Reklama

Reklama

Od doby, kdy Sarah Connorová (Linda Hamilton) zabránila dnu zúčtování, změnila budoucnost a přepsala osud lidské rasy, uplynuly už více než dvě dekády. Zbrusu nový smrtící Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) se vrací v čase, aby dohonil a zabil Dani Ramosovou (Natalia Reyes), která žije obyčejný život v Mexico City se svým bratrem (Diego Boneta) a otcem. Daniino přežití závisí na jejím spojenectví s dvěma bojovníky – Grace (Mackenzie Davis), vylepšenou super bojovnicí z budoucnosti a bojem posilněnou Sarah Connorovou. Zatímco Rev-9 nelítostně ničí všechno a všechny, kdo mu stojí v cestě při honbě za Dani, nachází tyto tři cestu k T-800 (Arnold Schwarzenegger) ze Sářiny minulosti, který se zdá být jejich poslední nadějí. (CinemArt)

(více)

Videa (14)

Trailer 4

Recenze (1 078)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $62,253,077Tržby Celosvetovo $261,119,292Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Žiadny veľký boom sa nekoná ale ide len o obstojný recyklát predošlích dielov a to nemyslím zrovna prvých dvoch častí. Skôr mi to pripomenie taký mix v poradí 3,4,5 filmu. Herecké obsadenie poteší, či už ide o nové neznáme tváre a ani nehovoriac o starých známych, to je proste opojné, aj keď pozeráme na už dosť vyslúžilých hercov, stále majú svoj cveng. Nadchnú, pobavia, očaria, či takmer dojmú. Triková stránka na úrovni, akcia je úderná, hlavne úvod má riadny nápor a tempo. Príbeh neurazí, reboot Skynetu tu môže byť donekonečna. /videl v kine 2x: 80%/ ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Mno, zajímavé, že měli tvůrci potřebu se předem distancovat od všech kravin natočených po Tdvojce a navazovat přímo na ni a potom natočili jenom další z těch kravin po Tdvojce. Nakonec oceňuji jen to, že Mackenzie Davis opravdu vypadá a pohybuje se jako bojovnice a taky že design nového zlého Terminátora je proklatě cool. Natalia Reyes je bohužel herecky dost marná. Arnie i Linda jsou hodně vyčerpaní a zvláště u ní mi hodně vadilo to hláškování a mrkání do kamery. (Taková Sára přeci není.) A vlastně bych i ocenila zapracování uprchlického centra do děje a fakt, že mašina používá ostatní mašiny a naznačuje, že umělá inteligence by neřešila všechno pouze hrubou silou, kdyby jenom ten film jako celek měl prostě větší charisma, smysl, opravdovou hlavní postavu a byl prostě... lepší. (Co se týče hudby, tak jsem si snad ani nevšimla, že tam něco hraje, takže další zklamání.) ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Je to přesně tak blbé/nudné, jak se to jeví z trajlerů. Po fajn úvodní honičce přijde hromada - pravda, ne úplně nudných - keců a pak až úmorně nudná závěrečná akce. Žádná atmosféra, postavy mě nebavily a samozřejmě je to digi jako prase. Jediným zajímavějším momentem je (SPOJLEREK) když se ukáže, že jeden z terminátorů, co po splnění úkolu zůstal vězet v minulosti, si tam založil rodinu, která ani po letech nepoznala (?), že hlava rodiny je robot. O tomhle měl být celej ten film! Co film, sitcom o několika sériích! ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlépe napsaný a obsazený Terminátor od trojky, která si v rámci narativu (vzhledem ke svým kvalitám) ignoraci nezaslouží, ale tvůrci pro to mají sakra dobrý důvod. Duchem se to originálním dvěma dílům blíží, jak jen to jde a osobně mám vlastně jen dva problémy, díky kterým nemůžu mluvit o maximálním uspokojení. V prvé řadě se Tim Miller extra nevytáhl. Není to tak, že by nějakou akci vyloženě zazdil. Ale současně jí nikdy nedá nic s opravdu wow efektem, ani jí nevyšperkuje takovou dynamikou, aby to bylo jedno. Když to člověk porovná například s posledním Šíleným Maxem, je Temný osud "jen" solidní řemeslo. No a pak kamera. Na můj vkus zabírá až příliš často detaily, takže akce není zdaleka tak přehledná, jak by mohla být. Noční scény navíc mají svým zabarvením takový ten laciný nádech, který je smutnou připomínkou toho, že dnes už se akčňáky na film netočí (úplně stejně mě to rušilo v posledním Rambovi). Cíl se každopádně povedlo splnit - konečně je tu film, který má šanci (a i si zaslouží) odstartovat novou trilogii. Tak snad to tentokrát vyjde. 