Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 2
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (174)

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Taký dobrý seriál na odľahčenie, taká príjemná oddychovka, ktorá vám spestrí deň a zlepší náladu. Nemyslím si, že seriál sadne každému, keďže je netaktný, šialený a plné bizarností. Tiež to má vážne špecifický a svojský humor, ktorý je odvážny, ako sme u britského humoru zvyklí. V niektorých prípadoch je to aj dosť kontroverzné, keďže si rád upravuje biblické "pravdy" na svoj obraz. Good Omens je skutočne zábavou paródiou a satirou na do značnej miery skreslenú kresťanskú tematiku, provokatívne pojíma a parafrázuje Bibliu, a všetko toto parádne kĺby so sarkazmom a odľahčeným prístupom. Dynamická dvojica, ktorá pozostáva z anjela Aziraphalea a démona Crowleyho, je proste božia. Michael Sheen a David Tennant sú famózny. A o knižnú predlohu k príbehu sa postaral geniálny Neil Gaiman. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Je šílená radost pozorovat dvojici Tennant a Sheen. Fakt jsem si ty dva po boku na obrazovce užívala. Líbilo se mi i pojetí, se kterým byla minisérie natočená. Takový ten nadhled, který Britové umí. Dětští herci byli taky dobře vybráni a vlastně jediní, kdo mi štvali, byl Shadwall s Madame Tracy. Hudba od Queen jen potěšila a skvěle seriál doplňovala. Není to úplně dokonalé, ale jsem spokojená. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som si hovoril, že to asi vypnem, akosi som sa nemohol dostať na vlnu chémie, ktorá prebiehala medzi tými dvomi. Ale od druhej časti som si celý ten roztomilo absurdno-naivný príbeh šmrncnutý inteligentným britským humorom s náznakmi satiry vyslovene začal užívať. Nič nie je čisto biele alebo len čierne, obyčajne platí, že zlatou strednou cestou viac dosiahneš. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem knižní předlohu nečetl, ale co jsem slyšel o Terry Pratchettovi, tak by se to mohlo velmi slušně zhodovat s jeho tvorbou. Jinak příběh je se slušným anglickým humorem, kde hlavní úlohu má anděl Azirafal(Sheen) a démon Crowley(Tennant), ale jiné postavy se také neztrácejí + zábavná nitka v podobě proroctví Agnes Nutter je úžasná. .... HODNOCENÍ: 75% (4*) ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, chytré a dělající si srandu skoro ze všeho. David Tennant se do démona Crowleyho převtělil dokonale a pozorovat jeho vlnivé vykračování, procítěnou dikci a pohodovou lehkomyslnost je velké blaho. Připodělaný anděl Michaela Sheena mu zdatně sekunduje a jejich vztah funguje na jedničku. Jednotlivé scény jsou citlivě vypointované a na trapný vtip člověk čeká marně. Berlička v podobě hlasu vypravěče mi vůbec nevadila, ba naopak. Bez ní by byl děj přílišným vysvětlováním jednotlivými herci/scénami roztahaný, nebo by nebylo vysvětleno dostatek, aby divák pochopil, o co se jedná, a mohl si následující scénu řádně užít. Kniha je jednou z mých nejoblíbenějších, a tak jsem byl vůči seriálu dost skeptický. Britové ale umějí dělat věci s láskou. Určitě si seriál pustím někdy znovu. EDIT: Právě jsem si to celé pustil potřetí a stále se náramně bavil. Přidávám pátou hvězdičku. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Některé scény, ve kterých Crowley (David Tennant) řídí hořící auto, byly opravdu udělány tak, že Tennant seděl v opravdovém autě, které hořelo. (NiWi)
  • Když se v restauraci setkávají čtyři jezdci, Smrt hraje vědomostní hru. V žebříčku nejlepších skóre Smrt zaujímá každé místo kromě prvního, to drží Terry Pratchett. (jandastlouky)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno