Reklama

Reklama

Cobra Kai

(seriál)
  • USA Cobra Kai
Trailer
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, (2018–2025), 37 h 29 min (Minutáž: 22–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, William Zabka, Xolo Maridueña, Mary Mouser, Courtney Henggeler, Tanner Buchanan, Peyton List, Vanessa Rubio, Jacob Bertrand, Gianni DeCenzo (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(65)

Pár desítek let po turnaji, který jim změnil život, na sebe znova narazí soupeři Johnny a Daniel. (Netflix)

Videa (8)

Trailer

Recenze (219)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Asi ma nakazila kanadská skupina The Weeknd, ale poslednou dobou na mňa funguje všetko, čo má retro nádych 80. a 90 rokov... Cobra Kai je skvelá oddychovka, ktorá sa chvála bohu nebere vážne, a celú dobu balancuje medzi chcenou patetickosťou a ľahkým humorom - a ide mu to výborne. Bavil som sa aj napriek tomu, že pôvodné filmy som nevidel. A možno tak lepšie :D ()

Doldus 

všechny recenze uživatele

Co je pro mě nejvíce s podivem je fakt, že si původního Karate Kida vlastně ani nepamatuji, natož abych byl fanouškem. Tento sequel mě však přesto naprosto dostal a považuji ho za jeden z nejlepších seriálů poslední doby, kde i neznalost původního díla vůbec nevadí. Málokterému dílu se podaří perfektně vybalancovat a vytěžit jak sentiment osmdesátek, tak moderní prvky současných seriálů. Snažil jsem se přijít na to, proč se mi seriál tak líbí, potažmo proč je tak dobrý: nostalgie samotná již dnes nestačí. Tvůrci však prozíravě, ba moudře začlenili několik stěžejních prvků. Zaprvé, zaměřili se rovnoměrně jak na starou generaci tak na nově příchozí, čímž efektivně přilákali v podstatě všechny majoritní divácké skupiny. Dále tu zafungoval humor, který se nebojí si dělat srandu z originálu i z dnešní, někdy dusivé, politické korektnosti (zvlášť z pohledu postav starší generace). Karate jako takové doznalo zlepšení, i když bitky ála Daredevil nečekejte. Mistrovský tah však byl zaměřit se tentokrát na Johnnyho (William Zabku) jako nového protagonistu. Má jednoznačně největší charisma i herecké vlohy (zvlášť očima hraje výborně) a svoji roli ztrápeného senseie zvládá s bravurou. Vlastně celý cast je na jedničku, navrátivší se oduševnělý Macchio má také své kouzlo a mladá garda má talent. Když si Johnny v prvním díle poprvé nandal černou čelenku a zaujmul bojovou pozici, načež se objevilo stylové logo Cobra Kai, zažil jsem cosi podobného nirváně. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších sequelů, co znám. Navázat po více než 30 letech takhle důstojným a zcela plnohodnotným pokračováním se skutečně jen tak nevidí. Seriálový formát navíc logicky umožňuje mnohem důkladnější prokreslení obou hlavních charakterů, kdy v příběhu po 30 letech ukazuje Daniela a Johnnyho v mnohem komplikovanějším světle než dříve, kdy byly jejich charaktery v podstatě černobílé. Sluší se říct, že Cobra Kai hraje hodně na nostalgickou notu (což se mj. projevuje častými prostřihy z původních dvou filmů), na druhou stranu si tuhle sérii užije i divák neznalý prvních dvou filmů. Scénář je navíc poměrně bohatý na konflikty nejen mezi oběma hlavními představiteli, ale také mezi jejich ratolestmi, do kterých si ti staří pardálové samozřejmě často projektují vlastní představy o tom „správném přístupu ke karate a k životu“. Celkově se jedná o pozoruhodnou aktualizaci původního osmdesátkového příběhu (pro který mám stále slabost a je to hodně silná vzpomínka na moje vlastní dětství), která je dostatečně vtipná a ve správný moment dovede být i dostatečně dramatická. Po prvních dvou sériích hodně silné 4*. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není to jen nostalgie a opakování. Tohle je o úhlu pohledu, o tom kam člověka vítězství a prohra může dostat a že všechno není jen černé a bílé. Do turnaje jsem byl naprosto nadšen perfektním scénářem (který dialog neměl smysl?), pomrkáváním na staré fanoušky, ale i novými pohledy (existuje pohled, v kterém je šikanující Johny ten outsider?). Turnaj pro mě byl trochu zlom, kdy jsem si řekl, jak tohle skončí a kudy to půjde a přesně to se stalo, ale scénáristé se pomalu vrací k tomu jednoznačnému rozdělení a to mě trochu mrzí. Doufám, že si opět uvědomí, že celé to kouzlo není v tom, tihle jsou špatní a tihle dobří, ale v tom, že každý má svojí cestu a každá situace má více úhlů pohledu. Po dlouhé době jde o seriál, který na mě působí lidsky, přirozeně a elegantně se každým dílem posouvá. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálový klenot. 10/10 S03 10/10 Jsem z toho nekriticky nadšený a poslední čtvrthodinku jsem se usmíval jako 12 letý kretén. Proč takhle epicky nemohly gradovat nejnovější Star Wars? Beze srandy, stačilo takhle málo. Větší měřítko nevadí, naopak chci ještě větší Klidne nějaký World Tournament a dotáhnout tam Jackieho Chana s mladým Smithem. Bavily mne ty návraty vedlejších postav, které třeba desítky let nehrály, ale dali do toho herci všechno. Upřímně jsem trochu čekal že už se tam objeví i Miyagi Morita bohužel zemřel, ale jeho předobrazu Demurovi je 80 a pořád karate učí. V podstatě je to dokonalejsi návrat než Creed, bere se to s nadhledem a přitom to bere mraky nových rovin. Po Jump Street 21 mne asi nenapadá lepší návrat klasiky. Za návrat takového Karate Tigera nebo Iron Eagla se všemi těmi Avedony a Gedricky bych dal opravdu hodně . ()

Galerie (933)

Zajímavosti (33)

  • Když Tory (Peyton List) soutěží se Sam (Mary Mouser) v pití ve stoji na jedné noze, vypije svého panáka na ex jako první, ale když pak následně sleduje Sam při jejím pití, má zase panáka plného. (Jedza)
  • Při ukázkovém souboji Johnnyho Lawrence (William Zabka) se svým senseiem Johnem Kreesem (Martin Kove) má Johnny obráceně kimono (tj. má pravou část předního dílu přes levou). (krizb)

Související novinky

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

Studio Sony odsouvá plánované premiéry

27.04.2024

Pokud jste fanoušky komiksových filmů a těšili jste se toto léto na pořádnou porci akční zábavy, máme pro vás špatnou zprávu. Sólovka spider-manovského záporáka ze stránek Marvel Comics, dlouho… (více)

Nový Karate Kid přivítá staré známé

Nový Karate Kid přivítá staré známé

25.11.2023

Legendy z plátna jen tak nemizí, zvlášť když je nostalgie v kurzu. Přibližně za rok a pár dnů, tedy 13. prosince 2024, by měla do kin dorazit nová reimaginace klasiky Karate Kid od studia Sony… (více)

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

Kdy se vrátí Zaklínač a Stranger Things?

22.04.2021

Šéf Netflixu Ted Sarandos na nedávné konferenci potvrdil kromě rozpočtu, o kterém jsme informovali dříve, kdy se taky diváci mohou těšit na pokračování největších hitů streamovací služby. Druhá řada… (více)

Reklama

Reklama