Reklama

Reklama

Akční drama ze současnosti se odehrává v západním Texasu, kde je prakticky nemožné odlišit poctivého člověka od psance. Dva bratři - Toby (Chris Pine), rozvedený otec s čistým trestním rejstříkem, který chce svému synovi zajistit lepší život, a vznětlivý bývalý zločinec Tanner (Ben Foster) - se rozhodnou společně vyloupit celý řetězec poboček velké banky, která jim chce zabavit rodinné pozemky. Tyto loupeže jsou součástí zoufalého plánu, jak opět získat pevnou půdu pod nohama i budoucnost, jež jim byla ukradena silami, proti kterým jsou oba bratři bezmocní. Pomsta je zpočátku sladká, dokud se však sourozenci neocitnou v hledáčku neúprosného, obhroublého texaského šerifa (Jeff Bridges), který si chce před odchodem do výslužby připsat na konto ještě jeden triumfální úspěch. Zatímco do splnění plánu zbývá jediná loupež, schyluje se k velkému zúčtování, v němž se střetnou poctivý strážce zákona a dva bratři, kteří kromě rodiny nemají pro co žít. (HBO Europe)

(více)

Recenze (481)

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dvojice texas rangerů je téměř dokonalá, a to samé platí i pro ústřední dvojici zlosynů. Film se poměrně výrazně vleče a rozřešení zápletky je přinejmenším chabé. Druhý den po zhlédnutí filmu, by jste z diváka jen stěží dostali, o čem že tenhle film vlastně je. 53% ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Tiší nájezdníci, výběrčí spravedlnosti ve střehu. Ať to sype, co to sype. Jakmile ale kulka cinkne, zprvu mlsný plán zasípe. Krušná odysea, kruté struny rapsodie. Čekání na znejistění, zaškobrtnutí o hroudy rodné, neprodejné. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Fantastický neo-western, který by měl mít v učebnicích filmařiny svou kapitolu o tom jak správně ukončit film. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Hollywoodskej anti-trhák v nejlepším smyslu slova. Tímhle stylem se totiž točily filmy před desítkami let a tak je jasný, že hodně lidí se s Hell or High Water nepopasuje. Jednoduše vůbec nic novýho, dva bráchové co přepadávají malý banky, jeden chytřejší (druhej už míň) a na stopě čenichající, parádně hláškující šerif v podání Jeffa Bridgese. Hudbu k tomu loudavýmu tempu vystřihl Nick Cave jak z partesu a já se sotva držím, abych z nostalgie nehodnotil za nejvíc. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Vyčítat westernu, že je místy moc pomalý se přece nedá. Navíc když k tomu hraje Nick Cave. Do toho parádní herecké obsazení a občas pěkně úderné. I samotný závěr je hodně fajnový a nutí k zamyšlení. Vysvětlovat více celou myšlenku zločinu by se hodilo do nějakých Dannyho a jiných parťáků. Tady to sice trochu zpočátku chybí, a když jsem začal podřimovat, tak mi to málem uniklo, ale je to prostě western a v něm jde o něco jiného. Takže velké plus za western v moderním prostředí. Musí to být občas na tom západě pořád slušně divoký. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No vidíte, že sa dá natočiť poctivá krimi-dráma v nehostinnom Texase, ktorá baví, nie je dlhá, neobsahuje nezmyselné pasáže a herectvo všetkých súčastnených je skvelé. Dokonca ani dejovo to nie je úplny výplach. Len neviem prečo to má nominačku ako najlepší film, keď je to, či chceme alebo nie, viac - menej tuctovka. Žánrová a neprifarbená, ale predsa len tuctovka. V Texase musí byť zaujímavý život, keď idete prepadnúť banku a zákazníci sú lepšie vyzbrojení ako vy. 4 z 5 ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Zaprášená silnice, žádný spěch a pohodový soundtrack. Ano, na tyto filmy typu Joe, Bahno z Mississippi nebo Pryč od pece se vyplatí počkat. ()

