Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (1 077)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebolo to úplne zlé, ale nezdalo sa mi to ani príliš dobré. Také nasilu (ale to už bolo viacero pokračovaní). Keď už to mal byť sequel "ako zo starej školy", tak by mal podľa môjho gusta nadväzovať na Terminátora 2, kde T-800 bol pomocník, nie iba na jednotku. Prvé dve časti zostávajú pre mňa zlatým fondom a kultom, no doteraz som pokračovania aspoň tolerovala. Tolerujem ešte aj toto, 3 hviezdičky dávam za napätie, ktoré napriek predvídateľnosti fungovalo. Ale teraz už ich mám definitívne po krk. Dúfam, že toto bol naozaj posledný pokus. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že při cestě na novýho Termouše se mně trošku podlamovala kolena, protože předchozích několik Termíků bylo na úrovni velbloudího hovna a bál jsem se, že si jdu pro vebloudí přídavek z druhýho hrbu. Hned na začátku je vytvořen zajímavý prolog, kdy jsem si říkal, tak to jsem tedy zvědav. Pak už akční seznamka s novou drsňačkou,navíc Mackenzie Davis je sexy i když věřím, že ne každý pojme můj názor. Nový Termík se jmenuje Rev 9 a tady hned první chvála, protože Rev je nezničitelný hajzl k pohledání. Dokázal do mě napálit stejný pocity jako kdysi dávno při jedničce, jak se tohohle „kovovýho čůráka“ (cituji Sarah Connor ) zbaví, protože na Revkovi se tvůrci pokud jde o schopnosti opravdu vyřádili, díky čemuž na mě působil nezničitelně, zabijácky a s buldočím tahem na bránu resp zabíjení. Velkolepé povedené akční antréé tady má Sarah Connor. Ono vůbec, pokud jde o akční složky filmu nemám jedinou výhradu, skvěle nasnímaný, výborně promyšlený chorea a i když mám někdy dojem, že leccos by nepřežil ani Putin natož hlavní křehká dívenka, neřeším to, protože se na mě vysypala skvělá akce a toho si cením víc než fyzikálních zákonů. Někdy cca na poslední necelou hodinku do hry vstupuje, ten na kterýho drtivá většina čeká, ano, ano jeden nejmenovaný chlapec původem z Rakouska, velmi překvapivě to je jediná postava, která nemá ve filmu akční antré, ale o to víc ho má vtipné a díky dialogům a scénám se Sarah nám obstarává i nejemotivnější části filmu. Hodně se mě líbily různé narážky na přechozí díly (brýle, dům, ale i velký náklaďák, atd. ) Trošku mám problém pokud jde o myšlení tvůrců, nechápu jednu věc kolem skynetu, psychologický myšlenkový posun Terminátora v tomhle díle považuji vysloveně za blbost, pokud jsem jí tedy dobře pochopil a jak stroji můžou růst fousy je taky na zamyšlenou, ale tím si skutečně zážitek s dobře udělané práce, příběhu, který možná nemá nepřetržitou akci, ale nenudí ani na chvíli, protože má tempo, cit pro postavy a navíc nás velmi překvapí s tím kdo se vrátí a kdo se nevrátí a že je to za lidstvo i terminátorstvo krásně fungující team work. ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Terminátor: Kundy odsud...Tak by se tento poslední snímek mohl klidně jmenovat, jelikož kdo se naivně těšil, že se Arnie vrátí v plný polní, tak toho čeká studená sprcha. 70 !! minut budete čekat, než naše kundí trio zaklepe Arniemu na chaloupku, aby se náš slavný T800 konečně objevil na scéně a pak si ještě kurva počkáte než předvede taky nějakou akci. Do tý doby spatříte jednu hodně popiči akci na začátku filmu, která Vás navnadí na konečně zas pořádnýho terminátora, aby se pak kurevsky dlouho nic moc nedělo a vlastně se jen sleduje pohyb pipin z jednoho místa na druhý a do toho jako bonus si spolu povídaj o všem možným a nemožným. Sára Konorová je sice drsná babka, co zvládá akci bez chodítka, ale přeci jen na ní sem zas tak natěšená nebyla. Naše hlavní hrdinka, méchikánská puta je sice šukézní, ale celkem uřvaná a její ochránkyně z budoucnosti je tak často v píči, že spíš mexxikánka se Sárou zachraňujou jí než ona je. Jako aby po mně šel Terminátor Rev-9, znázorněn nějakým týpkem z