtím, ale ne už tolik teď. A vůbec poprvé jsem zažil to, že jsem se modlil, ať ty díly už skončí, protože jsem zjistil, že usínám nudou. Za mě se tedy návrat Gilmorek nepovedl. Asi jsem očekával mnoho. 60%. ()

strelenaL 

všechny recenze uživatele

Velký návrat gilmorek !!! Geniální, dojemné zakončení. Ano, souhlasím že byla nejslabším místem muzikálová část ve třetí epizodě, ale oproti tomu zbylému je tohle jen pouhý detail. Gilmorova děvčata a jejich rok v životě Vás rozesmutní, rozveselí a dotáhnou všechny dějové linie do konce, který někdo mohl předpovídat a někdo naopak vůbec ani netušil. Já byla na měkko když se v seriálu objevila Sookie, protože jsem sledovala přípravy, informace ohledně natáčení, a moc jsem chtěla (a přála si) návrat všech protagonistů, vše mi krásně seplo a zahřálo na duši, že tam byla ta scéna s Lorelai a Sookie, kdyby ten prostor pro ně nebyl aspoň v jednom díle zařazen, zlomilo by mi to srdce. <3 Rok v životě Gilmorových děvčat se stalo plnohodnotným zakončením seriálu nebo otevřeným prostorem k pokračování...? ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

A tak jsem deset let čekala a ani jsem si nemyslela, že bych se kdy ještě dočkala. A pak přišla zpráva o nových dílech a já byla nadšená a když jsem se pak dozvěděla, že se navíc vrací (skoro) kompletní sestava herců, tak jsem nemohla být šťastnější. Bylo zvláštní se po tolika letech vrátit zpátky. Bylo to nostalgické, občas nelogické, ale humor zůstal, některé postavy se opravdu objevili jen na skok, ale potěšil mě i sebemenší navrátilec, který přišel jen říct ahoj. Některé díly byly horší (Summer), některé lepší. Ale Fall mi to krásně vynahradil a i když takovýhle konec jsem nečekala, ani nepředpokládala, tak je to vlastně krásné ukončení a lepší si snad fanoušci nemohli přát. "To the circle of life" 4* ()

Galerie (232)

Zajímavosti (7)

  • Tvůrkyně seriálu Amy Sherman-Palladino se po šesté sérii nedohodla s televizí CW a spolu se svým manželem se nepodíleli na tvorbě sedmé série seriálu Gilmorova děvčata (od r. 2000) a ani ji neviděli. Část děje v Gilmore Girls: A Year in the Life se tak původně měla odehrát už v sedmé sezóně (tedy o 9 let dřív) a to je i důvod toho, proč se spousta postav prakticky nijak neposunula. (Céčko)

Související novinky

Veronica Mars se vrací

Veronica Mars se vrací

22.08.2018

Kultovní noirový seriál Veronica Mars s Kristen Bell (Šéfka, Matky na tahu) v hlavní roli se s největší pravděpodobností dočká další řady. Showrunner Rob Thomas momentálně dojednává poslední detaily… (více)

Reklama

Reklama