Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (173)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nevím no.. Papírově by to měla být kulervoucí pecka.. Organicky se doplňující duo Gaiman-Pratchett+ zástup známých tváří s Tennantem v čele... Bohužel v praxi to funguje jaksi napůl.. Působí to více jako roztříštěná exhibice hereckého figurkaření, než jako ucelený příběh plný vtipných nápadů. Speciálně Tennant si tady onanuje jen další vyčpělou variaci na tenkrát strhujícího Dr. Who.. Předlohu jsem nečetl, takže nedokážu posoudit jestli ten pocit, že zdánlivé duo snů (Gaiman-Pratchett) vlastně taky nefunguje tak dobře jak by člověk čekal, je jen důsledek nešikovně uchopené režie, nebo jestli se imaginace těch dvou přetlačuje už na papíře.... V zásadě jsem zklamaný a musím přiznat, že jsem to dokoukal jen s velkým sebezapřením.. Objektivně to ale jisté kvality má a je dost dobře možné, že divák naladěný jinak než já si u toho bude chrochtat nadšením... ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Protože Terryho Pratchetta můžu už od dob Zeměplochy, tak jsem tušil, že mě jeho styl humoru nezklame. A taky se převedení na televizní obrazovky povedlo, i když i tady platí, že nic není dokonalé ... ale chválit se musí. Kromě skvělé předlohy seriál stojí také na hereckých výkonech anděla a démona, jejichž role jim padli jak ulité. Narazíte tu na nezapomenutelné hlášky, božské či ďábelské scény i na nudnější pasáže, ale celé dohromady to směřuje k neodvratnému cíli, který nikoho nepřekvapí, ale důležitější je především cesta. Rozhodně film svým pojetím může popudit některé diváky a nebudete se asi divit, že ho neobjevíte v odkazech na stránkách Krestanfilms ;-). Ostatní by si ho mohli užít a za sebe doporučuji. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

nineweh 

všechny recenze uživatele

Tennant a Sheen skvělí (hlavně Tennant se vyřádil), John Hamm taky k sežrání, ale další vedlejší postavy už tak moc úžasné nejsou, a seriál maličko shazuje i příliš vyprávěcího voice-overu (jakkoli miluju, že je Bůh žena, pořád v tom slyším Gaimana a nemůžu se zbavit dojmu, že si to měl namluvit sám). Využití hudby Queen absolutně dokonalé, ale opět platí - KNIHA BYLA LEPŠÍ. ()

Mauric 

všechny recenze uživatele

Vtipné, milé, chytré a dělající si srandu skoro ze všeho. David Tennant se do démona Crowleyho převtělil dokonale a pozorovat jeho vlnivé vykračování, procítěnou dikci a pohodovou lehkomyslnost je velké blaho. Připodělaný anděl Michaela Sheena mu zdatně sekunduje a jejich vztah funguje na jedničku. Jednotlivé scény jsou citlivě vypointované a na trapný vtip člověk čeká marně. Berlička v podobě hlasu vypravěče mi vůbec nevadila, ba naopak. Bez ní by byl děj přílišným vysvětlováním jednotlivými herci/scénami roztahaný, nebo by nebylo vysvětleno dostatek, aby divák pochopil, o co se jedná, a mohl si následující scénu řádně užít. Kniha je jednou z mých nejoblíbenějších, a tak jsem byl vůči seriálu dost skeptický. Britové ale umějí dělat věci s láskou. Určitě si seriál pustím někdy znovu. EDIT: Právě jsem si to celé pustil potřetí a stále se náramně bavil. Přidávám pátou hvězdičku. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Sira Pratchetta zbožňuji, takže to možná nebude úplně nezaujaté hodnocení, ale mě tenhle koktejl Terryho laskavého humoru a temnějšího Gaimana, ohromně bavil. Ač jsem bohužel knížku nečetl, i tak vím, že zrovna tenhle typ humoru se těžko převádí ze stránek knihy do filmové podoby. Proto je milé překvapení, že tady se to tvůrcům úspěšně daří. K tomu samozřejmě pomáhá jednak dobře zpracovaný scénář a parádní herecké výkony ústřední dvojice anděle a ďábla (oba dva jsou dokonalí!), ale i vedlejších postav např. Jona Hamma. Co se týče dějové linky dětí je to kapku slabší - to je tak jediná větší výtka, kterou k seriálu mám. Finále s Benedictem a hudbou Queenů jsem si ale neskutečně užíval. Takových adaptací Pratchetta prosím jen houšť a více, děkuji! "What was it that he said that got everyone so upset?" "Be kind to each other." "Oh... that will do it." ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Když se v restauraci setkávají čtyři jezdci, Smrt hraje vědomostní hru. V žebříčku nejlepších skóre Smrt zaujímá každé místo kromě prvního, to drží Terry Pratchett. (jandastlouky)
  • V čase 43:29, kdy Gabriel (Jon Hamm) řadí knihy, se objeví tři tituly – „Vraní ulice“ od Iaina Bankse, „Pýcha a předsudek“ od Jane Austen a „Dobrá znamení“, tedy kniha, na níž je celý seriál založen. (Sominius)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama