Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stalo je jednou, že se v pekle uklízelo. Čerti se jen hemžili, ale protože si k práci neuměli šikovně zajít, navzájem si překáželi a klopýtali jeden přes druhého, prostě hotový blázinec. Toho zmatku využili dva mladí čerti, kteří schválně ještě víc při uklízení překáželi. A pak se to stalo. Jeden zakopl, padl na druhého a oba povalili kotel s hříšnou duší. Toho využila hříšná duše. Rozběhla se k otevřené bráně, kterou zrovna staří čerti větrali a než se kdo nadál, byla pryč. Bylo zle. Luciper se rozhodl pro trest – čerti musí jít na svět a každý přivést do pekla jednu hříšnou duši. Pak jim bude odpuštěno. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (194)

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Bravó! Troška po dlhšej dobe nakrútil film, ktorý nie je totálna kravina, a nemal som po pol hodine nutkanie ho vypnúť. Áno, je to len klasická česká rozprávka, navyše veľmi prevarená (väčšina nápadov je trebárs okato prebratá z mojej obľúbenej klasiky S Čerty nejsou žerty), a nie je tak úplne pre deti, ale má to pekný spád, dobré rozprávkové kulisy a čertov, ktorí nelezú na nervy. Čakal som veru väčšiu katastrofu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Jeden z lepších Troškových filmů posledních dvaceti let ( parádní vizuál jako vždy, dokonce "složitější děj" než obvykle, dobré obsazení ) ale jako pohádka je to maximálně průměrné. Má to jasný ale tentokrát snesitelný Troškův rukopis ( ukřičenost, pitvořivost, trefování do katolické církve) Krom toho, že se na to líbivě kouká musím ocenit herecké výkony - Olda Navrátil koncert, Nosek nadprůměrný výkon, Sára Sandeva hrála sice jak na divadelních prknech Thámova divadla, ale je to pohádka tak jsem tolerantní ... a taky se na ní hezky kouká ) ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Rutinní Troškova pohádka, tentokrát ve variantě malebná jihočeská krajina + selské baroko + čerti + mladá láska + lakomí sedláci + předrevoluční šlechta. A protože tentokrát chyběl vodník (kterého nahradila zbloudilá duše), uvidíme ho zase hned v další pohádce Zakleté pírko. A místo klasického hašteření se tu pro změnu zpívá. Netuším, proč z toho rovnou neudělá seriál. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Taková typický "Troškovina"-hodně barev, hodně čertů, hodně radosti nad pořádnou kládou, efekty jak ze 70.tých let, spousta převleků, kouzel, milostných troj až petiúhelníků, ale- dá se na to dívat a celkem to i pobaví..Takže jedna z lepších pohádek poslední dekády, kdy je to fakt žalostné...škoda jen, že se to snažilo okopírovat S čerty nejsou žerty, tudíž byl konec znám předem...50% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Když Princezna ze mlejna potká S čerty nejsou žerty, vznikne sice pěkná, ale naprosto ničím nepřekvapivá pohádka. A tak jsou z pekla vysláni dva čerti chytit dva hříšníci, ač peklo vypadá děsivě a Lucifer hřímá jak umí, dva čerti jsou v podstatě dobráci a spíše pomáhají než škodí (to máme S čerty nejsou žerty). A mezitím je někde na jihočeském statku nešťastná dcera, kterou její táta nutí do svatby se zlým sedlákem, ale ona miluje chudého čeledína. Sluníčko svítí, děj se odehrává na kýčovité vsi a v okolních lesích a nechybí ani zřícenina (to máme Princeznu ze mlejna). Výsledkem je hezky, profesionálně natočená pohádka s příjemnými postavami a lokacemi, ve které Vás vůbec nic nepřekvapiví, nedojme, ani nijak extra nerozesměje. 3*. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu se objevuje část Jihočeského baroka lidového umělce Jakuba Bursy, který je shodou okolností prapředek režiséra Zdeňka Trošky. (ZHODNOTITEL)
  • Když čerti po svém příchodu na svět vylekají sedláka a rybáře, je slunečno a bezvětří. Vzápětí v lese narazí na babku a náhle je zataženo a silný vítr. Když ale babku přivážejí k její chaloupce, je opět slunečno a bezvětří. (charles3)

Reklama

Reklama