Reklama

Reklama

Příběh služebnice - Série 1

(série)
USA, 2017, 8 h 45 min (Minutáž: 47–60 min)

VOD (1)

Epizody(10)

Recenze (51)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série The Handmaid's Tale není seriál, co byste lehce sfoukli za tři dny. Každý jednotlivý díl je totiž zatěžkávací zkouška pro vaší emocionální hemisféru. Já osobně v jeho sledování dávala pauzy, protože každá minuta, každý záběr výrazu hlavní hrdinky se pokaždé vpil do toho mého a cítila jsem tu ohromnou depresivní tíhu celého scénáře. Námět je totiž víc než znepokojující a atmosféra tohoto dystopického pokřivénoho světa, ve kterém vládne bezmoc a nejistota je každým dalším dílem více skličující. Závěr příjemně vygradoval a z jednotlivé epizody ve mně stále zůstávají intenzivní pocity. Elisabeth Moss předvedla skvělý výkon. Vizuálně a obecně seriálově působí tento kousek přesvědčivě a draze. Taky chválím hudbu, jenž byla často hodně stylová a vždy dokonale sladěná s určitým okamžikem a vyvolala přesně takové pocity, jaké režisér zamýšlel. Dávám zatím rezervu kvůli druhé sérii, na kterou se moc těším, ale je to určitě hodně nadprůměrná záležitost. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím proč jsem se seriálem tak dlouho čekala, nakonec jsem se na něj podívala na doporučení kolegyně z práce, která ho vychvalovala. Až na dva díly se mi seriál moc líbil a nijak mě nenudil, v těch dvou dílech, které se věnují spíše vedlejším postavám (například Nick nebo Luke), ty mě moc nebavili, u těch jsem se nudila, zajímala mě spíše hlavní postava June nebo-li Offred, zajímal mě její psychický stav, její myšlenky, sny, představy a nápady, prostě opravdu všechno. Celkově se jedná o velmi originální nápad, který se klidně může stát i skutečností, nijak si naší budoucnost růžově nepamatuji, jsem navíc hodně zvědavá, co se bude dít v další sérii. ()

Reklama

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow, tahle pobuřující témata, kdy divák nesmyslně kroutí hlavou a říká si, jak je to možný, ty já můžu. Čím větší zvrácenost a údiv, tím víc mé srdce plesá. Pověstný obličej Elisabeth Moss sice leze zezačátku na nervy, ale po čase jsem si zvykla a ta baba mi začíná být chvílemi celkem i sympatická. Protože kamera je fakticky úchvatná. Už jen kvůli ní neodtrhnete obličej od obrazovky. To nemluvím o tom všem okolo. Atmosféra na vás buší skrze obrazovku. Ani nevím, kdy jsem se naposledy takhle ani na chvíli neodtrhla od nějakého seriálu a dala půl série za den. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria mi zatiaľ neposkytla tie najpádnejšie argumenty pre to, že by nemohol byť dvaapolhodinový film lepším riešením, ale máme tu seriál a berme to ako fakt. Občas sa skutočne až neprirodzene naťahuje a dej sa extra vpred neposúva, častokrát je ale rozvláčnosť k dobru veci. Postavy sú ambivalentné, každý má svoj uhol pohľadu a v takejto spoločnosti tak dochádza k drsným konfrontáciám. Samozrejme paralely so súčasnou Amerikou sa ponúkajú samé bez ohľadu na to, či boli takto aj zamýšľané. Trumpov prístup k ženám ako k sexuálnym objektom, Kanada ako potenciálny cieľ migrácie ak im v Bielom dome prepne, ale ono PS by sadla ako riť na šerbel v akejkoľvek krajine a dobe. Škoda rýchleho opustenia deja Alexis Bledel, vyzerá to ale, že jej čas ešte nastane. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No... že bych z toho jako byl nějak extrémně na větvi jako většina ostatních, to zase ne. Ale bylo to dobrý, to zase jo. Tempo nebylo tak pomalé, jak jsem se na začátku obával (takové seriály to u mě automaticky mají pošramocené, neboť fakt nemám rád, když se to táhne), ale Příběh služebnice mi vlastně utekl docela rychle. Herecké výkony jsou perfektní, postavy naprosto skvostně napsané, chápete je, dá se s nimi soucitít, jsou to silné charaktery... Téma je samozřejmě taky fajn, o tom žádná, ale nepřišlo mi to nijak trhající koule, jak se z popisu může zdát. Dystopické budoucnosti jsou vždycky dobré (ale pár lidí už je zpracovalo lépe - Velký bratr tě sleduje, Georgi Orwelle), ale atmosféra je poměrně strhující a občas se tam dějí nepěkné věci (feministky u toho budou udělané nadšením). Náznaky depresí jsem samozřejmě neměl, ale ta atmosféra byla fakt výborná, zpracování taky, scénář na jedničku, bavilo mě to. Ta ocenění za herecké výkony chápu (Elizabeth Moss je výtečná, herci ve vedlejších rolích taky), s tím se dá souhlasit, ale o ten nejlepší seriál bych se hádal, jak je tahle série dlouhá. Revoluční dílo to není, ale téměř prvotřídní po všech stranách zcela určitě je, jen prostě nemá na to být nejlepší. Na druhou sérii se určitě podívám, ale nejspíš opět déle, než všichni ostatní. 80%. ()

Galerie (340)

Zajímavosti (2)

  • Když jsou Serena (Yvonne Strahovski) a Fred (Joseph Fiennes) v kině při jejich rozhovoru, lze v pozadí slyšet klasickou titulní znělku společnosti MGM s řevem lva. Společnost MGM je spolu se streamovací službou Hulu výrobce seriálu. (MakiMaki)
  • V epizodě si zahrála i autorka knižní předlohy, podle které je seriál natočen, Margaret Atwood. (morgos)

Reklama

Reklama