Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

vox_populi odpad!

všechny recenze uživatele

nuž - vyzerá to na Koniec (dobrých) rozprávok v Čechách...veľmi som sa snažil, ale dopozerať tento rozprávkový paškvil som nedokázal...myslím, že Troškov potenciál je v tomto smere definitívne "vyhorený" Je to, žiaľ, i v nedostatku vhodných "rozprávkových" hercov v Čechách i na Slovensku...obsadiť J. Prachařa do hlavnej úlohy je ako obsadiť C. Buckinghamovú v prípade (podstatne lepšie zvládnutej) slovenskej rozprávky Láska na vlásku - je to zúfalosť, prípadne debilita...Troška sa síce snaží, to sa mu uprieť nedá, ale vykrádanie motívov z výbornej "minulorežimnej" rozprávky "S čerty nejsou žerty" sa mu vôbec nepodarilo a podariť ani nemôže. Že by to skúsil s "Princeznou ze mlejna 3"? Hm... ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

Reklama

marrjaana 

všechny recenze uživatele

Nápad pěkný, postavy všechny dobře odsazené i ve většině případů dobře zahrané, "kulisy" úchvatné a kostýmy taktéž (jako u všech Troškových pohádek ať je výsledek potom jakýkoliv) samozřejmostí je i pár povedených vtipů. pohádka je jinak celkem taková klasika. Nejvíc mi tady na té pohádce vadila stopáž, bylo v ní celkem dost hluchých míst, které vyplňovalo opakování toho co jsme slyšeli již dříve (on nám svatbu nedovolí, ty jsi má,tak utečeme, mám nemocnou maminku, je bohatej, je chudej) přičemž se tohle celé točilo kolem ústřední hodné lidské dvojice, která byla až nepřirozeně nudná a hodná a vlastně sama o sobě neprovedla žádnou interakci (on se teda na konci zmohl na jeden čin) a celou dobu přihlíželi co se kolem nich děje a jak ti zlí jsou zlejší a zlejší. Jinak celá pohádka pro mě osobně stoupala a padala se sedlákem Kopytem (bo jak se jmenoval) když byl on na scéně tak to nádherně gradovalo a děj se posouval, zatím co u ostatních postav- at lidí nebo čertů- se vlastně nic nedělo. On byl nejlepší a nejpropracovanější postava a nejspíš i nejlépe zahraná. České pohádkové zlo má od této chvíle svého krále. Nejdokonalejší záporná postava českých pohádek, protože zatím co Haniččin táta byl klasický záporák z pohádek,tak Kopyto jej přerostl a to tím, že byl všeho schopný- vymyslet, naplánovat i navést další. Btw. velké plus pohádky byla i dobrá duše, která se ujala úlohy komickéo společníka a to více než na výbornou. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rutinní Troškova pohádka, tentokrát ve variantě malebná jihočeská krajina + selské baroko + čerti + mladá láska + lakomí sedláci + předrevoluční šlechta. A protože tentokrát chyběl vodník (kterého nahradila zbloudilá duše), uvidíme ho zase hned v další pohádce Zakleté pírko. A místo klasického hašteření se tu pro změnu zpívá. Netuším, proč z toho rovnou neudělá seriál. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Troškovi se tentokrát podařilo umírnit svůj extravagantní styl - jeho postavy nejsou tak ukvičené a nadmíru nesympatické, scénář, byť lehce předvídatelný, není úplně pitomý a snímek zobrazuje v kladném slova smyslu českou krajinu a folklór. Maličko to Troškovi uklouzávalo u postav čertů v jejich čertí podobě a u zbloudilé duše, nicméně to bohatě vynahradili Oldřich Navrátil s Karlem Dobrým. Ústřední zamilovaná dvojice byla spíše nevýrazná, nicméně neurazila. V rámci svého žánru spíše průměrný, avšak v Troškově filmografii nadprůměrný filmařský kousek, na který se dá v klidu podívat, aniž by člověka pálily oči a IQ mu klesalo rychlostí blesku. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Sára Sandeva měla při natáčení problém s tím, že musela venku běhat bosá. Jelikož má fóbii z hmyzu a film se točil v létě. (major.warren)
  • Ve filmu si Marek Valášek zahrál malou roli chasníka, který se jmenuje Datel. Pod stejným jménem, respektive přezdívkou, vystupuje i na YouTube. (SONY_)
  • Pohádka Čertoviny byly třetím divácky nejúspěšnějším českým filmem roku 2018. V kinech ji vidělo 356 132 diváků. (zdeny99)

Reklama

Reklama