Reklama

Reklama

Ztraceni ve vesmíru

(seriál)
  • USA Lost in Space
Trailer 1
USA, (2018–2021), 23 h 18 min (Minutáž: 39–66 min)

Hrají:

Mina Sundwall, Molly Parker, Toby Stephens, Parker Posey, Maxwell Jenkins, Taylor Russell, Ignacio Serricchio, Amelia Burstyn, Raza Jaffrey, Ajay Friese (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(28)

Po nouzovém přistání na neznámé planetě se rodina Robinsonových navzdory všemu pouští do boje o přežití a šanci na útěk. Kolem ale číhá plno nebezpečí. (Netflix)

Recenze uživatele Updated_Cake k tomuto seriálu (4)

Ztraceni ve vesmíru (2018) 

Miluju sci-fi a to nejlépe s vesmírem, tunou fyziky a roboty s dobrým příběhem jako šlehačkou na poháru. Není ale nebe bez mráčku a tenhle seriál jich pár schytal. 1. série dobře navnadila, ale sem tam maličkosti vytknout šly, 2. série se propadla pak trochu do fyzikálních blábolů a nesmyslů, kde i příběh některých epizod kapku stagnoval. 3. série se pak snažila udržet úroveň 1. série a myslím si, že docela zdařile. Kdybych to měl hodnotit z pohledu puntičkáře, těch drobností tam bylo vážně tolik, že to občas rušilo při sledování a dal bych seriálu 2*, 3* maximálně. Na druhou stranu mě to vážně bavilo a tvůrci se snažili chyby neopakovat nebo je alespoň mírnit. Příběh i pozadí jednotlivých postav postupně eskalovaly a vzniklo z toho něco, z čeho je fanoušek sci-fi potěšen. Když člověk překousne to, že cílovka je primárně 15+, tak si to užije. Nemůžu tomu ale dát 5*, protože chyby a nesmysly tam byly, o zkrácené 3. sérii nemluvě. To by člověk měl brát v potaz. Ovšem za ten čas to stojí a většina diváků ani nějaké fyzikální nesmysly či logickou nedostatečnost řešit nebude. Bavilo mě to. ()

Série 1 (2018) (S01) 

Po dokončení první série jsem ohromen - efekty, menší CGI bitka robotů, která nebyla moc, nejistota v každé minutě, vážně super. Příběh navazuje na nějaký film či seriál? Na to, že jsem velký fanoušek sci-fi, tak jsem na to nikdy nenarazil a ani nevím proč, takže nemám nějaké předchozí znalosti tohoto universa. Tenhle seriál je ale vážně zajímavý kousek. Obecně sestavit sci-fi, kde se scénáristi nebojí sáhnout na hlavní postavy a usadí diváka do nejistoty, je povedená volba. Mínus bych seriálu zatím dal za absurdní romantickou linku mezi Penny a Vijayem, která tam byla asi pro to, aby seriál vážně zkusil vše... nebo? Nějak jsem to vážně nepochopil. Také některá minoritní rozhodnutí postav nedávají občas smysl, zatím se jedná ale jen o drobnosti, které nechají pachuť tak na 2 sekundy a příběhu se to obecně nijak nedotkne. Obecně je seriál dobrá sci-fi podívaná, kde kupodivu i ty myšlenkové pochody ve fyzice dávají smysl a seriál to rád dává na zřetel. Na to jsem u seriálu dával velký pozor, protože vyloženě nenávidím kousky, které se snaží vypadat chytře a realisticky a ve finále tam pak mají tak velký nedostatek, jako je nereálná fyzika. To se zde naštěstí neděje a jdu hned na 2. sérii. Kvalita jít nahoru nutně nemusí, ale dolů by jít už neměla, už by mi nějaký větší problém zkazil chuť se na to dál dívat. ()

Série 2 (2019) (S02) 

Recenze obsahuje spoilery! || No, před hodnocením jsem dlouho váhal, jestli dát 3 nebo 4 *. 2. série je zvláštní, přinejlepším. Tvůrci zde vylepšují silné stránky 1. série, přinášejí poutavější epizody, mažou chyby z 1. série... A to vše za cenu toho, aby tam těch chyb nasekali víc. Zápletka super, tvůrcům se zde ale začala hroutit fyzika a logika některých věcí... Jednou může Jupiter úplně v pohodě cestovat mezi planetami a ještě i v pohodě přistát, podruhé zase jsou 2 cesty mezi stanicí a planetou na plnou nádrž, v 1. sérii nám zase říkají, že z planety s nižší gravitací a řidší atmosférou jim na vzlet stačí 17 % paliva. A to není vše. Resolute jednou není za několik týdnů schopný zprovoznit dálkovou komunikaci, ale pak dokážou během epizody opravit kus lodi nebo i kus vystřelit, jako by jim to bylo jedno? Co třeba fakt, že na té planetě byli 7 měsíců kolonisti a nepotkali ani 1 robota. A během 1 týdne jich tam byly rovnou stovky. Zatímco jen tak mimochodem se jim nad hlavami vznášel onen motor, po kterém tak bažili. Těch chyb je tam daleko víc a nevejdou se do recenze. Seriál má zajímavý a poutavý příběh, ovšem s kvalitou příběhů se zdvihá i počet nesmyslů a ty začínají být zásadní. Kdo není puntičkář, asi si seriál užije víc. Člověk hltající tyto seriály bude mít ale s některými aspekty výrazný problém. Snad 3. série alespoň poskytne odpovědi na tolik otázek a nebude zde tolik deus ex machina momentů (v tomto seriálu doslova). ()

Série 3 (2021) (S03) 

3. série... Podle mě vyvedenější než 2., bylo tam méně nesmyslů a momentů, kdy se člověk cukrovatostí nebo divností popadal za hlavu. Po pár epizodách ale seriál připomněl, že je hlavně rodinný a vše musí dopadnout dobře. Takže zatímco každá série měla mimo příběh vady jinde, u 3. série tomu bylo naopak. Logické ani vyloženě fyzikální kiksy tam nebyly, pokud se budeme pohybovat raději v základech, ovšem příběh začal dost kolísat. Chybělo mi tam v některých epizodách určité napětí, jako jsem cítil u 1. série. Ne že by díly nebyly napínavé, jen už nepřinášely nic nového. Takže jsme půlku série mohli sledovat, jak jde jen o rodinné sci-fi kluka, který se snaží osvobodit roboty z jiné planety. Ten seriál byl skvělý, ale po cestě schytal tolik chyb, které se promítly do 3. série, že tomu 5* dát nemůžu. Určitě ale stojí za ten čas. ()

Reklama

Reklama