Reklama

Reklama

Britannia

(seriál)
  • USA Britannia
Trailer
USA / Velká Británie, (2018–2021), 20 h 9 min (Minutáž: 41–70 min)

Hudba:

Neil Davidge

Hrají:

Ian McDiarmid, Kelly Reilly, David Morrissey, Eleanor Worthington-Cox, Nikolaj Lie Kaas, Julian Rhind-Tutt, Stanley Weber, Zoë Wanamaker, Hugo Speer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(27)

Obsahy(1)

Když Římané napadnou v roce 43 před naším letopočtem Británii, Kerra (Kelly Reillyová), dcera krále Kantiů, a její úhlavní rivalka, královna Antedia (Zoë Wanamakerová), musí zapomenout na své dřívější neshody a čelit útočníkům společně. Římané, v čele s generálem Aulem Plautiem (David Morrissey), jsou odhodláni uspět tam, kde se to Juliovi Caesarovi nepodařilo, a dobýt tuto mýtickou zemi ležící ve vzdáleném koutě Římské říše. Aulus je silný a nezlomný vůdce, ale skrývá hluboké tajemství, které ohrožuje jeho misi. Když se kmeny a Druidové sjednotí v boji proti Římanům, Kerra je nucena obstát v nejdůležitější roli svého života, zatímco stane v čele odporu proti ohromné síle Římské armády. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

salahadin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak to říct - cítím ryzí nasrání. Tenhle seriál se mnou neskutečně vydrbal. Jsem ochoten akceptovat to fantasy pojetí, samé kecy o bozích a bláblá-mytologii, v pohodě, ale co mě vytáčí je, že projdu martyriem devíti dílů, abych na konci nedostal ani fň rozuzlení. A na 2. sérii opravdu nemám náladu po té první. Navíc 7. díl bylo čiré utrpení a mít po ruce tvůrce, udělám z nich plešatýho arcidruida. Seriály HBO mi připomínají rýmu - trvají nekonečně dlouho, táhnou se jak sopel, léčba nefunguje, jediný, co pomůže, tak prospat průběh. Scénář psal fakt ultimátní matlal, co má moc rád fekálie - skoro v každém díle se kadilo, což je činnost jistě důležitá, ale dovedu si představit, že v seriálu se bez toho obejdu. Skoro jsem si připadal, že koukám na Kancelář Blaník. Ach bohové, vy, co jste stvořili filmové tvůrce, mohli byste je za mě nakopat do zadnice? Takovou srandu už nechci vidět, alespoň pro příště budu chytřejší a vyhnu se seriálům z dílny HBO. No několik málo kladů by se asi našlo - úžasně zmalovaná Zoe a jakžtakž zajímavá linka s Eleanor. Jinak je to hovadina na čtvrtou. Ztráta času. A abych se dočkal nějaké pointy, mám se mučit soplem a kaděním v dalších 10 dílech? Zapomeňte! Nas***at! ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Mainstreamovým publikem zcela nepochopená Britannia dlouho aspirovala na titul nejlepšího seriálu roku, leč k dokonalosti nakonec přeci jen něco scházelo. Tematika keltského druidismu byla dosud ve světě kinematografie kompletně opomíjena a o to více potěší, že se ji zde tvůrcům podařilo rozpracovat s obdivuhodnou technickou i estetickou grácií. Jejich osobité pojetí druidské magicko-rituální praxe si bez ohledu na absenci historických pramenů uchovává rozměr syrové autenticity. Stejně tak postačí jediný záběr na postavy druidů, abychom okamžitě uvěřili v jejich nepřipoutanost k procesům tohoto světa. Po korunovaci královny Kerry bohužel druidové přecházejí do přílišné pasivity a ze seriálu se začne vytrácet ona opojná transcendentální vibrace. Samotné kmenové hašteření a římská linie jistě zabaví, ale nenabízí potřebný nadstandard. Ve druhé sérii, kterou již nyní netrpělivě vyhlížím, bych věnoval větší důraz práci s postavami, především pak z hlediska jejich vzájemné interakce. Interesantní postava vyvrhela Divise kupříkladu ztrácí mé sympatie v momentech, kdy vtipkuje s Římany nebo se poněkud afektovaně špičkuje s Cait. I přes tyto drobné vady na kráse ode mě Britannia obdrží čtyři silnější hvězdy. ()

Reklama

Yardak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nedosahuje to sice kvalit nejlepších historických seriálů (např. Řím, Vikingové...), ale především kvůli posledním dílům je to ještě nadprůměrné dílko za slabší 4 hvězdy. Je to prostě guilty pleasure zejména za české lokace (první série - hlavně Český ráj), sjetého druida (Nikolaj Lie Kaas) a politikaření v době, kdy to moc neočekáváte :o)). ()

RobLord 

všechny recenze uživatele

Sledování 1. epizody jsem nejprve vzdal. "Další levná sra*ka, která nesahá Hře o trůny, Římu, Vikingům nebo Spartakovi ani po kotníky," myslel jsem si. Později jsem se ale k Britannii vrátil a začal se bavit. Hlavně díky druidům a jejich pohanským rituálům. Nic podobného jsem na své obrazovce doposud neviděl. Britannia mi zkrátka sedla do noty. Přestal jsem k ní přistupovat jako k historickému seriálu a bral to coby zábavnou fantasy. Po závěrečných titulkách jsem pocítil známé prázdno, kdy bych si dopřál něco podobného, ale ono to k dispozici není. Těším se tedy na druhou řadu. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo snažil o něco mezi Rome a GoT, ale bohužel chyběl tomu dobrý scénář a určitě by potěšili i lepší herci. Na papíře to vypadalo fajn a čekal jsem pecku, která se zařadí mezi již jmenované a třeba i Spartaca, bohužel se tak nestalo. Některé dějové linie mě vůbec nebavily, herecky mě tam sedly dvě nebo tři postavy. Celé je to takové nudné, zdlouhavé a o ničem. Navíc to vypadá docela lacině a chvílema jsem měl pocit, že koukám na YT seriál. Horko těžko jsem to dal celý a znova už to vidět nikdy nechci. ()

Galerie (540)

Zajímavosti (4)

  • Seriál se natáčel v České republice, konkrétně na Barrandově, v pražských lokacích a také na několika místech ve Středočeském kraji. Zahraniční filmaři zde utratili skoro 50 milionů amerických dolarů, což je při deseti dílném seriálu rozpočet 5 milionů na jednu epizidu. Zahraniční produkce využila také přes šest tisíc českých komparzistů. Na výrobě seriálu se v Čechách podílí skoro tisíc lidí včetně těch, kteří pracují na konstrukcích a kostýmech (těch bylo ušito přes tisíc pět set). (Yardak)
  • Historický seriál sa v České republike natáča od júna 2016, zábery vznikali v lome Veľká Amerika, tiež v neďalekej obci Mořinka, kde vyrástla kópia Stonehenge. Filmári sa pohybovali tiež v Českom raji a samozrejme v barrandovských ateliéroch. Filmový štáb bolo možné stretnúť aj pri Prahe neďaleko rieky Šembera. (sx19)
  • Přibližně v čase 6:05 je v původním znění velice dobře slyšet, že Galové skandují česky: „Ať žije král!“. (Daertelon)

Související novinky

59. Zlín Film Festival se blíží

59. Zlín Film Festival se blíží

13.05.2019

59. ročník festivalu představí letos na 280 filmových snímků z 51 zemí světa. Hlavní téma bude s ohledem na sté výročí narození cestovatele Miroslava Zikmunda zaměřeno na objevování a poznávání.… (více)

Reklama

Reklama