Reklama

Reklama

Pomsta

Trailer 2

Obsahy(1)

Bohatí milující tatínkové od rodin se jako každý rok sejdou uprostřed pouště, aby posílili své mužství a vybili stres pořádným lovem. Tentokrát si ale jeden z nich přiveze milenku, neuvěřitelně sexy lolitu, o níž se rychle začnou zajímat i ostatní... Věci se vymknou kontrole a oni nechají umírající dívku uprostřed pouště... Té se však podaří sebrat poslední síly a chlapský výlet se změní na nemilosrdný lov... (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (278)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Mladistvá verze Furiosy, v hyper-stylovém kabátku ala Drive. Nechybí spousta násilí, mraky krve, brutality a hypnotického soundtracku. Jestli Gosling nosil cool bundu ve znaku škořpióna, zde hlavní hrdinka pro změnu vyznává orlici na těle. Samozřejmě spousta scén nehýří zrovna realistickým podtónem, ale pro fandy splatterů, drsných ženských hrdinek a specifické formální stylizace to možná bude zábavná festivalová jednohubka. Docela odvaz, ale taky docela hovadina. ()

Claw 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny sledovatelů tohoto francouzského majstrštyku, jsem byl vyloženě nadšen. Nepochopil jsem sice plno věcí, které by možné nebyly, ale co na tom?! Vždyť je to úplně jedno! Mě se právě líbilo, že tam byly nelogičnosti, že Matilda byla jaká byla. Její proměna byla ideálně dokonalá. Od naivní barbínky po "revenge super bitch". Výraz těla, tváře, flinta do ruky... To všechno po vzoru starých ohraných grindhousů (třeba "Thriller En Grim Film apod"...) Byla to nádhera! Barevné, snové, herecké výkony fajn, všechno super a na pohodu. Brutalita výborná, zranění krásné, detailní. Já si prostě lebedil blahem. Nezajímá mě, že tohle by nešlo a tamto by nešlo. O tom to není. Škoda, že ji teda nepřefikly víckrát a že to nebylo víc "graphic", ale tak zase se vyřádili na těch třech týpcích... Za mě plná palba, je to krásný moderně - oldschoolový rape and revenge. /85% + FILM ROKU/ ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Příjemný přírůstek do Rape and Revenge subžánru. Už si ani nevzpomenu, kdy naposled se mi líbilo hned úvodních 30 minut, než se rozjede masakr, jako zde. Vím ale, že to bylo touto sexy italskou šťabajznou !! Nebýt těch zatraceně nelogických scén, jako že, scénáristi vůbec neřešili to, že když člověk spadne a nabodne se skrz na skrz, tak má díru z obou stran a né jenom z jedné a taky mě celkem udivilo, kolik krve ze všech cákalo a vlastně pohodička, všichni se tvářili šťastně, tak bych asi možná těch 5* napálil. Závěr, kdy je pohled na "vymalovaný" byt taky moc smysl nedává, páč krev byla i tam, kde vlastně ani být nemohla. Každopádně bez těchto nesmyslů, je to dost brutální, krvavá pecka s hodně nepříjemnou scénou vyndavání střepu z chodidla, která se řadí mezi ty nejnechutnější co jsem za poslední dobu viděl a to já rád. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jak zabít potenciální revenge kult snadno a rychle. !!!SPOILERY!!! Úvodní sekvence (do pádu) je krásnou ukázkou toho, že i s malým rozpočtem se dají dělat divy, tzn. kvantita i kvalita jednotlivých záběrů je po technické stránce tak neuvěřitelná, že jsem div nechrochtala blahem (*****). Útěk a první tu-máš-zač-je-toho-loket vražda si ještě stále drží vysokou kvalitu a jistou míru důstojnosti, vše však končí v jeskyni (****), kdy se Amazonka - po sérii pěkně hnusných snů a po provizorní plechovkové fixaci rány po větvi - rozhodne stát Rambem a dorazit i ty zbývající dva vocasy. S prvním to má v celku snadné, když se fyzicky i psychicky vysílí lovením střepu v silikonové noze, druhý už dá docela fušku. Asi nějaký nadčlověk, jinak si ty hektolitry krve, co po sobě zanechává, nedokážu vysvětlit. (Než ho konečně zabije, mají v celé rezidenci kluziště a DOSLOVA vymalováno.) U finálního záběru na přilétající vrtulník jsem už jen ironicky kroutila hlavou a říkala si o co, že teď sejme pilota, naučí se to řídit a odletí do L.A. (**). Za kameru a za hudbu 2,5*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Sme dávno v dobe kinematografie, kedy nie je dôležité čo, pretože všetko tu už bolo, ale najmä ako. A práve preto ma vôbec priamočiarosť Pomsty vôbec neuráža a mohol som sa aspoň sústrediť na detaily a najmä perfektne zvolené prostredie. Francúzi si tak nakrútili moderný western s cool ženskou hrdinkou a klasickými tupcami, ktorí sa tak môžu výraznejšie prejavovať iba násilím. Okrem toho nešťastného jablka, ktoré je už tak nudným symbolom, že ma už ani nebaví jesť toto ovocie, sú ale tie ostatné pre rozprávanie zvolené vhodne, napríklad "falický" konár ako príčina zranenia . Svojim spôsobom tu Fargeat vyjadruje podobnú podporu ženskej revolte v čistej žánrovke ako Besson v Lucy. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení probíhalo v Maroku. (ČSFD)

Reklama

Reklama