Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Charismatický cynik Karel Král (Jiří Langmajer), trochu šovinista a sarkastický sympaťák, na kterého ženy letí, je šéfredaktorem časopisu Playboy. Jednoho dne jeho nezávazný způsob života utrží hned několik ran. Dostane výpověď kvůli průšvihům a poklesu prodejnosti časopisu, bývalá manželka a dcera (Andrea Hoffmannová a Sara Sandeva) ho opět naštvou, neznámá žena mu nabourá auto a na jeho místo je dosazena pohledná mladá šéfredaktorka Leona (Táňa Pauhofová). Karel vyřeší problémy po chlapsku – společně s nejlepším kamarádem Čestmírem (Matěj Hádek) se opije a v dobrodružné noci si přeje, aby se stal ženou, protože „ženský to mají v životě mnohem jednodušší a on je na tom kvůli nim bídně.“  Ráno Karel zjistí, že následkem noční alkoholické „jízdy“ a zásahem vědmy Zoltany (Pavla Tomicová) se stal ženou (Anna Polívková). Ovšem pouze fyzicky. Karel se jako Karla musí vyrovnat nejen s novým vzhledem, ale hlavně se naučit fungovat v ženském těle a zjistit, zda to mají ženy opravdu snazší? (CinemArt)

(více)

Recenze (501)

Strike 

všechny recenze uživatele

Díky Polívkové, zejména, Langmajerovi, Hádkovi a Pauhofové se to dá vydržet, aLe jinak... Prostě film o časopisu Playboy, který patří Emilu Nádeníčkovi a Naděnce Konvalikové a pracuje tam Dominika Myslivcová :-) Zpětně v podstatě velmi metahumorný scénář, který brojí proti mužskému šovinismu a vyjde z toho poznání, že ženy mají život těžší kvůli to mu , že se musí líčit, oblíkat, nosit boty na podpatku a poslouchat drby a pomluvy kamarádek... Něco mi ale říká, že to prvotní úmysl nebyl:-) ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Anna Polívková je neskutečný komediální talent, ve dvojce s Matějem Hádkem jsou báječní. Tyhle komedie ano, prosím. Vtipné a přímočaře (ale ne trapně) zábavné. 75% ()

