Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nesmělý Lionel žije se svou panovačnou matkou ve vile nad městem. Žil by tak i nadále, kdyby nepotkal půvabnou Paquitu. Žárlivá matka se při jejich sledování v zoologické zahradě nakazí exotickou chorobou z Ostrova lebek, umírá, ale brzy vstává z mrtvých. Začíná milostný příběh dvou mladých lidí, jejichž láska musí překonávat ty nejtěžší překážky. Nestaví jim je do cesty jenom živí, ale i živí mrtví. Matka mění lidi v oživlé mrtvoly a dává tak do pohybu řetězovou reakci komicko-hrůzných událostí. Při nich je jisté jenom jedno: tolik krve i zuřícího mrtvého masa tady ještě nebylo! Je to nebezpečný balanc mezi smíchem a zděšením, při němž divákovi krev šplíchá do rozesmátých úst. Nenasytní zombie se potácejí prostorami vily a zastavit je vyžaduje celého muže a jednu sekačku na trávu. (Filmexport)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (948)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Oh, tohle je teda něco, co se opravdu jen tak nevidí. Kdo by čekal, že takovýhle extrémní až humus může být tak zábavný? U mě jednoznačně první půle převálcovala druhou "splatter estrádu", za kterou odebírám skoro jednu celou hvězdičku. Nevadilo mně nijak provedení, ale ke konci už jsem měl dost, nůžky to potřebovalo. První půlka je dokonalá, kdy začne pudingem a vygraduje scénou v parku, to jsem byl v kolenách. Krev, mozek, hnis a kola se točí dokola....85% ()

Viktooorka odpad!

všechny recenze uživatele

Malá hádanka na začátek. Myslíte si, že se bude film líbit milovnici zvířat, když se první zombíí pochoutkou stane nádherný německý ovčák? Mezi tím, co se budete snažit přijít na odpověď, já si popláču. Odpornější, zvrácenější, nechutnější slátaninu jsem ještě neviděla. Cože na tom mělo být vtipného? Dereku kde jsiiiii? Maminko, že ty takto nezmutuješ? ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

„Dokonalé!“ Režisér Peter Jackson ma na plnej čiare presvedčil o svojom talente ale v rámci hororu, aj keď voľnejšieho s prvkami odľahčenej komickosti v rámci nehoráznej brutality, no proste neskutočnú podívanú natočil, bez jedinej citeľnej chybičky v rámci ohavností, len som vykulene pozeral a krútil hlavou, prípadne som sa ako blázon smial, lebo taká nápaditosť tu doteraz aspoň z toho čo som videl nebola. A nie Pán prsteňov mal dostať 11Oscarov ale presne tento počin, je to neprekonateľné do špiku kosti. Timothy Balme ako milovaný synáčik Lionel si to vo svojej úlohe po hereckej stránke doslova užíva, aj keď to po celý čas musí ako že zachraňovať v rámci príbehu aby sa tie nestvúry nedostali do ulíc a až potom by bola paseka. A dajte si pozor na jeho mamu, sakriš ohava, blee... ║Rozpočet $3miliónovTržby USA $242,623Tržby Celosvetovo $324,000║ za tie peniaze natočil fakt niečo čo stojí za to, Američania sa môžu od neho len učiť ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Peter Jackson s filmem, který se nese ve stejném duchu jako jeho Bad Taste - Vesmírní kanibalové. Až na to, že tady se méně střílí a méně umírá. Stejně jako v Bad Taste se zde režisér objeví v menší roli. Jinak stejně kvalitní porce zábavného mrzačení a zabíjení. A co se týče tématu a jednotlivých scén, Freud by se na tom vyřádil. Hlavní hrdina bojuje proti své matce a v jednu chvíli se vrátí do jejího lůna?:D ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelná úchylárna, kde jedna nechutnost střídá druhou. Výborně obsazené jednotlivé bizardní postavičky, ať už hlavní hrdina introvertní zakřiknutý Lionel, jeho panovačná matka, strýček (Elvis) Les, Otec McGruder. Režisér se vyřádil i v obsazení postav, které jsou pro děj celkem bezvýznamné jako fašistický doktor kšeftující s oblbováky či zřízenec márnice ovládající balzamovací přístroj. Film je naprosto nabitý scénkami, které se nesmazatelně vryjou do paměti a vystačily by na pět celovečerních filmů jako kung-fu jatka na hřbitově, pozření, psa, ochutnávka pudinkového krému, soulož zombíků a mnoho mnoho dalších. Někdy kolem roku 1995 byl tenhle film jasná jednička našich studentských pařeb. ()

Galerie (81)

Zajímavosti (27)

  • Od roku 2015 v rodnej domovine na Novom Zélande nebol Braindead viac uvedený na DVD. (WalterIK7)
  • Film je některými diváky považován za nejkrvavější film vůbec. Např. při poslední scéně se sekačkou na trávu bylo použito 300 litrů filmové krve (19 litrů krve proteklo za sekundu). (ČSFD)

Reklama

Reklama