Reklama

Reklama

Dallas 63

(seriál)
Trailer 1
Mysteriózní / Thriller
USA, 2016, 7 h 6 min (Minutáž: 42–81 min)

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

James Franco, Sarah Gadon, George MacKay, Chris Cooper, Cherry Jones, Daniel Webber, Kevin J. O'Connor, Lucy Fry, Nick Searcy, T.R. Knight, Brooklyn Sudano (více)
(další profese)

Epizody(8)

Kdybyste měli možnost změnit minulost, udělali byste to? Středoškolský učitel angličtiny z Maine Jake Epping se po rozvodu sejde se svou bývalou ženou ještě naposledy v kavárně, aby podepsal potřebné listiny. Když jej při tom pozoruje majitel kavárny a jeho přítel Al Templeton, rozhodne se Jakeovi prozradit své tajemství, které nikdo jiný nezná. V kavárně jej pošle do temné komory a rázem se propadne do roku 1960. O tom, že se nejedná o výplod fantazie Jakea rychle přesvědčí tím, že mu předvede, že vše, co udělá v minulosti, se po jeho návratu projeví v současnosti. Al měl díky této komoře jediný celoživotní sen, zabránit atentátu na prezidenta Kennedyho 22. listopadu 1963. Když viděl Jakea se svou bývalou ženou, uvěřil, že on je tím správným, kdo by to mohl dokázat. Jemu již síly nestačily, proto se v ten okamžik vydal na svou poslední cestu komorou, aby pro svého nástupce vše připravil, a než byl Jake v kavárně hotov, byl Al zpět. Jake se nejprve zdráhá, po dlouhém váhání však nakonec svolí a vydá se do roku 1960. Zde však zjišťuje, že minulost se nenechá jen tak lehce změnit a hodlá se bránit... Seriál z roku 2016 kombinující špionážní tématiku s cestováním v čase byl natočený podle bestselleru Stephena Kinga z roku 2011. Ústřední roli nenápadného učitele, který se rozhodl rozklíčovat okolnosti, a nakonec i zabránit atentátu na J. F. Kennedyho, ztvárnil James Franco, který byl zároveň i producentem seriálu. V dalších rolích se představili i Chris Cooper, Sarah Gadonová, Lucy Fryová, George MacKay nebo Daniel Webber. Stephen King nesl v hlavě nápad na napsání knihy již od roku 1971, ještě před vydáním svého prvního díla. Pro účely knihy procházel spolu se svým dlouholetým přítelem a poradcem Russem Dorrem mnoho archivních materiálů ohledně samotného atentátu i tehdejší doby, aby naplnil svou vizi o věrohodném vylíčení událostí, které jsou stále předmětem nevysvětlitelných narativů i nejrůznějších konspirací. (Česká televize)

(více)

Diskuze

JihadJoe

JihadJoe (hodnocení, recenze)

Psychor

A pozor. koukám že máš informace o smrti Kenedyho lepší než všechny tajné služby. Poděl se o ně s námi a podpoř je důkazy. Neříkám, že jsem také zástancem oficiální verze, ale za smrtí Kennedyho mohl stát absolutně kdokoliv. Pomatenej Oswald, CIA, Lyndon B.Jonhson, Kubánští Exulatni, Castro, Mafie, Sovětský Svaz. Každý z nich k tomu měl důvody. Pokud věříš verzi CIA, tak si věř, ale nepředkládej to tu jako nějaké dogma. Víš prd stejně jako mi všichni a jen se můžeš domnívat.

K seriálu: těším se na něj, ale herci mi moc nesedí, navíc 8 dílu mi přijde málo a spousta věcí bude jistě vynechána.

na příspěvěk reagoval jerry12

VaHo

VaHo (hodnocení, recenze)

Hanyou

ale jo, kdyby tam byla 5 minutová scéna v Derry s krátký rozhovor s těmi postavami, tak by to epizodě neublížilo a čtenáři by byli potěšeni.  

na příspěvěk reagoval Hanyou

Hanyou

Hanyou (hodnocení, recenze)

Odyssey

Podle traileru (který se mi též nelíbil) to vypadá, že muže se žlutou kartou vystřídá ta ženská, kterou srazilo auto a říká mu, že tam nemá být.

Odyssey

Odyssey (hodnocení, recenze)

Wow, tak to jsem vůbec netušil, že jedna z mých nejoblíbenějších knih má být zfilmovaná a ještě k tomu jako minisérie. Teď jsem na to náhodou narazil. Trailer se mi ale vůbec nelíbil, především herci, co mají hrát Jake/George a Sadie mi vůbec do těch rolí nesedí. Jsem jen zvědavý, kolik toho z knihy se jim do těch osmi epizod podaří vměstnat. Protože jen jeho "krátký" pobyt v Derry by vystačil na těch osm dílů. The Yellow Card Man tam snad bude, protože má nepostradatelnou roli pro závěr příběhu.

na příspěvěk reagoval Hanyou

silentname

silentname (hodnocení, recenze)

Hanyou

Tiež som zvedavý, jako sa rozhodnú poňať... Veľké očakávania na tento rok od tohto projektu, lebo to može byť perfektné.

Wiikii

Wiikii (hodnocení, recenze)

Námět od Stephena Kinga, to může být dobrý, snad se to nepokazí jinde :)

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Jasně, že bych asi neměnil, ale na týden nebo měsíc bych si to rád zkusil :) 

VaHo

VaHo (hodnocení, recenze)

Kincl

na první pohled asi ano, ale myslím, že máme tendenci si podobná období idealizovat (např. 20. a 30. léta)

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

I po tom traileru si myslím, že ta doba musela být suprová :) Všechno barevný, auťáky sakra skvělý, ty restaurace prostě vše :D

na příspěvěk reagoval VaHo

VaHo

VaHo (hodnocení, recenze)

Allien.9

knihu jsem četl (je výborná), původně jsem k seriálu byl skeptický, ale po těch trailerech se těším. Vypadá to hodně dobře.

s3DimenT

s3DimenT (hodnocení, recenze)

SPOILER : Ani to nemusím pozerať, ani predlohu nepoznám a  už viem, že ten čo nakoniec  zastrelí Kennedyho bude on sám. THE END ... Poslednú dobu tie trailere dojebávajú strašne...

na příspěvěk reagoval Lubakus

Drh.Kulich

Drh.Kulich (hodnocení, recenze)

Jak jsem se původně moc netěšil, tak se po traileru těšit začínám. Dobrá adaptace Kinga tady nebyla už dlouho a větší průser než to, co předvedli s Under the Dome to být nemůže

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Kaufman

Máš samozřejmě pravdu, že Dallas zrovna pozitivní aurou v knížce neoplývá. Ale to už právě, řekl bych souvisí se samotným příběhem. Naopak často si přece Jake uvědomuje, jak se obecně v té době lidé chovají jinak, přijde mi to dost podobné jako když našinec odjede někam do cizí země a je udiven, jak jsou k sobě lidé milejší, vřelejší, přátelštější (alespoň v mém okolí se tahle situace děje dost často). Druhou výraznou věcí pak pro mě byla často se opakující otázka bezpečnosti a ochrany, respektive kontrast toho, jak si v té době mohl dělat každý téměř cokoliv v porovnání s dneškem.

Kaufman

Kaufman (hodnocení, recenze)

poz3n

Určitě to byla jiná doba, ale Jake má z Dallasu stejný pocit jako z Derry a to myslím stačí. Je jasný, že Amerika byla v 50 a 60 letech na vrcholu. 

na příspěvěk reagoval poz3n

poz3n

poz3n (hodnocení, recenze)

Kaufman

No pokud pominu dějové události příběhu, tak mi samotné Kingovo vyobrazení doby přijde jako dost pozitivní.

na příspěvěk reagoval Kaufman

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Vypadá to dobře :) beztak tato doba v USA musela být skvělá :)

na příspěvěk reagoval Kaufman

Související novinky

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Reklama

Reklama