70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa skôr prúser, ako hit. Považujem sa za veľkého fandu prvých dvoch dielov a mám rád aj T3, ktoré po tomto Millerovom vlažnom pokračovaní u mňa stále vedie ako najlepšie pokačovanie. Už pri prvej zmienke o novom Terminátorovi som takmer denne vyhľadával nové info na nete, meno Miller v úlohe režiséra ma dosť sklamalo, neveril som mu. Keď som sa dozvedel, že Cameron ako producent bude aj na place, začínal som byť optimistický. Netrpezlivo som očakával trailer a keď som ho prvý krát videl, ostal som v šoku...Preboha čo je to za sračku?? Kde je Arnold?? Prvé recenzie boli celkom optimistické, preto som si to musel ujasniť v kine, ale žiadne prekvapko sa nekonalo. Miller nevie narábať s postavami, žiadne prepracované vzťahy, iba hluché postavy a žiadna atmosféra. Miller si asi myslel, že temnú atmosféru vytvorí tým, že celú druhú polovicu filmu ponorí do šera a tmy...Akcie tu je požehnane, ale ja som sa nudil, navyše často napodobňuje to čo už sme videli v T2. Linda a Arnold držia film ako tak pohromade, ale i tak tam chýba duša, momenty, ktoré vás chytia za srdce, tu nič z toho nemáme. Scenár samotný je dosť biedny, jednoducho príbeh ma neoslovil, podľa mňa šliapli poriadne vedľa. Ta malá krpatá mexičanka ma byť vodcom??, neveril som jej to... Hudba nefunguje, známy motív zaznie len tesne pred záverom. Miller sype akciu za akciou, nevýraznú , nudnú a mne to bolo ľúto hlavne kvôli Arnoldovi, ktorému som prial úspech..Takže aký je nový Terminátor? Výstižne to popísala Linda Hamilton v šou J. Kimmela. Povzdychla a dala "It´s ok..." (5 minúta, 6 sekunda) . Ok je trochu málo na tak očakávaný film, u mňa nevýrazný priemer a popravde nedokážem si predstaviť o čom by mali byť ďalšie pokračovania. Bez Arnieho to jednoducho už nebude Terminátor. Veľmi slabé tri hviezdy, asi z nostalgie a ľútosti nad premárnenou šancou...50%. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (40)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 62,3 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 261,1 mil. (NIRO)
  • Producent James Cameron ohledně návratu Sarah (Linda Hamilton) uvedl, že zatímco mužští hrdinové nezřídka zabíjejí davy padouchů i v padesáti, šedesáti či sedmdesáti letech, podobný příklad ženské postavy až dosud neexistoval – přestože by prý měl. (CrypzzXD)
  • Rev-9 (Gabriel Luna) má mimo pevného endoskeletonu i tekutou vnější vrstvu z kapalného kovu. Stejně jako T-1000 (Robert Patrick) ve filmu Terminátor 2: Den zúčtování (1991) takticky využívá ke splynutí s lidmi podoby členů bezpečnostních složek. Nejdříve se maskoval jako člen pohraniční stráže, aby pronikl za Dani (Natalia Reyes) do detekčního střediska v Texasu, a poté, co vypátrá policejní vrtulníky, na sebe vezme podobu policisty, kterou používá během stíhání a boje v letadle. Při závěrečném boji u elektrárny využívá kamufláže jako člen letectva. (kesinaa)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

Mission: Impossible 7 a 8 se znovu odkládají

21.01.2022

Skoro to začíná vypadat, že se pokračování ze série Mission: Impossible už nikdy nedočkáme. Po několika odkladech a přerušování produkce z důvodu pandemie totiž přichází další smutná zpráva. Studio… (více)

Terminátor v kinech narazil

Terminátor v kinech narazil

03.11.2019

Den zúčtování je tady a Terminátorovi k vítězství tentokrát nepomůže ani Sarah Connor. A byť nemám nejmenší tušení, jestli ta věta ve skutečnosti dává smysl, protože tahle značka upřímně nikdy nebyla… (více)

Reklama

Reklama