noelcoward73 

všechny recenze uživatele

Výtečná česká komedie! Pro mě jednoznačně nejlepší komedie druhého půlroku! Zajímavá úvodní zápletka, výborné obsazení (na film jsem se rozhodl zajít zejména kvůli mé oblíbenkyni Táně Pauhofové), naprosto špičkový herecký výkon Anny Polívkové, ale dobře napsané a zahrané i vedlejší postavy. Po zhlédnutí traileru jsem se trochu obával, že to bude velká vykrádačka Po čem ženy touží s Mel Gibsonem, ale nápad a jeho následné rozvíjení mi přišel ještě o třídu lepší. V kině jsem někdy společně s divačkami za mnou doslova řval smíchy. Klidně bych šel s hodnocením ještě výše, pokud by to bylo možné. Vskutku nemám vůbec co vytknout, takhle jsem se při filmu už dlouho nenasmál. Bravo, pane Havlíku! ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Takových celebrit... to bude asi dost blbé. ___ doplněno 25.2.2019 Film jsme viděli u našich filmových guru a nebylo to jen tak - došlo ke koitu interruptu – dorazila návštěva a film jsme museli stopnout. Naštěstí hned v úvodu, nedovedu si představit sílu, která by to dokázala později v rozpumpovaném ději. Langoš to nemá jednoduché – myslím, že ho stejně vylili z fleku i v Sezn@mce. Ač obvykle hraje prasáky, zde si chudák ani neškrtl... ___ Pravda, není to poprvé, co chlapi hrají ženy (napadají mne minimálně tři světové a jedno tuzemské dílo), ale zde nic nehrají – shodou okolností (došlo k otočení rolí, kdy gádžo dostal to, na co si zrovna vzpomněl) se ženou prostě stanou. Ano, pohádka, ale pro děj nezbytná. Zde musím uznat, že Anička Polívková je naprosto dokonalá a film na ní stojí a padá. Nechápu, proč nedělá kariéru někde ve světě, ale chvála bohu! Viděl jsem jí na Prázdninách v Telči (ahoj Medvěde!), kde měla celý večer k disposici sama samotinká Konírnu. Předváděla všeliké hudební styly podpořené převleky a mě definitivně docvaklo, že je NAPROSTO ŠPIČKOVÁ herka. Holt taťku nezapře. Stejně tak i v tomto filmu (za Langoše) zahrála ženu a to ne nějakou šťabajznu jako občas Lenka Vlasáková, která se také nezdá, leč ve vývoji - od příšerné obludy o kterou by si jeden neopřel kolo až po krásnou babu pro kterou by si chlapi vzájemně rádi dali na budku jen proto, aby byla tak laskavá a usmála se na ně. Použitý humor mne vůbec neurážel a zaznamenal jsem i nějakou tu katarzi i když na ni nebyl kladený dostatečný důraz, aby pro bůh nebyl poplašen (až znechucen) divák, prahnoucí jen po „srandě“. Dělám to nerad, ale film by se nechal přirovnat k Vorlíčkovské klasice, např. Pane, vy jste vdova, ale nejen. ___ Poslední dobou jsem v rychlém sledu viděl: Léto s gentlemanem, Ženy v běhu a nyní Po čem muži touží. Ta vzestupná tendence je nabíledni. Kéž by se strážcové měšce chytli za nos a dávali kačku jen na rozumnou tvorbu, ale chápu, PP těžko naroubuješ na něco rozumného... Abych nezapomněl, slečna Sara Sandeva je fakt okouzlující žena. Doufejme, že dostane rozumné role, aby měla šanci svoji neotřelou vizáž a nesporný talent náležitě zúročit. Bohužel nyní se netočí závažné filmy, které by jí slušely. Nyní může být luznou mrtvolou či nanejvýš emancipovanou vyšetřovatelkou... 30.9.2019 O5 jsem to viděl – svěží, srandovní, prostě paráda! ()

godycz 

všechny recenze uživatele

zapletka jak ze starych vorlickovych filmu. v podani dnesni ceske herecke spicky. skoda toho nevysvetleno kouzla. pritom stacilo tak malo..... ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Herecky zdařile vyvedná komedie, ve které exceluje ( za dvě hvězdy) především skvělá Anna Polívková a Matěj Hádek. Langmajer předvádí roli téměř nerozeznatelnou od trenéra hokeje, nabubřelého doktora či majitele seznamky (prostě s jedním výrazem zvládne obsáhnout všechny mizerné role, co bere). Co se námětu týče nic originálního, zápletka se moc nepovedla, stejně jako celkový koncept moc pohromadě nedržel. Nicméně i tak jsem se královsky bavila, pravda prvoplánovitě, bez nutnosti zapnout byť jednu šedou buňku mozkovou, ale bavila. Jako jednohubka v téhle dlouholeté české filmové komediální mizérii výtečné. proto nadhodnocuji a jednu hvězďuli dávám navíc. ()

