Reklama

Reklama

Mission: Impossible - Fallout

  • USA Mission: Impossible - Fallout (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

Ethan Hunt si vždycky vybíral nesplnitelné mise. Pokaždé v nich uspěl, okolnostem navzdory. Na začátku tohoto příběhu však čelí úplně nové situaci. Něco se pokazilo, past nesklapla a vinou jeho selhání se ocitnou ve smrtelném ohrožení vybraná světová velkoměsta. Ethan je přesvědčen, že pouze on se svým týmem dokáže tragickou chybu napravit. Je však sám, kdo si to myslí. Do hry vstupují další hráči, kteří mu možná pomáhají, ale možná také sledují své vlastní zájmy, které jsou v rozporu s těmi Ethanovými. Rozdělení na kladné a záporné hrdiny nebude tentokrát vůbec jednoduché. V pozadí navíc čím dál rychleji utíká čas vstříc momentu, který dramaticky změní mapu světa. (CinemArt)

(více)

Recenze (907)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Po nejkratší pauze v dějinách značky, tedy po třech letech se vrací osvědčené duo Cruise a McQuarrie.. Tedy poprvé se stejný režisér chopil druhého M:I. Další akční dobrodružství, které už si pomalu na první kousky ani nevzpomíná a jede si pořád dokola větší šílenosti. Šestá M:I je po dvou výborných filmech zase trošku kvalitativně slabší.. Co že to povídám? No bohužel mě to nějak nechytlo. Špionský tým okolo Ethana zůstává a je asi jen otázkou, zda se tomu vůbec někdy ještě změní. Příběh, který se snaží otočit karty a Ethana postavit na opačnou stranu, k tomu nová další organizace, která nemůže přijít podezřelá tak leda fanouškům The Gray Mana. Plán lidí, co chtějí zničit svět a ještě si dají nějaké biblické pojmenování je pokaždé tročku k smíchu, a tak je tomu i zde. Nedalo se mi do toho proniknout, že bych si pak mohl říct, že jsem to nečekal.. Právě celý příběh Falloutu je průhledný a nezbývá než si sednout a jen si to užít. Škoda, že se značka po dvou dobrých a zapamatovatelných filmech zase vrací k akčnímu blockbusteru, po kterém se mi tolik okem házet nechce. Což o to akce je super a finální vzdušná sekvence zase dokazuje, že se dá přijít s něčím novým, co pořád bude vypadat cool.. K obsazení, které zůstalo oproti minule až na změnu v podobě Cavilla říkám ano. Jelikož takhle drsenej Henry Cavill ještě nikdy ve svojí kariéře nebyl, s tím že záporné role jsou něco neokoukaného.. Nejsem tak moc spokojenej, nemělo to takovou efektnost, jak bych si přál, ale minimálně na další kousek mě to navnadit dokázalo, jelikož chci vidět s čím ještě přijdou... 75% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Nejen, že zase není zcela jisté, kdo pracuje s kým, kdo je proti komu a kdo je na straně dobra, jak už je to v této sérii zvykem, ale teď hrozí i zkáza světa. Po výborném Ghost Protocol a Národ grázlů přichází zase trochu slabší díl, alespoň z mého pohledu. Ačkoli mezi epické scény zcela jistě bude patřit Tom Cruise na skalní stěně, souboj helikoptér či jiného dopravního prostředku - motorek. Také nahánění nepřítele po budově působí skvěle. Jinak mi ale přijde, že se tvůrci zase opakují a to už poněkolikáté. V minulých dílech to zvládli vynahradit skvělým vizuálem. Tentokrát dosáhli "jen" na svůj standart v sérii. Vždycky to bude vypadat dobře a působit dobře a proto je tak složité/jednoduché oddělit ty díly v celém Mission: Impossible, které jsou působivější od těch  méně působivých. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Ještě jsem to neviděl , ale určitě to je super!!Moc moc se těším a nemám obavu že se mě to nebude líbit!!...........................Mé dnešní shlédnutí to potvrdilo , zkrátka dobrý rejža zaručuje kvalitu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! P.S. toho starého "bavoráka" jsem si pře cca 30 lety postavil jako model moc se mi líbil!! ()

MichaelKey 

všechny recenze uživatele

Jak už zde bylo mnohokrát zmíněno, Fallout je nejlepší díl z celé série. Film má několik scén, co se mi na dlouho zapíší do paměti. Například bojová scéna v koupelně je naprosto úžasná. A hlavní je, že tvůrci používají minimum CGI. Je to radost na pohled a nejspíš se ještě jednou stavím v kině. Teď jen neuspěchat další díl (nebuďte naivní, v nejlepším rozhodně Tom Cruise nepřestane), když tu máme tak krásně rozjetou sérii. ()

mossad37901 

všechny recenze uživatele

Velice precenovany a prekombinovany film, na ktery jsem se tesil. Realita je ale daleko za ocekavanim. Hodnotitele na CSFD at se chytnou za nosy... Posledni dobou to jde z kopce. ()

