Reklama

Reklama

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

  • USA The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (více)
Trailer 3

V dávných dobách byl vykován kouzelný prsten, který vlastnil pán Mordoru Sauron. Jeho moc začal využívat k šíření zla, ale o prsten nakonec v boji přišel, a ten na dlouhá léta zmizel. Nakonec ho našel hobit Bilbo Pytlík, který díky němu přestal stárnout. Na naléhavou žádost čaroděje Gandalfa předá prsten synovci Frodovi. Ten se svými kamarády Samem, Smíškem a Pipinem odcházejí do Hůrky a Gandalf se vydává pro radu za svým učitelem, čarodějem Sarumanem. Ten se však přidal na stranu zla a zajme ho. S pomocí tajemného hraničáře, přezdívaného Chodec, Frodo a jeho kamarádi uniknou jen o vlásek devíti černým jezdcům, kteří vyrazili z Temné věže, aby prsten našli a přinesli svému pánovi Sauronovi. Do Roklinky je svolána velká porada lidí a elfů, která rozhodne, že prsten musí být zničen. To je možné pouze tam, kde byl prsten zrozen, v ohni Hory osudu. Odvážný Frodo se nabídne, že tam prsten odnese. Nebezpečí je však příliš veliké, a tak se mu, jako jeho ochránci, postaví po bok čaroděj Gandalf, trpaslík Gimli, elf Legolas, bojovník Boromir, hobiti Sam, Smíšek a Pipin a také Chodec. Zrodí se Společenstvo Prstenu, které se vydává na nebezpečnou cestu plnou nástrah a nebezpečí. (TV Nova)

(více)

Recenze (2 000)

Onlajn 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě brilantní. Úplně nový svět, nové bytosti, jednoduchý rozsáhlý příběh se spoustou efektů a filmových triků. Herci hrají svoje role neuvěřitelně. Jejich kostýmy a jejich schopnosti z nich dělají dokonalé postavy. Spousta akcí, skvělých bitev a boj dobra proti zlu. Není snad nikdo, kdo by tento film neznal a nemiloval ho. Celá trilogie Pána prstenů je skvělá. Příběh se posouvá neustále kupředu, vyvíjí se a připoutá diváka k židli. Velkou poklonu skládám hercům, producentům a všem, co se na filmu podíleli. Velké díky patří samotnému autorovi J.R.R. Tolkienovi, který vytvořil úžasný svět a započal úplně novou éru FANTASY příběhů. I sám režisér P. Jackson dokázal skvěle přijmout knihu a natočit senzační film. Ale abych tento film úplně nepřechválil, tak bych dodal, že tento film má jednu nevýhodu a to tu, že je oproti původnímu příběhu poloviční, s malinkými výkyvy od předlohy. Ale i po tomto "useknutí" je to skvělý film, který zaujme diváka jakéhokoliv věku. ()

cergina 

všechny recenze uživatele

V niektorých filmoch sa mi zdajú začiatky veľmi pomalé a nudné no pri tomto filme som sa nenudil. K tomuto filmu, ktorý je inak zvládnutý vynikajúco či už kostýmovo a predlohovo si musíte sadnúť podstatne skôr než k inému obyčajnému. Dôvod? Má skoro tri hodiny ale odporúčam pozrieť si rozšírenú verziu a tá je o niečo dlhšia. Film neuspokojí možno tých, ktorí si najprv pozreli Dve veže a čakajú na konci obrovskú bitku a povedia si: Film je vynikajúci, ale skoro žiadne bojové scény. Tu šlo predovšetkým o emocie a príbeh. Stredozem je úchvatná a dokáže prekvapiť na každom kroku. Občas sú to elfovia, no keď si nedáte pozor a spadne vám kýbel do studne, môže to byť aj jaskynný obor. ()

Tobias_Sin 

všechny recenze uživatele

Film, na který se mohu dívat znova a znova. Průlom ve veškerých fantasy filmech. Peter nasadil laťku tak vysoko, že překonat ji snad mohl jen on sám v jeho pokračováních.. Dokonalá středozemní podívaná! ()

samurraj 

všechny recenze uživatele

Pán prstenů je úplně nejlepší film historie co se fantasy týče a řekl bych, že je i jeden z nejlepších filmů všeobecně. Moc děkuji Petere a pane Tolkiene a všichni zúčastnění. ()

debuggercz 

všechny recenze uživatele

Po přečtení triologie Pána prstenů jsem si uvědomil, že velká část příbehu nebyla vůbec zfilmována, což je velká škoda. Na druhou stranu by se to pak nevešlo ani do tří hodinového filmu. ()

lordlisak2 

všechny recenze uživatele

konečně dobrý film podle literární předlohy. málé ale významné plus má u mně tento film za držení se knižní předlohy. Lordlisak2 ()

CZmaggieCZ 

všechny recenze uživatele

Film mého dětství. Musím říct, že když ho vidím, okamžitě mě vtáhne do Středozemě, do nádherného Kraje mezi hobity, do války s křety... Co Jackson dokázal, klobouk dolů. Přesně vystihl knihu a mé představy. Graficky také moc dobré zpracování - efekty téměř reálné. Jediné co bych vytkla jsou vynechané scény, které jsou v knize - ale je to pochopitelné, film by byl pro komerčního diváka moc dlouhý.. ()

Hanes749 

všechny recenze uživatele

První a rozhodně nejlepší díl z této trilogie. Knihu jsem nečetl, ale to mi film myslím si vynahrazuje. Výborný příběh a dobrá atmosféra. Postavy, které si člověk oblíbí, tedy až na Boromira, který se zachoval správně až na konci filmu :) Herci hrají opravdu dobře a na film se člověk dívá se zájmem. No a krajina Nového Zélandu kde se film odehrává? Úžasné :) Peter Jackson se tady opravdu vyznamenal. ()

Sunkael 

všechny recenze uživatele

Jako čtenář knižní předlohy po shlédnutí rozšířené verze musím říct, že se to Jacksonovi velmi povedlo. Dlouhé stopáže jsem se obával ale myslím, že je škoda, že film není ještě delší, v knize je toho tolik. Film ve mě zanechal silný dojem a dosud je mým nejoblíbenějším z trilogie. Hudba zde dokonale funguje a postavy jsou parádně přepsané. Speciální efekty jsou na svůj věk velmi povedené a vůbec, celý film skvěle funguje. Pokaždé si ho pouštím s chutí. ()

Pono 

všechny recenze uživatele

Společenstvo prstenu dalo silný základ trilogii Lord of the Rings.Nevím,jestli je to nejlepší díl,návrát krále byl velkolepý,ale i tak je to jeden z nejlepších filmů....96% ()

cooler 

všechny recenze uživatele

I když tento první díl nemá tak velkolepé bitvy jako dvojka a trojka je přeci jen hezčí a pohádkovější.Nechápu tu řadu oscarů pro trojku,protože první dva díly jsou přemýšlivější a dějově bohatší. ()

Keiniku 

všechny recenze uživatele

Velmi...velkolepé. Sice to vzalo lopatu a zahrabalo to Elijaha Wooda hluboko pod zem a na náhrobek napsalo FRODO, ale myslím, že ani on sám toho nelituje. Tolkien napsal manuál a Jackson podle něj uplácal celý nový svět, kde má všechno krásné svůj ohavný protiklad, všechno, kromě hudby Howarda Shora. LotR není jenom film, to je životní styl. ()

Drticol 

všechny recenze uživatele

Již při prvních zmínkách o natáčení filmu Pán prstenu v časopisech jsem se začal těšit a nemohl se dočkat. Po zhlédnutí Společenstva prstenu mi tento film nadlouho uvízl v paměti. Nádherně zpracovaný příběh v režii Petera Jacksona podtržený sférickou hudbou Howarda Shoreho je něco nezapomenutelného. I kdyby tihle dva už nic jiného nevytvořili, pro mne jsou už navždy nesmrtelní počinem trilogie Pána prstenu.. I dnes, po několika letech od premiéry, mě při jeho projekci mrazí v zádech. Každý detail filmu je dopodrobna promyšlen... Jenom pořád přemýšlím, neměl Samvěd větší zásluhu na tom že se prsten ocitl zpět v hoře osudu než Frodo?.. ()

Jamie830 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděla poprvé, nelíbil se mi. Je taky fakt, že jsem si k němu nedokázala sednout a užit si ho, ale pobíhala jsem u toho a viděla ho "rozkouskovaně". Nedávno jsem se rozhodla, že se na něj podívám, ale tentokrát pořádně. Na podruhé mě tento film pohltil tak moc, že jsem za dva dny zhlédla všechny tři díly. Výběr herců je úžasný, působí dokonce (u fantasy je to obrovká výjimka) realisticky, proto jsem byla na 3hodiny tohoto filmu schopna uvěřit tomu, že pobíhám s elfy, lidmi, hobity a trpaslíky po Středozemi. Knihy jsem si přečetla později a myslím ,že zprácování film-kniha se povedlo. Navíc Jackson už od začátku říkal, že netočí knihu, pouze se jí inspiruje. Hudba, prostředí, triky a vůbec- všechno naprosto dokonalé, až je mi líto ,že se do Středozemě nikdy nedostanu. Takže za mně 5* a uznání za jednu z nejlepších trilogií! (za tu 1* může z části Aragorn :) ) ()

ambrobene 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodne nebol zlý. Ale naozaj neviem, čo majú všetci proti trojke, kdežto podľa mňa je trojka rozhodne najlepšie finále z celej série. Jednotka ma nejako obzvlášť neoslovila ()

Mr.Daviss 

všechny recenze uživatele

Průlomový film, který odstartoval mou nejoblíbenější sérii filmů. Dokonalé efekty, myslím že je třeba se pozastavit nad hereckým výkonem Elijaha Wooda, poté co ho raní jeden z přízraků. Pokaždé kdy ten film vidím přemýšlím, zda je nadopován nějakou drogou, nebo je opravdu tak úžasný herec. Stojí za to shlédnout i prodlouženou verzi, kde jsou některé věci vysvětleny pro ty, kteří nečtou knihy. Ovšem pro ty co čekají spoustu bojů, tak pro ty budou až následující díly. 100% ()

Související novinky

Nový Pán prstenů na cestě?

Nový Pán prstenů na cestě?

24.02.2023

Poté, co se koncem minulého roku podařilo švédské korporaci Embracer pořídit veškerá zbývající práva na značku Pána prstenů (seriálová koupil předtím za nemalé peníze Amazon), uzavřela nyní studia… (více)

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

Nový šéf Warnerů by chtěl více Pottera

04.11.2022

Studio Warner Bros. Discovery čerstvě oznamovalo čísla za třetí kvartál a podle očekávání to není žádná hitparáda. I proto se musel před investory poměrně rychle ujmout slova nový šéf společnosti… (více)

Reklama

Reklama