Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

Chmur 

všechny recenze uživatele

Zelenkovou devizou je schopnost vytvořit podivíny, ke kterým člověk velmi snadno přilne. Jedna hvězda proto padá za všechny nadšence z dabingového studia. Druhá je za skvělé herecké výkony v čele s Klárou Melíškovou. Její rozpolcená a snadno manipulovatelná Eva, která je ochotná pro úspěch použít i ženské zbraně, budí chvílemi naprosté pohrdání a v zápětí ji člověk lituje. Mě nejvíc bavil Václav Neužil v roli nadšence Pavla, jehož nápady oscilovali mezi genialitou a neprostým tupectvím. Třetí hvězda je za nostalgiii, kterou ve mě Dabing street dokázal vyvolat. Seriály, ve kterých se mísí humor s melancholií prostě miluju. Čtvrtou hvězdu si Dabing street zaslouží za využití skladby Little Fury Things pro úvodní titulky. Tu jsem do té doby neznal a hned se mi zalíbila.  "Na kokota musíš kokotsky!" ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po vyslechnutém rozhovoru s Klárou Melíškovou o tom, jaká velká zábava bylo natáčení Dabing Street, jsem se s chutí podíval na několik úvodních dílů. Bohužel jsem byl hodně zklamaný. Povrchní scénář, podivně nesympatické postavy a humoru jen pomálu. Ten byl navíc jen v podání hostujících herců, bez kterých by to bylo ještě horší. Seriál jsem nedokoukal a ani nedokoukám. Petr Zelenka je výborný režisér, tohle je ale jeho nejslabší věc, tak snad zase příště. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

3* tak jsem dokoukal tento nový český seriál a i když jsou jednotlivé díly nesourodé a někdy jsou lepší a jindy horší, tak musím ocenit nápad a z větší části jsem se bavil. Chování postav je někdy hodně podivné a přesto cítím z něho hodně přesvědčivého a přirozeného, protože i když je to někdy přes čáru, tak podobně se chovají i v životě, jen to nebije tak do očí. Ani s odstupem času se nedokážu rozhodnout se znamínkem, tak nechám pěkné průměrné 3 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: X /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Dejvické divadlo nemůže téměř nikdy zklamat. Viděl jsem divadelní hru, ale všechny podrobnosti si nepamatuji, něco jsem si vybavil, ale v podstatě jde o divadelní hru rozvedenou v seriál. Za mě naprosto nejlepší díl Vulgarismy s Viktorem Preissem - jak někteří píší, také jsem chcal smíchy. Vidět Viktora Preisse, jak má dabovat debatu o felaci, je k popukání. A netušil jsem kolik synonym se dá vymyslet - jen nevím, když řeknete svojí holce, jestli nechce vypít dědka, jestli pochopí :-D No a další díl, kdy jsem se nejvíc smál, jednoznačně Ceny Františka Filipovského. Paráda Díky za skvělou zábavu. Dejvice navždy! ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mi Dabing Street přišlo opravdu jako nesmírně zábavné a originální zpestření (alespoň teda co se českých seriálů týče). Zhruba někdy v druhé polovině však seriál začne krutě ztrácet dech a sklouzávat k přehnané až nevtipné blbůstce vyloženě na jedno použití. Alespoň Klára Melíšková byla úžasná všech 12 epizod - ta role mírně náladové pipinky jí ohromně sedla! :) Jinak škoda, potenciál to mělo rozhodně větší. 60 % ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Video Killed The Radio Star“ od The Buggles. (danielsaf2)
  • Epizoda se natáčela v těchto lokalitách: Praha-Vysočany, Praha-Dejvice, Praha-Radlice, Praha-Holešovice a Praha-Nové Město. (ČSFD)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama