Reklama

Reklama

Dirk Gently's Holistic Detective Agency

(seriál)
  • Velká Británie Dirk Gently's Holistic Detective Agency
Trailer
USA / Velká Británie, (2016–2017), 12 h 49 min (Minutáž: 41–53 min)

Předloha:

Douglas Adams (kniha)

Hrají:

Elijah Wood, Samuel Barnett, Christian Bako, Neil Brown Jr., Aaron Douglas, Fiona Dourif, Michael Eklund, Mpho Koaho, Hannah Marks, Dustin Milligan (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Todd Brotzman (Elijah Wood) vede bezduchý život – dalo se by se říci, že prakticky nikterak odlišný od života kohokoli jiného. Vše se však změní, když se kolem něj začnou dít podivuhodné věci, jejichž pomyslnou třešničkou jsou vraždy. A co víc by si mohl Todd (jemuž se v poslední době příliš nedaří) přát, než být přímo podezřelým? Aby toho nebylo málo, na scéně se objevuje výstřední holistický detektiv Dirk Gently (Samuel Barnett), který, jak se zdá, je nejspíše jedinou nadějí Todda Brotzmana v tomto komicky bláznivém seriálu na motivy knih Douglase Adamse. Nadějí, jaká mu kompletně obrátí život naruby a postaví ho do nových (šíleně vedených) kolejí vedoucích k ještě ujetějším dobrodružstvím. (P. J. D.)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (55)

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Nebudem riešiť, že to je sprznenie predlohy, i keď je škoda akým spôsobom to výborná kniha od Adamsa schytala. Žiaľ, to čo malo byť na seriály najlepšie, samotný Dirk, je najväčšia slabina. Barnett to hrá na Sheldona Coopera s mozgovou porážkou, je otravný a nevtipný. Wood predvádza svoju klasiku, ublíženého hobita so smutnými očkami. Čo sa týka samotných udalostí, sú zväčša nezaujímavé a humoru je málo. Vyťahujú to vyššie iba sekundárne deje a postavy ako Bart alebo Amanda. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Naprosto perfektní, jak se nikdo absolutně nemaže s nějakým alespoň rámcovým vysvětlováním či nesmělým uvedením do děje. Nasrat, tady to máte - holistický detektiv, holistický zabiják, Black Wing, The Rowdy 3, žralok v hotelovém penthousu, divní holohlaví týpci s kuší, proč ne, přeberte si to, jak chcete. Super ujeté se skvělým Barnettem a Woodem. Nejkouzelnější na tom je, že všechny tyhle šíblosti do sebe ve finále vskutku zapadnou a budou v rámci možností dávat smysl. Už abychom tu měli druhou sérii... 2. série bohužel (poněkud) zklamala. Prvních pár dílů panovalo naprosté nadšení ohledně návratu Dirka Gentlyho a všech bizarností a výstředností, které s tím souvisí, postupně však notně vychladalo. Příběh byl dle mého až příliš soustředěný na Wendimoor, v tomto světle se jevil Blackwing celkem irelevantní a ve finále i byl. Nějaké postavy (např. Bart) tu v podstatě nedostaly žádný prostor, tak se prostě tak nějak vezly s sebou, asi jako aby to vypadalo, že se na ně nezapomnělo. Dirk začal lézt na nervy tím, jak přibližně tak jednou za díl rezignoval a fňukal, že už to dělat nechce a že vždycky něco zesere a zůstanou po něm mrtvoly... Rád jsem se do světa DG vrátil, ale měla-li by třetí série být na podobné či nižší úrovni, tak jsem rád, že byl DG odpískán... 80% (1. série - 90%, 2. série - 70%) ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Wood si po Wilfrededovi vybral další povedený seriál a to rovnou adaptaci od kultovního Adamse, který snad nesmí chybět v žádné knihovničce. První série si bere na paškál hrátky s časem a prohazování těl. Je to perfektní ujetá jízda, která pobaví, zaujme a chytne. K tomu tu máme i McMahona (Nip/Tuc), který dodává své charisma. Druhá série je ještě ujetější a podíváme se zde do fantasy světa s různými tvory a magií. Do herecké posádky přibylo pár mých oblíbenců: Tudyk (Firefly), Labin (Reaper) a Hannah (Spartacus). Seriál mě hodně bavil a tak jeho ukončení po druhé sérii zamrzí. Nezbývá mi tedy nic jiného, než abych vytáhl nějaký dil Gentlyho z knihovny a další příhody si přečetl. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Bláznivé dialogy jeden za druhým, bláznivá situace druhá za třetí, sem tam nějaká ta mrtvola... Ne, to nebylo přesné, mrtvola se tam vyskytuje každou chvíli a není to jedna a tatáž, převážená například v nějaké dodávce... Ne, to taky není přesný popis. Víte, co je přesný popis? Všechno je propojené. Možná byste si nevybrali holistickou detektivní kancelář Dirka Gentlyho na vyřešení vašeho problému, ale to neznamená, že si tatáž kancelář nevybere vás. V lepším případě za asistenta, v tom horším za protivníka. Pro fandy Douglase Adamse povinnost. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Klasický Douglas Adams, je to o všetkom a zároveň o ničom. Má to myšlienku aj to nemá myšlienku. Postavy sa preto len plácajú bezcieľne z miesta na miesto a všetko je ponechané náhode, ktorá je tu ekvivalentom osudu, čo sa tak nejako nedá tomu ani vyčítať, keďže to bolo hlavným zámerom spisovateľa aj tvorcov seriálu. Najsilnejším prvkom preto zostávajú len samostatné absurdné scénky náhod s postrehmi postáv, z ktorých sa dá dokopy len veľmi ťažko poskladať nejaký funkčný seriál. 8/8 - 60% ()

Galerie (217)

Zajímavosti (8)

  • Seriál v Americe produkuje a vysílá BBC America. V Evropě a mimo ni je seriál uváděn pouze skrz službu Netflix. (DJDVD)
  • Název každé epizody je vždy někým vyřčen v samotném seriálu. (DJDVD)

Reklama

Reklama