Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adela Banášová uvádí přímý přenos slavnostního předávání výročních filmových cen z pražského Rudolfina. (Česká televize)

Recenze (65)

honajz 

všechny recenze uživatele

Highlights: Kaiserova cena ke Kaiserovi: „Stejně chcípneš!“ - Anna Geislerová k přítomným chlapům: „Dám všem!“ - Banášová o sošce: „Myslela jsem, že to je cena český lev, ale tohle je jehlan.“ K tomu hromada nudné pink pink hudby, keců, děkování a trapasu, protože ten tolik oceňovaný a oceněný film měl premiéru až pět dní po Lvech. Ceny české kritiky tenhle film nehodnotily, protože rozumně v pravidlech mají, že film musí být nasazen v široké síti kin, ne na pár dní v jednom obskurním kině v Praze...A to nemluvím o nominacích, kde na cenu ČESKÝ lev byli nominováni Poláci, Angličané, Litevec a mnozí další "Češi". Prohnilý a prašivý český lev v kostce. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Podezřívám akademiky, že viděli jenom jeden film (a pokud jich bylo víc, na většinu z nich v průběhu roku zapomněli). Vítězství Masaryka v technických kategoriích se dalo očekávat, ale scénář a režie? Jinak mi přijde symbolické, kolikrát během večera moderovaného (velmi pohotově a místy vtipně) slovenskou moderátorkou a prostoupeného narážkami na to, že by velká filmařská rodina měla držet při sobě, bodovali Slováci (kostýmy, kamera, film). O něco svižnější než předchozí dva ročníky, s funkčním zapojením živého hudebního doprovodu a vesměs bez hluhých nebo nechtěně trapných míst (děkující Kaiser se dopředu jaksi naplánovat nedal), ale počtem kategorií pořád zbytečně nafouknuté, což je zvlášť patrné, když všechny válcuje tentýž vítěz. ()

Reklama

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Galavečer moderuje Slovenka, mezi nominovanými nechybí Britové, Poláci, Slováci, Němci, Španělé, Jugoslávci (Slovinci, Srbové) a Rusové. Vskutku ČESKÝ lev.xD Co se týče pořadu jako takového, až na Kaiserův výstup (eee?) si udržel NEnováckou úroveň, což je určitě plus. Na druhou stranu je už drahně let nudný (tj. bez nápadu). A propos, to s tím "Masarykem" byla dobrá ochcávačka.;-) ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Po letech důstojné a vyvážené předávání prestižních filmových cen a to hlavně díky svěží muzice obou Ondřejů, kteří dokázali vtipně reagovat a díky krásné a přirozené Adélky Banáškové, jež vládne bravurně slovem a dokáže improvizovat. Citlivá dekorace, vzpomínkový in memoriám v podkresu Vojty Dyka, vtipný vstup Oldy Kaisra ... Doufám, že tento trend nám dlouho vydrží a úroveň půjde jenom nahoru! ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Film, který viděli všichi ostrouhal a film, který neviděl nikdo shrábnul vše. Tak dopadlo jednou větou předávání českých kuželů. ... Vypočítavost tvůrců Masaryka je natolik znechucující, že v mých očích výrazně poznamenala hodnocení celého přenosu, který byl kupodivu velmi snesitelný (i díky moderátorce). ... Ono jak by asi dopadl Masaryk, příští zimu, kdy už si na něj po letošní březnové premiéře nikdo z akademiků ani nevzpomene že ? Je fakt, že jsem vítězný film zatím neviděl, ale že by se podle výsledků zrodil TAK legendární film, to se mi prostě nechce věřit. ()

Galerie (89)

Reklama

Reklama