Qitek 

všechny recenze uživatele

Napoprvé za rozpačité čtyři. Napodruhé vytahuju na pět. Ne, že by to byla bůh ví jaká pecka, ale ten finální dialog vynahradil všechny možný showdowny široko daleko. Nádhernej film se srdcem a čtyřma úžasnýma charakterama, kteří sází po celou dobu stopáže tak nádherný dialogy a herci čistý a civilní projev, že mám chuť si to dát brzy znovu. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ty westernem nadechnuté kousky z vyprahlých pouští samotného středu USA já fakt můžu a Hell or High Water jsem vyhlížel už při loňském zkoušení Voya a jeho (nejen) filmové nabídky. Teď máme tuhle službu na chvilku opět k dispozici, z její aktuální nabídky se tohle drama jevilo jako nejlepší adept na dobře strávené dopoledne. A opravdu se tak stalo. [viděno na Voyo 1.4.2022] ()

venison 

všechny recenze uživatele

Nepříliš výrazná jednohubka "Hell or High Water" existuje tak nějak pro sebe.. Začátek byl pro mne spíše nuda, ale moje pozornost nepolevila, protože jsem se snažila rozlousknout děj, který si jede po svém.. Úvod je tak trošku Tarantinovský jen bez Tarantina.. Pravá zábava nastane, když se do příběhu vloží ošlehaný texasan v podání Jeffa Bridgese, který častuje svého parťáka s indiánskými kořeny rasistickými poznámkami ostrými jako brus.. Příběh trošku jako vystřižen z Robina Hooda - zlodějíčci kradou, aby oblafli banku, která se je snažila sedřít z kůže.. Jako štít před sebou ženou ušlechtilý důvod - chtějí vyvázat osud svých dětí z několika generační chudoby a zvrátit prokleté dědictví.. Ben Foster je super herec jako vždy a konečně dostává větší prostor, než je zvykem.. Chris Pine mi snad poprvé ukázal, že kromě seriálového xichtu umí relativně obstojně hrát.. Jeff Bridges si jede svou tradiční roli drsňáka s měkkým srdcem.. Příběh je koukatelný a má své maloměšťácké kouzlo.. Sem tam se jim povede i nějaký ten situační vtípek a místy je vyprávění smutné.. Nic převratného.. Vidět a zapomenout.. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(33/2017) / Mám rád tieto pomalé heist movies s typickou južanskou atmosférou, špeciálne ak si strihne rolu niekto ako legendárny Jeff Bridges. Asi málokto by od Mackenzieho (Perfect Sense) čakal pomaličké krimi, celkom mu to ale vyšlo. Až na pár momentov sa film venuje pomalému vykresleniu prostredia, postáv a motivácií čo pre mňa funguje takmer vždy. (8/10) ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně film, který by se líbil mému taťkovi :) To mi nespočetkrát jelo v hlavě, když jsem se na film dívala. Je to film, který mě upoutal a to především svojí hudbou, krásnou přírodou a hlavně mě fascinovala celou dobu myšlenka, zdali kdyby na to koukal "pravý texasan", zdali by odkýval, že to tam takhle fakt chodí a ta mentalita lidí je opravdu taková. Ten film je tak krásně klidný a svěží. A zároveň je to o "honění" se za něčím a někoho...Dvojice Foster a Pine mi skvěle sedla a byla jsem ráda, že jsem opět viděla Gila Birminghama :) A to v dost příjemné roli. Ve filmu je hodně momentů, které mě ještě více posadily do křesla :) Ať už všechny střelby, a nebo "čekání" na to, co se stane ve chvíli, kdy všichni byly klidní...Oscarovou nominaci zcela chápu a doufám, že film došáhne na vše, na co lze došáhnout. ()

