Reklama

Reklama

American Horror Story - Cult

(série)
Trailer
USA, 2017, 8 h 31 min (Minutáž: 41–51 min)

Kamera:

Gavin Kelly

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Billie Lourd, Alison Pill, Adina Porter, Colton Haynes, Cheyenne Jackson, Billy Eichner, Leslie Grossman, Chaz Bono (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(11)

Ve Spojených státech amerických ohlásili výsledek prezidentských voleb, a zatímco někteří prožívají nečekanou euforii, ostatní jsou v šoku. Je rok 2016. Na první pohled obyčejnou sousedskou komunitu žijící na typicky americkém předměstí rve na kusy nebezpečný kult. Jeho tajuplný modrovlasý vůdce Kai (Evan Peters) využívá strach jako ničivou zbraň. Hrůzné řádění děsivých sadistických klaunů těžce dopadá na vyděšenou Ally (Sarah Paulsonová). Jako by nestačilo, že po zvolení Donalda Trumpa prezidentem trpí tato liberálně založená matka malého Oze nezvladatelnými úzkostmi a léčí se s několika různými fobiemi. Najednou se musí bát nejen o svůj život, ale také o život svého synka a manželky Ivy (Alison Pillová). Sedmá série oblíbeného televizního hitu American Horror Story je opravdovým americkým hororovým příběhem, tentokrát bez nadpřirozených prvků. Skutečnost je přece dost děsivá sama o sobě. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (73)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ehm, to asi tvůrci původně chtěli do American Crime Story ale zamítli jim to, tak to trochu zalili krví a šoupli sem, ne? Jako uznávám tu všudypřítomnou tísnivost, kterou to vyvolávalo, než to v závěrečných dílech začalo bláznit a podléhat tradičním neoriginálním kýčům, oceňuji, že se AHS po několika předchozích sériích konečně zase oprostil od vizuálního pozlátka a představil v mnoha ohledech ryze přirozenou a realistickou sérii založenou na ději a pocitech, oceňuji skvělé herecké výkony Sarah Paulson a Evana Peterse (naprosto a beze zbytku jsem propadl kouzlu Billie Lourd), uznávám, že fiktivní příběh umožňuje si volně pohrávat se skutečnými postavami (ale fabulování ohledně několika historických postav se mi moc nezamlouvalo), ale tak nějak, nebýt tam pár vložených, pro děj a zápletku ne zcela nosných a důležitých prvků, asi by to u mě moc neuspělo. Nijak nezpochybňuji horrorovost realistické hrůzy (sám jsem jeden z těch, kdo razí, že horror nemusí být nutně nadpřirozený), ale prostě mi v tomhle ohledu tato série do seriálu moc nesedla (pořád je ale lepší než druhá série). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ryan Murphy nás opět překvapil. Ze začátku se jen těžko odhaduje, kam seriál bude směřovat. Když se to ale pak zlomí, tak je to super. Tato série se věnuje kultům a to konkrétně jednomu inspirovaném kultem Charlese Mansona. Ukazuje nám, jak jsou lidé snadno zmanipulovatelné a jak lehko se dostane k moci i úplný psychopat. Nemusí to působit úplně autenticky, ale jisté varování tam je. Opět tu je řada starých známých tváří. Objeví se tu ale i dost nových lidí. Celé to stojí hlavně na Sarah Paulson a Evanu Petersovi, podobně jako to bylo ve 2. sérii. Podařilo se jim sem nakomponovat i americké prezidentské volby, které vlastně všechno odstartovaly. Tato série téměř postrádá nadpřirozeno a tím se od ostatních dost liší. Mnoho postav děj opustí. Uvidíme, co nás čeká příště. Prý má být celkem 9 sérií. "Umřel bys pro mě?" ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přestože se mé průměrné hodnocení po jednotlivých epizodách vyšplhalo na čtyři hvězdičky, měl jsem docela hodně důvodů k nespokojenosti. Nejsem fanouškem Donalda Trumpa, ale i tak se mi zdá laciné postavit celou sezónu na boji proti němu a jeho stoupencům, zvlášť když vím, že hlavně v řadách jeho odpůrkyň vznikla i akce, při níž se muži odsuzovali bez soudů, takže od čisté demokracie k inkvizičním praktikám zjevně není tak daleko. Jako vždy mě neskutečně iritovala Sarah Poulson, jako vždy hrál skvěle Evan Peters a jedna hvězdička jde jednoznačně za překvapením sedmé řady- Billie Lourd. ()

swamp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

7. SÉRIE /Cult/ Po ne zcela povedeném Roanoke má seriál naštěstí stoupající tendenci v kvalitě. Po znalém divákovi pomrkává sem tam nějakou známou postavou z předchozích sérií a docela dobře zde servíruje události kolem volby amerického prezidenta, přičemž zabrousí do historie až k Charlesi Mansonovi († 19. 11. 2017). ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vo finále trochu sklamanie. Je to horror, takže nečakám príliš, ale je sledovaný a to je určitá zodpovednosť. Feministické kecy typu- ženy sú lepšie, majú vládnuť svetu... WTF ?? Každý extrémizmus je pičovina. Existujú ženy, ktoré sú schopné zabiť vlastné deti. Viem, že štatisticky sme starostlivejšie a viac emocionálne odolnejšie než muži, ale to neznamená, že sme nadradené. Znamená to len toľko, koľko reálne v živote zvládneme. Možno to moc riešim, ale záverečný dojem je sklamanie. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (5)

  • Ryan Murphy chcel, aby aspoň 50% projektov jeho spoločnosti mali na starosti ženy. To sa mu v prípade siedmej série dokonca podarilo prekonať, keď 8 z 11 epizód režírovali ženy. (Marceloo)
  • Americký zločinec a vodca kultu Charles Manson, ktorému sa značná časť tejto série venuje, zomrel päť dní po premiére záverečnej epizódy. (Marceloo)

Reklama

Reklama