djfun 

všechny recenze uživatele

U stánku na levnou krásu... Už dávno ne originální nápad, který má však stále slušný potenciál pro komedii, je zde i přes pár docela vtipných momentů bohužel vytlučen do slámy, čouhající i z posledního střevíčku. Laciná sitcomová rychlokvaška s product placementem kam se podíváš, kterých -mám nemilý pocit- bude v době Netflixů jen přibývat... Škoda, že ve finále nedostal víc prostoru Langmajer, který poměrně bavil, i když tohle by zřejmě nezachránil ani on... Na televizní obrazovku pro pondělní večer v přijatelné zkrácené verzi docela dobrý, jako celovečerák lehce zoufalé. Ale aspoň už vim, po čem toužim já - podobný bijáky už nikdy nevidět. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Kéž by si tak film vyměnil děj s něčím zajímavým a neopakoval nevtipnou premisu kterou jsme viděli už tisíckrát. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Konecne po nejakej dobe skvela ceska komedia,na ktoru nemozem povedat ani krive slovo,v prvom rade musim pochvalit namet i samotne spracovanie,dalsim velkym plusom je vyber herecky Anny Polivkovej,ktora to zahrala uplne super,reziser si lepsie nemohol vybrat,ale aj krasna Tana Pauhofova ci Jiri Langmajer boli pozitivom tohto filmu,takze jasna volba...:-) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Amerika v Čechoprášku...ale jinak relativně příjemná oddechovka, made in současná tuzemská komedie. Klasická výměna těl….kolikrát už jsme toho byli svědky? Manžel za choť, děti za rodiče, pes za kočku, princ za chuďase, mladý za starého a nebo jako v tomto případě muž za ženu. Když už jsem se hned prvním slovem otřel o Spojené státy americké, tak já osobně bych se jich v tomto případě držel jako klíště a okopíroval bych Mela Gibsona od ponožek po pokrývku hlavy. A to z jednoho prostého důvodu. Šovinistický suverén Langmajer mi seděl mnohem víc, než jeho ženské já v podání špatně artikulující Anny Polívkové. A to je ten zásadní problém….přeměnou Karla na Karlu se mění i samotný snímek, který si od té chvíle vystačí už pouze se stereotypy, lahvovým pivem a saháním na prsa. Ale jinak bych si s dovolením vypůjčil závěrečnou větu komentáře klasika zdejších hodnotitelů Enšpígla: „Kéž bych se u všech našich komedií cítil tak v pohodě jako tady“. A já snad jenom dodám: „Buďme rádi za každý tuzemský počin, při jehož sledování se nemusíte za tvůrce stydět“. ()

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Že je česká kinematografická tvorba ve sračkách, to už vím dlouho, ale že se z těch sraček dokáže vynořit něco, co dokáže pobavit, tomu už jsem nevěřil. Anna Polívková, to absolutně nm ovládla a já se dokázal smát! ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Ale jo pobavilo, i když Langoš, tam moc nehraje :-). Jakoby Po čem ženy touží v českém provedení se povedlo, ono filmy se záměnou bývají většinou povedené. Příjemný český film s dobrými hereckými výkony a naštěstí tam není nacpaná romantika za každou cenu. ()

Evander 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Po čem muži touží je filmem, od kterého jsem nečekal vůbec nic a přesto nebo možná právě proto, jsem se téměř po celý film královsky bavil. Tím netvrdím, že se jedná o bůhví jak hodnotné dílo, nicméně stačí mi to k tomu, abych s klidným svědomím hodnotil vysoko. 72% ()

Gaia.M 

všechny recenze uživatele

Úplně každý okolo mě tenhle film chválí. Fakt jsem neslyšela ve svém okolí jediný špatný názor. Takže jsem ho samozřejmě taky musela vidět. Navíc, já mám české filmy ráda. Většinou se mi líbí mnohem víc, než mému okolí. A taky Polívková a Langmajer, že jo. Asi jsem prostě divná. Asi jsem fakt předurčená k tomu, že se mi líbí to, co jiným ne a naopak. Mně se to prostě nelíbilo. Přišlo mi to maximálně stupidní. Sorry. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu zabavilo ... sem tam dobrý fórek ... myslím, že trio Hádek, Langmajer a hlavně Anna Polívková podali skvělý výkon ... přirozený, vtipný, nenucený ... je příjemné a bohužel vzácné narazit na ne-stupidní český film s opravdu sympatickými a kvalitními herci/čkami ... tady se to povedlo ... ()

Související novinky

Reklama

Reklama