Reklama

Reklama

Soumrak templářů

(seriál)
Trailer 1
USA, (2017–2019), 12 h 54 min (Minutáž: 40–48 min)

Hudba:

Natalie Holt

Hrají:

Tom Cullen, Bobby Schofield, Jim Carter, Sabrina Bartlett, Julian Ovenden, Sarah-Sofie Boussnina, Padraic Delaney, Simon Merrells, Olivia Ross, Akin Gazi (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Templářští rytíři byli nejmocnější, nejbohatší a nejzáhadnější vojenský řád středověku, pověřený ochrannou nejcennější křesťanské relikvie – Svatého grálu – a ukrývající tajemství schopná způsobit velkou zkázu. Seriál Soumrak templářů se noří hluboko do utajovaného světa tohoto legendárního bratrstva válečnických mnichů. Od jejich bitev ve Svaté zemi přes složité vztahy s králem Francie až po zradu, která nakonec vedla k jejich tragickému zániku, příběh templářských rytířů nebyl dosud nikdy odvyprávěn tak uceleně jako nyní. (HBO Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (62)

fantassia 

všechny recenze uživatele

Nehodnotím herce, výpravu ani kostýmy. Bavila jsem se, byla to výborná oddechovka, při které člověk skoro vůbec nemusí myslet, ale bavit se. Bavila jsem se jak mistrně byla vykreslená pošetilost lidská, pošetilost uctívat předměty, které někdo použil i kdyby to byl sám Bůh. Nejen uctívat, ale i kvůli nim vraždit. Lidé k tomuhle měli vždycky sklony z posvátného udělat modlu, která jim bude sloužit k jejich záměrům, nechápou rozdíl mezi bezduchou věcí a oživujícím Duchem. ,,Je to mnohem víc, mnohem víc než grál",ale nikdo neví co :-) no můžeme se dopracovat k určitému fetišismu a uctívat hrnečky a skleničky, Mnoho lidí dodneška neumí číst symboly a znamení a vidí je pořád doslovně, takže druhá část jim zůstává skrytá a doslova pro oči nevidí, protože nepřekročí hranici hmoty... ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

První sérii jsem sledovala paralelně s Britannií a tam bohužel Britannia měla navrch. Pokud bych měla porovnat sérii 01 a 02 mezi sebou, jsou poměrně vyrovnané. Ve 2. sérii se mi ale, přiznám se, více líbily díly režírované Davidem Wellingtonem. Herecké výkony oproti lehkým výkyvům v S01 byly v druhé sérii vyrovnané a obohacené úžasným Markem Hamillem. Jediná věc, co me hlavně při sledování druhé série vadila, bylo osvětlení interiérů - černočerná tma, kdy na herce nebylo moc vidět a tak z nich člověk měl jen polovinu zážitku. Velká škoda, protože jejich výkony na place byly perfektní. Jen tak dál Jeremy Rennere ;o) ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zvládol som to do konca, a hoci musím priznať, že ma to miestami bavilo (hlavne to nepredvídateľné mordovanie vedľajších postáv, o ktorých si človek myslel, že ich dejové línie tvorcovia potiahnu aj na viac sezón), nakoniec mám z toho dojem niečoho, čomu sa dá akurát tak vysmievať. Scenár dopletený, dobová atmosféra slabá, množstvo hlúpostí, herci kompletne na facku. Pri "dojímavom finále" som sa striedavo chytal za hlavu a nahlas smial. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nenechajte sa odradiť prvou sériu, pretože ta druhá je oveľa lepšia. 1.séria - 70%. Mám rád stredovek, historické filmy, no predovšetkým sa mi páčia štýlovo vyzbrojení templársky rytieri. A tento seriál mi ich aj dodal. Na oko je to celkom pekne natočené. Pôsobivé kulisy, hrady, výprava, kostýmy, rekvizity, dekorácie nechýbajú, no je vidno na efektoch, že to veľký rozpočet nemalo, ale to nie je najväčší problém tohto seriálu. Bavil ma príbeh o svatom grále, no čo ma nebavilo a musel som to dlhšie vstrebať sú herci, ktorí mi tu moc nesadli. Tom Cullen sa mi tu moc nehodil a ani jeho postava nie je bohvie ako divácky príťažlivá a zaujímavá. A jeho romantická linka tu podľa mňa moc nefunguje, aj keď dianie okolo toho je aspoň zaujímavé. No čo ma viac žralo, boli logické blbosti, či už ohľadne historických nepresností, alebo v akciách. Čo sa týka samotných akcií je na čo pozerať a sú pekne natočené, no nič veľké okrem pár šermovačiek nečakajte. Aj keď sa Súmrak templárov pomalšie rozbieha a tie napínavejšie a zaujímavejšie epizódy prídu až v polke, nenudil som sa. 2. séria - 85%. Príbehom to nie je až tak zaujímavé ako prvý diel, ktorý pojednával o svatom gráli, ale ani dobre natočená pomsta nemusí byť zlá. A presne toto je ten prípad. Na konci prvej série ostali vyhrotené vzťahy, medzi kráľom Francúzka a rádom templárov a tak Filip, francúzsky kráľ, pomocou svojich ľstivých služobníkov a syna, rozpúta vojnu s templármi. Dvojka je priamočiarejšia ako jednotka, je rozhodne akčnejšia, drsnejšia, krvavejšia, strhujúcejšia, napínavejšia a oproti predošlej sérií o dva diely kratšia, čo je škoda (vysvetlím na konci). Dokonca aj Landryho postava mi tu príde sympatickejšia a jeho znova objavenia samého seba ako templára je celkom zaujímavé a dobre natočené. Veľkým plusom je postava Marka Hamilla v roli drsného majstra Talusa, ktorý vymenil chrám Jediov za chrám templárov. V druhej polke seriálu sa bojuje až do samotného konca a je to drsnejšie, ako by si niektorý mohli myslieť, takže divák nemá istotu, kto všetko prežije. Akcie sú síce pekne natočené, no logika išla zas trochu bokom a také obyčajne veci ako zhodiť dolu rebrík z hradieb, keď vás obliehajú, alebo postaviť stráže, aby vás neprepadli nápade asi každého, len nie hlavných hrdinov. Hudba tiež super, výborne to v scénach graduje. No finále je trošku sklamanie. Som síce rád ako to skončilo, ale chcelo by to aspoň diel navyše, pretože v poslednom diely sa toľko toho stane a nevysvetlí, až je to škoda, pretože kvalitu táto druhá séria ma. Škoda, že sme sa nedočkali aj tretej. ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Domníval jsem se, že když jde o historický seriál, bude to zajímavé především historicky s fakty, které se zakládají na tom, co se opravdu stalo. Jak jsem se jen mýlil... Faktem budiž, že ne všechno kolem templářů a té doby je objasněno. Toho využili tvůrci a děj si prostě domysleli tak, aby to mělo sledovanost. Cílem tvůrců nebylo zobrazit historii, ale pouze nalákat co nejvíce diváků jednoduššího intelektu. Obrazy jsou tedy složeny především z důkladných záběrů potoků krve, vnitřností, nesmyslných dialogů, atd. Prakticky si můžete pustit kterýkoliv jiný seriál podobného ražení z dnešní doby a je to stejné. Jen tento je zasazen do přelomu 13. a 14. stol. a tajemné slovo "templáři" z něj pro cílovou skupinu dělá to, čím je bonbon pro vosu. ()

Galerie (245)

Zajímavosti (8)

  • Dekoraci a věrnou kopii Paříže odkoupilo filmové studio Barrandov. Cena není známa, když ale dekorace v srpnu 2016 shořela, byla vyčíslena na 100 milionů korun. (sator)
  • Navarra je ve skutečnosti jihočeský hrad Zvíkov. (hynous)
  • Kromě Barrandova se natáčelo také v Dubrovníku, na hradu Točník a Zvíkov, v Průhonicích, Doksanech, lomu Amerika, na hradu Kost či ve skanzenu Řepora. (Korbitch)

Reklama

Reklama