Phietros 

všechny recenze uživatele

Dva bratři, co vykrádají banky, vše jim prochází až jednou narazí, když jdou vyloupit největší banku. Spolčí se proti nim občané, tak policie a nemůže to dopadnout jinak, než smrtí jednoho z nich. 55% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Páni, musím uznat, že jsem ohromně mile překvapen, co se z tohohle nevýrazného kousku vyklubalo. Myslím, že u nás o tomto filmu příliš slyšet nebylo a je to určitě škoda. Za prvé musím vyzdvihnout naprosto bezkonkurenčně dokonalé herecké výkony. Chrise Pinea moc nemusím, ale tady mi seděl, až jsem se divil. Jeff Bridges je i ke stáru stále výtečný! A Ben Foster? Ten by dokázal ten film klidně utáhnout i sám. Fantastický výkon. A jen tak mezi řečí musím zmínit pro mě šokující nakynutí Katy Mixon. Za druhé musím ocenit tu parádní atmosféru, která je výborně dokreslována tématickou hudbou. Tady ta americká stupidita divokého západu má přeci jen něco do sebe a skrývá v sobě krásné kouzlo. No, a napotřetí musím ocenit i příběh. Ten byl ze všeho sice nejslabší, ale přeci jen to člověka rozesmutnilo, potěšilo a někdy i velmi pobavilo. Doporučuji naprosto všem! ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tihle dva se nenarodili pod šťastnou hvězdou. V životě toho moc nedokázali a i to málo co měli jim chce sebrat banka. Nezbývá než vymyslet plán, protože manévrováním v mezích zákona se z problémů nedostanou. Hell or High Water je zbytečně nemoralizující poctivý thriller z pravého Texasu. Příběh se dá vnímat i jako nostalgie po staré reganovské Americe, v níž pracovitý člověk uživil své děti a stát mu v tom zbytečně nepřekážel. Jestli chcete vědět, proč tolik lidí věří v Trumpa, vykašlete se na Hillbilly Elegy a pusťte si tohle. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatný, ale tak trochu se to vleče. Ben Foster je velmi dobrý, Chris Pine je pro mě překvapení, přestože tohle nebylo bůhví jaké hraní a Jeff si drží standard. Ale nic oslnivého a převratného nečekejte - prostě na hodinu a půl to zabije nudu a neotráví. Nic víc, nic míň. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

80-85% ... Film zobrazuje dynamiku vzťahov dvoch protipólov - zlodejské súrodenecké duo a dvojica texaských rangerov. Hrozne úprimne napísané, ako zo života vystrihnuté. Dialógy som hltal jedným sústom. No a o tom, že to bolo perfektne zahrané na všetkých frontoch už ani nemusím hovoriť. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle mě dost sedlo. Mám rád pomalejší filmy a Hell or High Water je přesně takový. Je to poctivě odvyprávěný snímek, který nikdy zbytečně netlačí na pilu a pečlivě buduje atmosféru. Líbilo se mi, že režisér David Mackenzie umí pracovat s postavy, s hudbou a taky umí využít mrtvolné pláně Texasu. A i přes své pomalejší tempo, film nikdy nezačne nudit a i obyčejná scéna je natočená napínavě a taky zajímavě. Režisér má taky velkou oporu v hercích, kteří podávají výborné výkony. Jeff Bridges tyhle cynické starce umí, a i když mu není skoro rozumět, tak je radost ho sledovat. Ben Foster je zde parádní vyšinutý blázen, kterého byste nechtěli naštvat, ta nevyzpytatelnost z něho přímo sálá. A pak je tu Chris Pine, který jasně dává zapomenou na uhlazeného kapitána Kirka, a znovu nám dokazuje, že je opravdu moc talentovaný a nepotřebuje slavnou ságu, aby dokázal že umí hrát. Hodně moc mi sedla hudba od Nicka Cavea, která je správně chlapská a westernová a k filmu přesně pasuje. Dost jsem ocenil, jakým způsobem je vygradovaná druhá půlka filmu a samotný geniální konec, který se podle mě hodně moc povedl. Hell or High Water je parádní chlapský film, kterému nechybí koule a velké emoce. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Pokud se chcete pokochat nad texaskými pláněmi (kamera je skvělá), hudbou i přízvukem a nikam nespěcháte, bude HoHW přesně pro vás. Tempo není vyloženě ucajdané, ale zběsile kupředu se také nežene. Ale neutahá. Film staví na dialozích a vztahu ústředních dvojic. A samozřejmě charakterech postav, kterým herci doslova vtiskli život. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Po zašlých časech kovbojů smutnící moderní krimi western v rozjímavém "countryovém" tempu střídavě sleduje dvě dvojice: bratry - bankovní lupiče a postarší texaské rangery na jejich stopě. Skvěle zahrané postavy s pochopitelnými pohnutkami pak ustojí i pár košatějších proslovů a ve finále vybudí silnou emocionální odezvu. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2017

Letošní nominace na Oscary totálně ovládl muzikálový La La Land. Jeho 14 zářezů dorovnává rekord Vše o Evě a Titanicu, zatímco si pomyslné stříbro a bronz rozdělila sci-fi Příchozí s dramatem… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Kdo bude moderovat Oscary?

Kdo bude moderovat Oscary?

06.12.2016

Za pár měsíců nás jako každý rok čeká předávání Oscarů. Hollywoodská smetánka se tentokrát sejde 26. února, a teď konečně víme, kdo jí bude bavit. Role moderátora se poprvé ve své kariéře ujal Jimmy… (více)

Reklama

Reklama