Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování úspěšného akčního thrilleru z roku 2014 přinutí legendárního Johna Wicka (Keanu Reeves) k návratu ze zabijáckého důchodu jeho bývalý spolupracovník, který se pomocí intrik snaží převzít kontrolu nad tajemným mezinárodním sdružením nájemných zabijáků. Krevní přísaha Johna zavazuje, aby mu pomohl, a tak se vypraví do Říma, kde se utká s několika nejnebezpečnějšími zabijáky na světě. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 126)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jednička byla fajn, ale Stahelski v ní kaskadéra nezapřel a některé elementární prvky tam chyběly. Dvojka je lepší. Mužná, hmatatelně surová a tvrdá, zároveň natočená relativně za pakatel a přitom stylová, jako televizní reklama na nový model Mercedesu. Scény v Itálii, nebo ve skleněném bludišti hovoří za vše. Funguje to i jako plnohodnotný akční film, jehož mytologie je oproti prvnímu dílu level up, děj je vrstevnatější a přestřelky ještě šťavnatější. Vůbec akce jako taková je prvek, který je dotažen k dokonalosti. Málokde uvidíte taková komba, tolik střelby a hlavně tak neskutečně přehledně, a chlapsky silově natočené bojové scény. Mnohdy bez střihu a úhybu kamery. Je tedy jasné, že Reeves se nadřel, ale hlavně že tím žije a zbožňuje to. Herecky téměř bez výhrad rovnoměrně rozvržené. Super štěky Franca Nera, Stormera, Fishburna. Božský Common v roli tvrdého bodyguarda. Vůbec bitky mezi Reevesem a Commonem byly jedny z nejlepších co kdy kdo natočil. Konkurovat tomu může snad jen Raid. Jestli to takhle bude bobtnat dál, máme se ve trojce na co těšit. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Komu bola svojou jednoduchosťou a eleganciou blízká jednička, ten si dvojku užije podobným spôsobom. Je to vlastne ešte prehnanejšie, ale zároveň si to pripravuje pôdu pre tretí, ešte šialenejší diel. Teším sa. Nikto neni momentálne v Hollywoode v bojových umeniach tak presvedčiví, ako Reeves. Je to jednoducho pracant ako sa patrý. Tie bitky bez strihu sú bezkonkurenčné!!! ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, je to hodne dobré, ale nie tak ako prvý diel, za to záver je vynikajúci. Chapter Two ma iný príbeh, nie horší, ale iný a tak trochu je to aj cítiť, pretože už to nie je taká strhujúca jazda ako v prvom Wickovi. Dvojka je o dobrých dvadsať minút dlhšia a je jasné, že tu bude aj viac dialógov, ktoré celému filmu nehrajú úplne do tempa. Na druhú stranu aj keď to nie je tak strhujúca jazda ako minule, rozbieha sa tu zas príbeh a to je rozdiel medzi prvým a druhým Wickom. To čo bolo v jednotke spomenuté a čo nás tak bavilo, bolo zahalené tajomstvom. Tu sa to tajomstvo zabijakov odhaľuje, rozširuje do hĺbky a šírky, a celý film už funguje inak. Stále je to však svojím spôsobom príbeh o pomste a to hlavné je, že vynikajúca akcia znova nechýba, v niektorých častiach dokonca prekonáva prvý diel. Taktiež Keanu Reeves je znova fantastický a po tomto filme mi je jasne, že on ho nehrá, ale on ním je! To čo bolo brilantné v prvom diely je brilantné aj tu a znova vás to zarazí do sedačky. Akcia spolu s vynikajúcim Keanu Reevesom zostáva rovnaká, len sa mení ton a prostredie filmu. Obľúbený soundtrack: John Wick Reckoning. 90% - 5* ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Tak, jak mi přišla jednička neoriginální a začátek dvojky se nehorázně táhl i přes to, že obsahoval intenzivní akční sekvenci, od přechodu do Říma jsem se dost bavil. Konečně jsem našel něco z toho, co všechny na Wickovi tak baví. Pravidla a principy Johnova světa jsou v rámci žánru zajímavé a akční scény originální. Příběhová stránka je také o něco propracovanější a já jsem nakonec spokojený (i když jsem začátek louskal opravdu asi na šest pokusů). ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Těžko uvěřit, že dvojka je o tolik lepší než jednička, ale opravdu ano. První John Wick měl velice stupidní příběh - to by ještě nevadilo, avšak on se jej jaksi snažil prezentovat jako něco, co je pro něj, jako film, důležité. Přitom stejně šlo jen o to, kolika nýmandům zvládne Keanu Reeves střelit do ksichtu z pěti centimetrů. John Wick 2 si to plně uvědomuje a prezentuje svůj děj v příjemně nadneseném a nebojím se říct, že až záměrně absurdním duchu. Přesto si však, jako film, zachovává vážnou tvář. K tomu filmu nejvíce dopomohly brilantní a místy mrazivé akční scény. Souboje jsou naprosto fantastické, jednak přehledné a jednak velmi syrové a stoprocentně realistické. Zkrátka akční bomba! A charakter Johna Wicka se po dvojce řadí mezi největší akční drsňáky. Snad by ustál i srovnání s ikonickým Arnoldem a Slyem, když budou mít svůj horší den. :) 9/10 ()

Galerie (108)

Zajímavosti (36)

  • Názov filmu sa objaví až v 14. minúte. (Astonko)
  • Scéna v muzeu byla natočena v římském Metropolitním muzeu moderního umění. (griph)

Související novinky

John Wick je miliardář

John Wick je miliardář

22.05.2023

Ačkoliv to tak po kvalitním, ale relativně nenápadném prvním filmu v roce 2014 nemuselo vypadat, ze série o nájemném vrahovi Johnu Wickovi se stal globální hit. Překvapivě se díl od dílu zlepšovala… (více)

Třetí John Wick si našel padoucha

Třetí John Wick si našel padoucha

19.01.2018

John Wick 2 loni vydělal dvakrát tolik co jednička (88 milionů vs. 171 milionů), takže se logicky dočkáme třetího dílu. Studio Lionsgate už ho stihlo oznámit na 17. května 2019 a stoprocentně ho… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

John Wick se vrátí

John Wick se vrátí

30.05.2017

Dvojka Johna Wicka vydělala dvakrát víc než jednička (88 milionů vs. 166 milionů), takže není divu, že se plánuje trojka. Režisér Chad Stahelski stále neví, jestli znovu usedne za kameru, protože… (více)

Reklama

Reklama