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Skvělé akční drama plné top efektů a napínavých chvilek. Tom Cruise neztrácí sílu ani nápady a tento díl je toho důkazem. Líbilo se mi známé prostředí velkých evropských měst i to, jak děj utíkal. Fallout dávám čtyři hvězdy - 80%. ()

AnthropOcean 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie opäť raz veľmi na vážkach. Film mohol mať kľudne o 20 minúť kratšieho hracieho času a vôbec by mu to neuškodilo. Kvalitná akcia v teréne, často v sprievode praktických efektov je vždy na nezaplatenie. Klišé akčných filmov stráviteľné, ale MI by si poradil aj bez týchto barličiek. Jedna celá hviezda snáď patrí Cruisovi, ktorý si robí takmer všetky kaskadérske kúsky sám, taká zanietenosť je raritná a vo filme to výrazne umocňuje vašu emočnú involvovanosť s hlavným hrdinom. Po všetkých chválach som čakal ešte o čosi viac, kvázi "Logana v Marvelovskom univerze", ale v rámci série určité silný zárez. Príbeh nie je lacný a žiada od diváka sústredenie, čo je určite plus, avšak záverečná nekonečná scéna s vrtulníkmi a "nesmrteľným" záporákom už výrazne škrípala. Je to tak na 3,5 hviezdy, ale nechcem dať iba 3, na to ma to dosť bavilo. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru špička, totální přehnanost a úlet. Jakmile ke konci filmu začne odpočet, všechno se to ještě znásobí. ()

katka74 

všechny recenze uživatele

Technicky dokonalé, akční scény senzační. Běhá, skáče, padá, střílí a mlátí kolem sebe jako mladík. Překombinovaná zápletka, spousta tajných agentů, u kterých nebylo zcela jasné, s kým nebo proti komu vlastně bojují. Závěr těžko uvěřitelný a patetický, na což nejsme u této série zvyklí. Bitva na záchodech v klubu byla nejlepší. Benji nezklamal, jako vždy. Chybí Jeremy Renner, rozhodně... ()

JamesVsalix 

všechny recenze uživatele

Nadupaná jízda až do konce...jestli existuje nějaká filmová série, která nešla po několika pokračování do kytek, tak je to především Mission Impossible. Fallout má být něco jako bondovský Skyfall, ale já to vidím víc jako Spectre. A přesně takto mělo Spectre vypadat...epické od začátku do konce, s luxusní akcí, která náramně využívá prostoru, který se jí nabízí (Paříž) a postav, které má k dispozici (Cruise je skalpel, Cavill je kladivo). Postavy jsou tlačeny do extrémů, stejně jako je tlačena do extrémů akce, ale vůbec mi to nevadilo, protože právě napínavé a nepředvídatelné honičky a mlátičky jsou základním stavebním kamenem celé série. Šestka navazuje na pětku a Ethan Hunt se musí vypořádat s NÁSLEDKY svého konání. Příběh trochu spletitější s tolika zvraty, že by to nestačilo ani na celou jednu sérii Hry o Trůny. Ale ta akce...BOŽE ta akce. A doufám, že tohle je opravdu konec, protože Mission Impossible musí skončit v nejlepším...a tohle je skutečně TO nejlepší ze série. ()

dzules 

všechny recenze uživatele

klasické M:I, ani horší..ani lepší..vtipná scéna, kdy Toma diriguje Simon, kam má běžet..jinak celkem málo "rošád" a celkem předvídatelné, ale stále mě to baví ()

bigjames 

všechny recenze uživatele

Spolu s hodnocením šestého pokračování Mission Impossible je čas také na malé hodnocení série jako celku. Rozdělím jí na dvě trilogie, na dobu před a po Ghost Protocolu, který je podle mě přelomový. První MI osobně považuji i přes lehce zmatený děj za brilantní špionážní film, který je zbytečně podhodnocen. Dvojka je suverénně nejslabším dílem ságy, třetí díl naopak přináší uspokojení, a tak se „první trilogie“ dá považovat za poměrně kvalitní. Ghost Protocol ale přináší nový věk agenta Ethana Hunta, na který Rogue Nation výborně navázal a Fallout všemu dává pověstnou korunu. Stejně jako v předešlých dvou filmech se tvůrci nebáli zabrousit do zajímavých lokací, předvést skvělé akční scény a vybrousit již tak výborné charaktery jako jsou Luther, Benji, v tomto díle naprosto famózní llsa (Rebecca Ferguson je coool!) a konečně Julia, jejíž návrat je víc než dojemný. Samostatnou kapitolu pak musím věnovat agentu Walkerovi, kterého skvěle ztvárnil Henry Cavill a udělal z něj uvěřitelného záporáka. A jsem rád, že se důstojného ukončení svého příběhu dočkal i pan Solomon Lane, který se také předvedl v plné záři. Rozjezd filmu byl sice trošku pomalejší, nicméně od chvíle, kdy se přesuneme do Paříže, začíná parádní přestavení. Ať už jde o honičku v ulicích francouzského města, hledání bomb v Kašmíru nebo závěrečnou epizodu s vrtulníky, akce je v tomto snímku vynikající. Tom Cruise opět boří jakoukoli překážku, a přestože viditelně zestárl, sil mu rozhodně neubylo. Díky Michelle Monaghan najdeme ve filmu i silné momenty, její účast pozdvihuje Fallout na vyšší úroveň. „The end you've always feared is coming. And the blood will be on your hands. The fallout of all your good intentions…“ A teď prosím sedmý díl, díky moc! ()