telenovely o Esmeraldě a já za sebou po zemi táhla naprosto chcíplou Grace, která potřebuje vodu, inzulin, trembolon, růsťák, tesťák, oxymetolon a nevim co ještě, aby dokázala fungovat déle než den a chránila mě, tak to bych se na to zvysoka vysrala a nechala se rovnou odstřelit nebo šla za T800, aby mi poradil jaký si mám domů koupit záclony. Čekala sem průser, dostala sem čistokrevnej průjem, kde to tvůrci zesrali absolutně nijakým záporným Terminátorem a hlavně snahou celému světu dokázat, jak jsou drsný ženský cool. Výsledek je takovej, že film se , buddhožel, stal propadákem, kterej si dle všeho na sebe nevydělá a tak máme my, milovníci ságy asi nadobro po píči. Kdo čekal, že to trojice bab utáhne 3/4 filmu bez Arnieho byl asi hodně velkej optimista a nebo křáplej na hlavu. Takže tvůrci, sere mě to, ale dobře Vám tak... ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Nový Terminátor doslovně reflektuje vývoj společenské situace a kompletně převrací význam Johna Connora. Hlavní myšlenka celého filmu totiž absolutně dokonale vykresluje převrácené vnímání role ženy pro budoucnost civilizace. Ne, že by to nějak vadilo, ale ta snaha o myšlenku je tam znát. Samotný film je jinak celkem zábavný, má tempo a několik povedených soubojů. Arnold se povedl a twist, který nám tvůrci naservírují hned na začátku je hodně překvapivý. Přiznám, že z trailerů jsem měl u Mackenzie Davis rozpačité pocity (působila tam jako nějaká hříčka přírody - což do jisté míry sedí i na tento snímek), ale nakonec jsem s ní žádný velký problém neměl. Celkově musím pochválit hlavně to, jak se tvůrcům daří parafrázovat první a druhý díl takovým způsobem, aby jim neudělali ostudu. Sečteno podtrženo... Dark Fate je povedeným nástupcem původních kousků, který může diváka jen překvapit. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Při sledování Dark Fate Tima Millera krásně vynikne režijní genialita a preciznost Jamese Camerona. A je jedno jestli hovoříme o stupňování dynamiky příběhu, ikonických momentů a hlášek, temné vize budoucnosti, či snad akčních scén. Momentky z ocelárny z T2 jsou o dvě třídy působivější, než scéna na přehradě v Dark Fate, která působí po x minutách únavně, sterilně a především digitálně. Ne že by snad poslední T neměl své dobré momenty, které se točí především kolem genuine Mackenzie Davis a Lindy Hamilton, ale pořád je to ta stejná generická šablona naháněček dvou robotů, jen jsou víc nápadití, nebo se toho víc rozbije. Sem tam se ukáže Arnold, aby ukázal, že stále umí tekoucímu kolegovi nakopat prdel a zahláškuje nějaké ty svoje klasiky. Těžko chápat kde někdo vzal to, že T Dark Fate je nejlepší od T2 a jediný další relevantní pokračování. T3 mělo působivější souboje a Salvation bylo napumpované kulervoucím vizuálem a dokonalým postapokaliptickým feelingem - škoda toho finále. Směle tedy poslední film můžeme zařadit mezi přispěvky druhé jakosti. Určitě ne nad ně. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Legendární hlášku „I'll be back“ („Já se vrátím“) v tomto filmu Arnold Schwarzenegger (Carl / T-800) nepronese (vysloví ji místo něj Linda Hamilton – Sarah Connor). Schwazenegger tentokrát naopak řekne: „I won't be back“ („Nevrátím se“). (Rominator)
  • Rev-9 (Gabriel Luna) má mimo pevného endoskeletonu i tekutou vnější vrstvu z kapalného kovu. Stejně jako T-1000 (Robert Patrick) ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991) takticky využívá ke splynutí s lidmi podoby členů bezpečnostních složek. Nejdříve se maskoval jako člen pohraniční stráže, aby pronikl za Dani (Natalia Reyes) do detekčního střediska v Texasu, a poté, co vypátrá policejní vrtulníky, na sebe vezme podobu policisty, kterou používá během stíhání a boje v letadle. Při závěrečném boji u elektrárny využívá kamufláže jako člen letectva. (kesinaa)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama