Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Recenze uživatele DaViD´82 k tomuto seriálu (1)

Ztraceni ve vesmíru (2018) 

Vážný rodinný dobrodružný sci-fi seriál. S opravdu velkým důrazem na rodinný a vážný. A až pak někde v závěsu jen tak mimochodem jde i o výpravné sci-fi. Je to v jádru to samé, o co se Shyamalan snažil v "Po zániku Země". Akorát udělané víceméně správně čili rodina je to sympatická, děcka nejsou k nesnesení (byť přemoudřelá krapánek jsou, ne že ne), častá akce i boj o přežití jsou podány správně dramaticky, vizuálně je na co koukat, bombastický soundtrack duní jak v nejnovějším blockbusteru, emočně to chladné není (i za cenu občasného citového vydírání) a tak vlastně jedinou výraznější výtkou je, že tempo je většinu epizod podivně kolísavé mezi až příliš zběsilé/až příliš pozvolné a nic mezitím. Čemuž nepřidává ani podivný nesoulad, kdy se na jednu stranu vzdává hold původnímu naivnímu kultovnímu seriálu, chtělo by to být jízdou pro děcka, má to švihlé postavy i humor a na druhou se jede na seriózní vlně plné manželských problémů, neustálého boje o holý život, vypořádávání se s osobními démony, stylizace à la Interstellar apod. Děcko bude protáčet oči nad tím, jak se to místy bere vážně a nad problémy dospělých. Dospělák nad nimi však oči protočí úplně stejně, protože to není dotaženo, když už teda. Celkově by tomu prospělo, jasně se rozhodnout, čím to chce být. Zda seriózní survival scifárnou pro odrostlejší publikum či vážně se neberoucí eskapádovou jízdou jak z novodobého Doctora Who pro všechny, kteří jsou duší stále dětmi. | S1: 3/5 | ()

Reklama

Reklama