Nadirah 

všechny recenze uživatele

Ač jsem od začátku předvídala, kdo je ten klaďas a kdo záporák, tak je v průběhu děje mnoho zvratů a intrik. Myslím, že jsem nestihla pochytit všechny léčky, které byly ve filmu. Na to je třeba více puštění, ale celou dobu jsem byla v napětí a bavilo mě to. Příjemná je retrospektivní scéna, která se ve filmu objevuje. Jen poslední scéna s helikoptérou trošku kazí celistvý dojem, vždyť tu by nepřežil ani geneticky zmutovaný Schwarzenegger. Obdivuju kaskadérský výkon Cruise. Děda je ještě čipera. ()

Allgreen 

všechny recenze uživatele

Thomas je aj napriek stredným rokom stále v ráži a posúva hranice kaskadérskych šialeností každým dielom Mission: Impossible čim ďalej tým viac. Ženské obsadenie tu máme silno sympatické a starý kumpáni Tomovi dobre sekundujú. Superman si tu strihol trocha iný typ úlohy než sme u neho zvyknutý, ale prečo nie, ide mu to dosť dobre. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Mno...Musím říct,že jsem čekal více.Christopher McQuarrie má neustále stejný rukopis.Přepálené scény s divným scénářem.V tomhle díle je to opět.Překombinovaný scénář,že člověk už neví,kdo koho podvedl.Akce je sice dobře stravitelná,ale je pořád stejně natočená.Takže honičky v moderním hávu jsou bez hudby,ostatní už s hudbou.Kamera je klasicky udělaná přes celou plochu záběru,která rotuje spolu s herci pěkně za nějakou věcí či před ní.Jak v jiných filmech,kde Christopher McQuarrie měl po ruce Toma Cruise,tak vždy přijde se scénou,která je fakt hrozná.Ano,je to poslední akční vložka s vrtulníkama.Ten začátek je ještě dobrej,ale ten konec je fakt z řad scifi.Tyhle trapný akční vložky prostě kazí náladu.Jinak je to vždycky s podivem,ale pořád to baví.Vlastně se stále furt něco děje a parta pomocníků v týmu šlape jak má.Samozřejmě Ving Rhames bude vždycky nejlepší pomocník z řad filmového nebe.Dalo by se říci,že člověk kouká na pořád to stejné,jakoby DLC Národ grázlů,ale tenhle díl tedy bavil o chlup méně.75% ()

JuveIt 

všechny recenze uživatele

To, co dělá tento film výjimečným, je akce. Ryzí opravdová akce, při které se nevyplýtvá hromada digitálních triků. Díky bohu za tvůrce, kteří nepropadli zaklínadlům digitálních kouzel, a za producenty, kteří se nehoní za tím, aby byl film rychleji a levněji dokončen. A v neposlední řade za Toma Cruise, který i v pětapadesáti letech překonává hranice, na které si dnes už netroufne ani dvacátník. ()

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

Nová Mission: Impossible sbírá nadšené ohlasy

20.06.2023

Tom Cruise loni vlastnoručně zachránil kina a jeho Top Gun: Maverick se po fenomenální jízdě napříč světem zastavil až těsně pod 1,5 miliardami dolarů. Letos se něco podobného, ačkoliv tam to člověk… (více)

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

Pokračování Top Gunu je prý filmem roku

13.05.2022

Na internet čerstvě dorazily kompletní recenze k dlouho očekávanému a také dlouho odkládanému pokračování Top Gunu, a podobně jako reakce ze sociálních sítí v uplynulých týdnech jsou kritické ohlasy… (více)

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

Sedmá Mission: Impossible má obří rozpočet

09.02.2022

Několikrát odložená Mission: Impossible 7, naposledy z letošního roku na příští léto, bohužel doplatila na pandemická opatření a nejrůznější dopady dost možná nejhůř ze všech velkých produkcí. Kvůli… (více)

Reklama

Reklama