Reklama

Reklama

Proč? 13x proto - Série 2

(série)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní
USA, 2018, 12 h 38 min (Minutáž: 55–70 min)

Tvůrci:

Brian Yorkey

Předloha:

Jay Asher (kniha)

Hrají:

Dylan Minnette, Katherine Langford, Alisha Boe, Kate Walsh, Brandon Flynn, Christian Navarro, Michele Selene Ang, Ross Butler, Devin Druid, Tommy Dorfman (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Obžaloba školy končí před soudem a při výpovědích studentů vychází najevo znepokojivá tajemství. Claye pronásledují vzpomínky na Hannah. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (77)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Každý příběh má víc verzí. Nikoliv další sebevražda a 13 důvodů, ale soudní proces rodičů Hannah vs. selhání střední školy, při němž si vyslechneme 13 výpovědí – pohledů, doplnění, vyvrácení i prachsprostých lží – převážně od jejích spolužáků. Clay samozřejmě vyšiluje, všichni všechno strašně řeší a scénáristé přímočaře vychovávají, nicméně 2. sezóna dává naprostý smysl – i proto, že cíleně relativizuje čin, který nic nevyřešil, akorát způsobil nevýslovnou újmu lidem, jež milovala. Kapitola o Hannah se tímto definitivně uzavřela. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se týče kvality, je srovnatelná s první sérií. Oproti jejímu sladkému mysteriu se zde setkáváme s postavami více do hloubky a spíš než Hannu, zde řešíme je. Což je velice příjemná změna. Jen kdyby to chvílemi nebylo až tak moc dramaticky přemrštěné a vám nějaký hlásek vzadu v hlavě neříkal "Tohle už je trošku blbost..". Každopádně se mi více než hlavní příběh se soudem, líbila spousta vedlejších linek - Tyler a Cyrus, Alexův příběh a další. Přestože poslední díl je tu hodnocen jako jeden z nejslabších, pro mě je naopak velice silný. Scéna na záchodě a její následky by mohly slibovat mnohem lepší a vzrušující podívanou, i když bez dalšího pokračování už bych se obešla. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejvíce tomu ubližují flashbacky, které sice rozšiřují druhou řadou další příběhy Hannah, ovšem silně podkopávají první sérii, která byla dokonalá jako taková uzavřená minisérie. Ovšem podobně jako u Sedmilhářek jsem si po oznámení druhé řady řekl, že se do tohoto světa rád vrátím. A ačkoliv to ze začátku několik dílů trvalo, nakonec jsem do toho dostal a děj druhé série mě pohltil. V závěrečném díle bylo vidět, že tvůrci mohli dupnout ještě víc na plyn, ale to by se pak posunulo zřejmě někam úplně jinam. Za mě kvalitativně nevidím zhoršení od první série, poměrně značně ale pošramotili dojem, jaký jsme měli v první sérii o Clayovi a Hanně. Třetí řada už bude bez rodiny Bakerových, tak snad tvůrci přijdou opět s něčím novým a zajímavým. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po skvele prvni serii je tohle propad o uroven niz. Pripomelo mi to USA prislovi o mlaceni mrtveho kone, protoze to je presne co druha serie dela. Pryc je unikatni narativni koncept tapes a navic tentokrat i bez tech 80's soundtrack pecicek. Nicmene si clovek zvykne na ty charaktery a stejne se rad podiva jak jim v druhe rade dupou kralici. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím si, že moja manželka to veľmi trefne povedala, že druhá séria vôbec nebola nutná. A je to skôr pokračovanie keďže prvá séria bola úspešná. A kompletne s tým súhlasím. A hoci sú kritické ohlasy viac negatívne než pozitívne, tak mám pocit, že 13 Reasons Why - season 2" opäť má čo v ponuke. A najviac práve v oblasti postáv. Kým prvá séria nám postavy opísala tak, ako ich vnímala Hannah a mohli pôsobiť viac negatívne než pozitívne, práve druhá séria nám postavy ukazuje viac tak, akí v skutočnosti sú. A niektorí vedia skutočne prekvapiť. Či už v pozitívnom alebo negatívnom zmysle. A tým, že dostávajú viac priestor, tak to nie je všetko iba o Clayovi a Hannah. Ale venujeme sa viac Jessice, Alexovi, Justinovi, Zachovi a všetci sa ukazujú ako zaujímavé postavy. So svojimi vlastnými príbehmi, ktoré sme ešte nevedeli, vlastnými problémami, vlastnými emóciami a vedia veľmi dobre ukázať, že vo všetkom je viac. Lebo v prvej sérii sme mali možnosť vidieť pravdu len jednými očami. Kevin Porter je podľa mňa v tejto sérii absolútne vynikajúci. A niektoré jeho slová a scénky sa človeku zaryjú pod kožu. Záver série opäť skvelý. Záleží síce od toho, aký máte vzťah k postavám, no pokiaľ ich máte radi tak ako ja, verím, že vás to uspokojí a nadchne. Za mňa hovorím áno. Možno by sme sa mohli o niektorých dozvedieť trošku viac, no na druhú stranu mám pocit, že sa sústredia na tých, na ktorých je potrebné sa sústrediť. A nepreháňajú to nejako moc a dávajú každému dostatok priestoru. Ak ste chceli vidieť pokračovanie série, myslím si, že budete spokojní. Dokonca by som si vedel predstaviť aj tretiu sériu. Koniec koncov, stále sa to má kam posunúť. A otvára to zaujímavé témy. Nie tak silné a devastujúce ako bola prvá séria, ale stále dobrým seriálom, na ktorý som sa rád pozeral Hodnotenie: A- ()

Galerie (71)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama