Reklama

Reklama

Velká filmová loupež

  • Slovensko Velká filmová loupež (více)
Československo, 1986, 77 min

Scénář:

Oldřich Lipský

Kamera:

Emil Sirotek

Hrají:

Oldřich Kaiser, Jiří Lábus, Jaroslav Moučka, Jiří Němeček, Karel Heřmánek, Ladislav Gerendáš, Zdeněk Srstka, Dagmar Havlová, Vladimír Hrabánek, Otakar Vávra (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Protagonisty jsou komici Oldřich Kaiser a Jiří Lábus, kteří mají na výstavě převzít cenu japonské televize. Současně se pětice gangsterů chce zmocnit převratného vynálezu profesora Suzukiho – superholografu, jímž je možné vyjmout kohokoliv z televizní obrazovky a přenést do reality, a také naopak. (Filmbox)

Recenze (150)

winstonik 

všechny recenze uživatele

Vlastne je ten film skvelým symbolom 80. rokov. Trápny pokus o bláznivú komédiu, ktorá bola najmenej 10 rokov za tým, čo letelo na Západe, natočený s gigantickými nákladmi na hercov a výpravu bez rozmýšľania o výnosoch a nákladoch, s výsledkom, ktorý sa dal čakať: prepadák obludných rozmerov. Boľševici v poslednom predsmrteľnom kŕči, bez nápadov, bez rozumu. Trpký záver celoživotného diela Oldřicha Lipského. ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Největší koncentrace hvězd v dějinách filmu. K tomu spousta filmových a seriálových narážek a špatný film je na světě. Kaiser s Lábusem sice excelují, ale na příběhu je vidět, že ho napsali asi za noc a je v něm plno děr a nesmyslů, natočené to pak bylo asi za den, většinou na první dobrou. Často je tam něco jen proto, aby to tam bylo, taková snůška skečů a hlášek, které na sebe většinou nijak nenavazují. ()

Reklama

milous11

všechny recenze uživatele

Moc super film, mě teda rozhodně dobře pobavil, velká přehlídka českých herců, vzpomínka na nejlepší české film, co víc přát :-) nejlepší scéna stejně byla v podání Lábuse a Kaisra učitelka a žáci :-D u toho jsem se nejvíc zasmál :-) a popravdě na tu dobu, dost dobré efekty, tak že za mě jedině 5hvězdiček v označení :-) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ohromný guláš. Zpočátku jakžtakž pevnými mantinely ohraničený scénář se zhruba v polovině zvrhne v nepředstavitelnou anarchii plnou výstupů kdekoho s kdekým a v lecjakých rolích, která bohužel nemůže tak úplně bavit. Jednotlivé (sebe)parodické střípky jsou povedené (Husité a Otakar Vávra, Miloš Kopecký coby doktor Štrosmajer a chirurg Miroslav Macháček, zraněný Marián Labuda, jehož na nosítkách vlečou Lasica se Satinským, protože "je jejich", dabovaný Kristián, rozmarně letní Rudolf Hrušínský....), ale dohromady jim to spolu nejde. Spojovací články toho všeho - výstupy Kaisera a Lábuse a "Kaisera" a "Lábuse" - se však povedly (kromě Oskarem zmíněné scénky bych ještě upozornil na lehce přehnaný, ale pro ně typický způsob, jakým ztvárnili vlastní dvojníky). Stejně jako banda mafiánů. Velká filmová loupež je na poměry českého filmu nevídaná záležitost. Zvláštně nepovedený snímek, jehož scénář psalo pět lidí, ačkoliv téměř celý vypadá jako narychlo uplácaná improvizace. Stejně jako mnozí ostatní si jsem téměř jistý, že by to celé dopadlo jinak, kdyby Oldřich Lipský žil o pár měsíců déle a žezla se neujal Zdeněk Podskalský. Dvě a půl hvězdy nakonec zaokrouhluji nahoru i za tu závěrečnou píseň s textem Zdeňka Borovce. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Dějově slabé, film pohromadě skoro vůbec nedrží, jde spíše o sled různých scének, které jsou propojeny pátraním po japonském přístroji. Jedna hvězdička za to, že jsme měli možnost shlédnout tolik výtečných českých herců pohromadě, druhá hvězdička za narážky na české filmy a třetí za scénku s učitelkou a jejími žáky. Ze společného filmu s Kaiserem a Lábusem se dalo vytěžit ale mnohem víc... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (24)

  • Fráze „A prchni“, kterou pronese šéf (Jaroslav Moučka) směrem k postavě vrchního (Josef Abrahám), je narážkou na Abrahámův známý snímek Vrchní, prchni! (1980). (LION-MR.T)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno