Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lovec lidí Clint Eastwood se vydává po stopách obávaného zločince El India, který uprchnl z vězení. Jelikož největší banka na Západě je v El Pasu, je více než jasné, že jeho kroky budou směřovat právě tam... Lovec lidí Mortimer pátrá po hledaném vrahovi Callawayovi. Dopadne ho, vyinkasuje odměnu a vydává se hledat dalšího zločince. Tomu je však na stopě už jiný lovec, Monco, kterému se podaří jej dopadnout i inkasovat vypsanou odměnu. Brzy nato dojde k útěku obávaného lupiče El India z vězení. Monco i Mortimer přijíždějí do El Pasa, kde je největší banka. Oba předpokládají, že se ji El Indio po svém útěku určitě pokusí vykrást. Monco a Mortimer na sebe narazí a je z toho rvačka. Potom se však dohodnou na partnerství pokud El India dopadnou, o odměnu se rozdělí. El Indio mezitím loupež skutečně plánuje. Monco se má podle plánu pokusit proniknout do bandy jako jejich kumpán... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (568)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood je ultimatívny drsňák a jeho pakt s druhým bounty hunterom Lee Van Cleefom tvorí skvelú premisu filmu. For a few dollars more je zhruba na rovnakej úrovni ako jednotka, príbeh je však prehľadnejší a lepšie vyrozprávaný, naopak úvod a záver jednotky boli epickejšie. Ale tá hudba je stále geniálna! ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Ve volném pokračování Pro hrst dolarů už si Leone šel příběhově vlastní cestou - a dopadlo to možná ještě lépe než v případě prvního dílu. Z herců se kromě Eastwooda vrátil i Gian Maria Volonté, který si opět (a opět skvěle) zahrál hlavního záporáka. Přidala se však ještě jedna nezaměnitelná herecká tvář - Lee Van Cleef. Ten zde ztvárnil konkurenčního lovce lidí, jenž chce Volontého zloducha El India dopadnout ještě více než Eastwood, jemuž jde čistě jen o peníze. Parádní záležitost, kterou stejně jako jejího předchůdce kromě Leoneho vytříbené režie a charismatických herců zdobí ještě neodmyslitelná hudba fenomenálního Ennia Morriconeho. 90 % ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak tohle byl spravne hustej western, jeden z nejlepsich. Akorat mi prislo, ze Pro par dolaru melo krapet lepsi pribeh, nicmene tenhle se postune zamotava, takze to je v pohode. Jinak je v podstate vsechno lepsi nez v prvni dile. Eastwood se vratil v jedne ze svych nejlepsich roli, navic tu ma partaka Lee Van Cleefa, kterej dostava zhruba stejne prostoru a skvele se doplnujou. Hudba je naprosto uzasna, misty sice trosku moc vresti, ale to bylo spis kvalitou zaznamu. Prestrelek tu je taky spoustu a jsou hezky drsny, zadnej priteplenej Vinnetou se nastesti nekona a pribeh hezky odsejpa az k zaverecnemu stretnuti, pricemz se tu mezitim stane i par zvratu. Premejslel jsem jesli dat 5* nebo ne, na jednu stranu je film vypravnejsi a lip natocenej nez prvni dil, ale na druhou stranu bych si 5* rad nechal az uvidim i treti dil. Jenze postupne me Leone utvrdil v tom, ze i tenhle film je mistrovsky dilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bál som sa, že neviem počítať. Ale už to sedí.“ Jednotka v porovnaní s dvojkou pôsobí ako zastaralá televízna inscenácia. Dvojka dodnes žije a dýcha a to predovšetkým vďaka špičkovému technickému prevedeniu (lepšia výprava, akcia, dekorácie) a tiež vďaka tomu, že Eastwood (ktorý na koňoch jazdí ako surový primitív, kto sa v tom vyzná, dá mi určite za pravdu) tentokrát (na rozdiel od jednotky, ktorá bola jeho one man show) rovnocenného partnera. Konkrétne v skvelom Lee Van Cleefovi. Spolu tvoria dvojicu, ktorá prekvapuje nás i seba a nuda s týmto ostrým buddy párom nehrozí. Dvojnásobne, ak je scenár vcelku kvalitný, hrá do toho hudba Ennia Morriconeho a medzi gaunermi nájdeme takých spoľahlivých prašivcov, ako sú Gian Maria Volontè alebo uhrančivý pošuk Klaus Kinski. Oproti jednotke pribudol drsný chlapský humor („Prečo sa pozeráš na mňa, keď to hovoríš?“) a neznesiteľne (v dobrom) dlhé, extra napínavé scény (klobúk, čakanie na výbuch). ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Díky vyššímu rozpočtu mohl Leone předvést svůj styl v plné parádě. Pracizně gradované duely, střídání velkých celků s ještě většími detaily, přehnané násilí, fraškovitý humor, rovnoprávnost obrazu a hudby, výsměch "čistým" americkým westernům. Také díky dvěma neodolatelným lovcům lidí (jaký paradox) jde o nejvyváženější díl "dolarové" trilogie (označení si ve skutečnosti vymyslel až americký distributor). Film se oproti Hodnému, zlému a ošklivému tak často nezastavuje, aby se opájel vlastní velkolepostí. Na druhou stranu v něm ale chybí scéna, jejíž velikost by brala slova i dech. 85% Zajímavé komentáře: Gemini, salahadin, Molir ()

Galerie (191)

Zajímavosti (43)

  • I když byl film v USA z počátku poměrně neúspěšný a vzbuzoval pochybnosti (stejně jako Pro hrst dolarů, 1964), Clint Eastwood si uvědomoval, že tento snímek bude díky své odlišnosti znamenat revoluci ve westernovém žánru. (ClintEastwood)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. prosince 1965 v Turíně (Itálie). (Varan)
  • Sergio Leone tímto filmem zbořil mnohá hollywoodská tabu stále panující v 60. letech. Neudělal to ovšem vědomě; prostě o nich neměl tušení. Mimo jiné šlo o zobrazení střelce i jeho oběti v jednom záběru, zastřelení koně, znásilnění či pokuřování marihuany jednou z hlavních postav. (DaViD´82)

Reklama

Reklama