Reklama

Reklama

Dobrá znamení

(seriál)
Trailer 1
Velká Británie, (2019–2023), 10 h 30 min (Minutáž: 45–60 min)

Tvůrci:

Neil Gaiman

Předloha:

Neil Gaiman (kniha), Terry Pratchett (kniha)

Kamera:

Gavin Finney

Hudba:

David Arnold

Hrají:

David Tennant, Michael Sheen, Frances McDormand, Sam Taylor Buck, Daniel Mays, Sian Brooke, Jon Hamm, Jack Whitehall, Michael McKean, Amma Ris, Alfie Taylor (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Blíží se konec světa. Armády Dobra a Zla se shromáždily, vynořila se Atlantida, všude to vře, čtyři jezdci apokalypsy jsou připraveni vyjet. Vše se zdá být předurčeno ke svému konci. Anděl Azirafal (Michael Sheen) a démon Crowley (David Tennant) žijí na Zemi mezi smrtelníky již od Počátku a za tu dobu si na svůj životní styl zvykli, tedy zpráva o blížícím se Konci je příliš nepotěší. Kdyby jen nezašantročili nově zrozeného Antikrista, pak by možná ještě byl čas zvrátit Osud... (LenkaStr)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (174)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

To je tak keď démona milujete už dávno a do anjela sa behom sledovania seriálu zamilujete, no hodnoďte potom aspoň trochu objektívne! Ak k tomu ešte podávajú herecké výkony aké podávajú. Okrem toho skvelý humor a príbeh, ktorý nepustí. Knihu som nečítala, ale už som si ju zaobstarala a idem sa do nej pustiť a to sa stáva málokedy... ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

Je šílená radost pozorovat dvojici Tennant a Sheen. Fakt jsem si ty dva po boku na obrazovce užívala. Líbilo se mi i pojetí, se kterým byla minisérie natočená. Takový ten nadhled, který Britové umí. Dětští herci byli taky dobře vybráni a vlastně jediní, kdo mi štvali, byl Shadwall s Madame Tracy. Hudba od Queen jen potěšila a skvěle seriál doplňovala. Není to úplně dokonalé, ale jsem spokojená. ()

Reklama

kareen 

všechny recenze uživatele

Do Pratchettova díla jsem se zkoušela začíst, ale na rozdíl od hordy jeho oddaných příznivců, se u mě žádné nadšení bohužel nekonalo. Takže normálně bych ani neměla nějak velký zájem o seriál podle jeho a Gaimanova námětu. Jenže... David Tennant, Michael Sheen, Jon Hamm a biblické téma spojené s humorem, to jsou zase ingredience, kterým nedokážu odolat. A tak jsem se plně vložila do příběhu, kde Sheen působil mile starosvětsky, Tennant zas ohromně cool (scéna s hořícím autem neměla chybu) a Hamm jako bodrý andělský byrokrat. A humor, co na mě v knihách příliš nezapůsobil, tady fungoval docela dobře. Dokonce mi chvílemi připadalo, jako bych koukala na nějakou vtipnější epizodu Doctora Who. Fakt jsem se občas i nahlas rozesmála. V poslední epizodě se sice se zlem vypořádali na můj vkus až moc jednoduše, ale vem to čert (nebo anděl). Já se bavila. Jediné co mě mrzí je, že se má oblíbená Frances McDormand v roli Boha představila jen jako neviděná vypravěčka. Kdyby tam hrála i fyzicky, to bych byla v sedmém nebi. ()

haluska11 

všechny recenze uživatele

opět tu máme další důkaz, že Pratchetta nelze adaptovat na obrazovky - ani když se na tom podílí kolega Gaiman. nic z fikčního světa není dostatečně přesvědčivé: postavy, kostýmy, prostředí, to vše působí nepříjemně uměle a zkrátka neuvěřitelně. slabý dojem z herectví žel nezachrání ani Tennantovo charisma. jde o průměrný fantasy seriál s biblickými motivy, nízkorozpočtovými efekty a britským humorem, čtenářská očekávání ale v žádném případě nenaplňuje. ()

Wally 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po první epizodě, ze které jsem byl nadšen a strašně se bavil, jsem hned těmi následujícími vystřízlivěl a zjistil jsem, že i přes slibný začátek se ze mne fanoušek T. Pratchetta nikdy nestane. Ostatní díly obsahovaly dva tři dobré vtipy a zbytek se topil v trapnosti (lovec čarodějnic, čarodějka sama apod) a nezachranili to ani skvělí M. Sheen a D. Tennant. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (9)

  • Dej druhej série už nevychádza z pôvodnej knižnej predlohy, ale je nový. Slúži na preklenutie dejovej linky medzi príbehom pôvodnej knihy a nevydaným námetom knižného pokračovania. (Mandragor)
  • V čase 43:29, kdy Gabriel (Jon Hamm) řadí knihy, se objeví tři tituly – „Vraní ulice“ od Iaina Bankse, „Pýcha a předsudek“ od Jane Austen a „Dobrá znamení“, tedy kniha, na níž je celý seriál založen. (Sominius)

Související novinky

Dobrá znamení se dočkají další série

Dobrá znamení se dočkají další série

30.06.2021

Populární seriál Dobrá znamení podle knihy spisovatelů Terryho Pratchetta a Neila Gaimana se dočká druhé série. Ta vznikne pod dohledem samotného Gaimana, jenž prý s Pratchattem kdysi dávno vymyslel… (více)

Reklama

Reklama