Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

charge 

všechny recenze uživatele

Luxusní komedie se super herci a to všechno v parádní zimní atmosféře, kde jsem nezpozoroval ani jedno hluchý místo. Má to grády jak v ústředním duu, tak i přes vedlejší postavy. Všechny scény jsou vcelku jedna velká jízda a každá je nápaditá nejen humorem, nýbrž i samotným vyzněním či absurditou a i když je konec trochu sentimentální, 100% výsledek to neovlivní. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Lietadlom, vlakom, autom... sú jedným z tých vzácnych filmov, ktoré dokážu skĺbiť poburujúcu komédiu a ľahkú drámu takým spôsobom, že nás neodpudzuje ani neuráža jeho jednoduchosť a občasné chrapúnstvo. Je to jemná filmová lahôdka, ktorá od diváka veľa nevyžaduje, no veľa vracia, či už ide o humor, alebo dobrý pocit. 8/10 ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Díky sympaticky vybraný hlavní dvojici to sice byla pohodová podivaná, ale nemůžu říct, že bych se za celou dobu pořádně zasmál. Spíš jsem měl občas jen takovej menší úsměv na tváři a to hlavně při sledování druhý poloviny snímku. Na vině byl podle mě scénář, díky kterýmu zůstala tahle komedie na půli cesty mezi crazy komedií a povedenou dramedy (i když je fakt, že se v tý době dramedy žánr vůbec netočil). Každopádně mi přišel příběh místama dost nedotaženej a až moc jednoduchej. Na jedno zkouknutí slušný dílko, já jsem aspoň zjistil, že Steve Martin a Kevin Bacon vypadaj pořád stejně:) ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie s groteskním nádechem a dost možná nejlepší kousek ve sbírce obou obsazených komiků. Pokud si nějaká komedie zaslouží přívlastek zábavná, tak je to právě tato, jelikož taková kadence, jakou Steve Martin s Johnem Candym střílí jednu vtipnou scénku za druhou, je u amerických komedií jev nevídaný. Svou roli na tom hraje zejména skvělý kontrast mezi hlavními hrdiny a příjemné prostředí amerického venkova. Nutno konstatovat, že se vydařila i dramatická zápletka na pozadí, která zbytečně netlačí na pilu, ale chvílemi dokáže dojmout a následně zahřát u srdíčka. Moje hodnocení 80%. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Lietadlá, vlaky a automobily” , sú vskutku spoľahlivé, dopravné prostriedky, ktoré by vás v podstate mali ľahko a rýchlo dopraviť z bodu A do bodu B, pokiaľ samozrejme nedôjde k ich poruchám, alebo ak čírou náhodou ešte k tomu nenatrafíte i na nezvyčajného jedinca, ktorý vám na samý úvod najprv »čmajzol« taxík vo Veľkom jablku, kde zohnať typického, žltého a klasického prepravcu, tesne pred príchodom Dňa vďakyvzdania, sa rovná štafetám na krátke vzdialenosti, o čom sa na vlastnej koži následne presvedčí i taký manažér reklamnej agentúry, Neal Page, ktorý trebárs na chvíľu pretekal s Kevinom Baconom, no neúspešne, a potom si s ním zároveň nasadnete aj do aeroplánu, smer Chicago, pričom kvôli snehovej búrke má medzipristátie vo Wichite, tak verte mi, že tohto, výstredného človiečika, to jest obchodného cestujúceho, ktorý predáva krúžky do sprchových závesov, alias Del Griffith, sa len tak jednoducho nezbavíte ! Dvaja chlapíci s naprosto odlišnými povahovými vlastnosťami, budú musieť spolupracovať, no namiesto toho vytvárajú nekonečný kolotoč - neuveriteľne šialených a komických, ale aj ostrejších a vulgárnejších situácii, vďaka čomu je ich «ROAD MOVIE» priam nezabudnuteľná ! Istý čas to vyzerá aj tak, že by sa mohli › siamské dvojičky › konečne oddeliť, kedy by už každý cestoval úplne sám na vlastnú päsť, ale akási neznáma sila ich stále priťahuje späť, a síce nakoniec, po extrémne vyčerpávajúcej ceste, dorazia do cieľa, živí a zdraví, a to konkrétne až o dva dni neskôr, keď samotné finále mi takmer vytislo slzy z očí, až tak ma strašne dojalo. / Majstrovský, lepšie povedané: „husársky kúsok” , od scenáristu a režiséra Johna Hughesa s Johnom Candym, jedným z protagonistov v hlavnej úlohe, kedy tým druhým nie je nikto iný, než Steve Martin, ktorý je rovnako skvelý, ako jeho kolega, a tak najmä dvaja Jankovia, to jest ten pred kamerou a ten za kamerou, si očividne veľmi dobre sadli, keďže výsledok je komediálne strhujúcim. Takmer som skompletizoval celú, režisérsku tvorbu od tvorcu vianočných hitov Sám doma, že Planes, Trains & Automobiles, považujem vôbec, ako jednu z najlepších, a vedľa The Breakfast Club, zatiaľ plný počet hviezdičiek ! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)
  • Ve filmu hrála i Jeri Ryan, její scény však byly z finální verze vystřihnuty. (D3VIL)

Reklama

Reklama