Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
Hudební videoklip

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Hudební videoklip

Recenze (212)

Fr 

všechny recenze uživatele

„TOHLE BUDE NEJLEPŠÍ STUDIO VŠECH DOB! JIRKA NA NÁS BUDE PYŠNEJ...“ /// Tak scéna v krematoriu s Bartoškou v hlavní roli se může stát legendární… Hlavně v prvních dílech se na to dobře kouká. Nejsou zde zbytečný kecy, Krobot má svůj frajerskej part a utíká to hodně rychle. Je tady slušná várka fórů a baví camea a postavy, který si ze sebe dokážou udělat prdel. Pamatujete, jak tenkrát „letěli“ Sklepáci? Tak Dejvičáci maj našlápnuto podobně. Víc než nějakej prapracovanej příběh o studiu, který je odsouzený k záhubě, jde o skeče, gagy a štěky celebrit. Škoda, že ten mix fórů je dost kolísavej. Mít ty největší fláky v jednom filmu… tak by to asi nefungovalo. Ke konci fórů ubejvá, asi aby bylo víc příběhu. Moc to nefunguje. Ale třeba dialogová scéna z Na dotek je výborná, takže můžem obdivovat i herectví. Když já tady chcu spíš ten humor. Postupně je to s tím ftipem slabší a slabší… až to začne bejt takový lidský. Sitkomově tomu došel dech a na normální seriál to nemá žádnej (?) příběh. Prostě je tady od každýho kousíček a dohromady skoro nic. Fajnový jsou herci. Co fajnový… PARÁDNÍ! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou hru Dejvickýho divadla neznám. 2.) Zjistím, že BBC není „Big Black Cock“. 3.) Váhám mezi Bartoškou a Rodenem. 4.) Nevím, jak se nevede dabingový studio. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dabing street se u mě dost minul účinkem. Ze začátku jsem tam vnímal i určitej potenciál, ale postupem času šel seriál víc a víc do kopru. Herecký obsazení mi, s výjimkou Krobota, totálně nesedlo, přestože mám třeba Hynka Čermáka docela rád. Díky tomu jsem si prakticky k žádný postavě nevypěstoval žádný sympatie a osud celýho Studia Zero mi byl tak nějak lhostejnej. Největší problém seriálu je však jinde. Pokud si seriál hraje na komedii, tak by měl na humornejch scénách setsakra přidat. Kdekdo ví, že nejsem nějakej velkej slušňák, ale přesto mi přijde neskutečně ubohý a trapný postavit "vtipný" dialogy na sprostý mluvě, která hercům evidentně nejde přes pysky (opět, výjimkou je Krobot). Ze zvědavosti jsem nakonec kouknul na všechny díly (a že to bylo kolikrát utrpení) a ve výsledku se nemůžu zbavit dojmu, že mi Zelenka a Melíšková dlužej 6 hodin života. (Podrobnosti u komentářů k jednotlivejm epizodám.) ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Zelenka v kombinaci s Dejvickým divadlem? To nemohlo dopadnout úplně špatně. Kvalita humoru jak na horské dráze. Místy skvělý humor, místy naopak strašlivě dementní. Originální postavy, dobří herci. Několik punkově drzých nápadů mě vážně pobavilo (Filipovský, Kapitán Filcka). Nejvíc se mi líbily poslední pesimistické díly, pochmurnost a blížící se propast Zelenka umí vytvořit velmi dobře a je nás neprovází většinou seriálu (tak jak je to předpokládám v původní divadelní hře). Nechápu, proč byly často některé příběhové linie odfláknuty a postava typu Myšička prostě jen tak zmizela z děje bez nějakých následků. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Ze začátku vynikající zábava, která cca od půlky přecházela v dost velkej bizár, takže ke konci dostávala na frak realita, jež je, světe div se, občas potřeba i u sitkomu. Po dlouhé době hodnocení CSFD konvenuje s mým, díky za pár odhalených mladých hereček, na konci jsem, i kvůli smířlivosti tvůrců s postavami, málem slzičku uronil. Ať žijou Pichny a americké, italské a francouzské firmy! Ovšem radši v původním znění s titulky. 70%. ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Myslím, že situační komedie prostě není z těch žánrů, které skutečně v našich luzích a hájích ovládáme, přestože nějaká ta výjimka potvrzující pravidlo se již samozřejmě urodila. Tedy ne, že bych se u toho vůbec nebavil, ale celé to jede hodně na hraně a poměrně často se to přes onu pomyslnou čáru překuluje, a to jsou právě ty chvíle, kdy mi úsměv zamrzá. Takže do příště by to alespoň chtělo trochu potrénovat balanc. 60 % ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • Díl dostal označení od České televize „Nevhodný pro děti a mládež“. (sator)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama