Reklama

Reklama

Pán prstenů: Prsteny moci

(seriál)
  • USA The Lord of the Rings: The Rings of Power
Trailer 2
USA, (2022–2024), 17 h 57 min (Minutáž: 65–72 min)

Předloha:

J.R.R. Tolkien (kniha)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Začínáme dobou relativního míru a sledujeme společenství postav, které čelí znovuobjevení zla ve Středozemi. Od nejtemnějších hlubin Mlžných hor přes majestátní lesy Lindonu, dechberoucí ostrovní království Númenor, až po nejzazší kouty mapy, stvoří tato království a postavy dědictví, která přežívají ještě dlouho po jejich odchodu. (Prime Video)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (341)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno, stejně jako jsem nepotřeboval vidět, jak se z Anakina Skywalkera stal Darth Vader, nepotřeboval jsem vidět, proč byly vyrobeny první tři prsteny Moci a jak přesně vznikl Mordor. Ale nakonec to nebyla až taková hrůza, i když dějová linie s protohobity mě silně otravovala a na Elrondovu bradu by si Durin klidně mohl odložit korbel s pivem. Pohromadě to drží hlavně hudba, v Galadrielině tématu jsem zaslechl část ústřední melodie z válečného velkofilmu Příliš vzdálený most. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Za mě teda zklamání. Přesto že vítám po letech návrat do Středozemě, (i když trochu jiné, než jakou známe od Petera Jacksona), jsem asi čekal něco jiného. Vizuál je super, ale pořád tam nějak těch půl miliardy není vidět. Když přehlídnu politickou korektnost, tak to má pořád pár much. Například tvůrci údajně nemají práva na celý Silmarilion, ze kterého to má vycházet, což samo o sobě může být problém. Jinak tomu pořád nějak chybí jakási osudovost. Je tam sice pár známých postav, ale známých herců tam moc není. Akce není nijak závratná. Amazon mě zklamal. Nebaví mě to a vzdávám to. "Příliš důvěřuješ elfům." ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vůbec neřeším, jestli je nebo není seriál věrný předloze nebo vizi Tolkiena (filmy Jacksona taky miluji, i když o předloze nevím vůbec nic a knížky rozhodně nebudu nikdy číst), ale hodnotím ho pouze a jenom podle toho, jestli je zajímavý. V tomhle případě jde o ten typ seriálu, který si můžete pustit na pozadí a občas nakouknout, když se děje něco moc zajímavého, aniž by vám cokoliv podstatného uniklo. Postavy jsou až na výjimky nezajímavé a nesympatické, dialogy prkenné a vizuál ani hudba neoslní. Amazon se nezapomněl na každém kroku chlubit tím, že produkce stála přes 1 miliardu doláčů (první sezóna údajně schramstla 462 milionů USD) a můžeme se „těšit“ na elfy, trpaslíky a lidi jiné barvy pleti, ale po cestě se jaksi zapomnělo na fanoušky a hlavně na poctivou filmařinu. Celé je to strojené, mdlé, bez tvůrčí vize, moc se to ukájí snahou o osudovost a přitom tomu chybí to hlavní – srdce. Když přivřu všechny tři oči, je to průměr. Mimochodem, nemůžu se zbavit pocitu, že Amazon přidal do seriálu Harfooty jen pro, to že připomínají hobity. Kdyby vystřihl všechny jejich scény, vůbec nic by se tím nezměnilo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejdražší seriál všech dob a zároveň jeden z nejvíce promarněných potenciálů i nejzbytečnějších seriálů se kterými jsem měl tu čest. Ze zadku vycucaný příběh, který se na sílu snaží připojit s výbornou Jacksonovou trilogií a to bez jakékoliv invence nebo zábavy. Po snesitelných prvních dvou dílech přichází zdlouhavá natahovaná nuda plná dementních dialogů a nezajímavých postav v laciných kulisách snažící se tvářit velkolepě. Po všech směrech slabé, nudné a zbytečné vyprávění, které je pouze nabubřelé a prázdné. ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Tu je opravdu hrozně těžko hodnotit. Postavy se mi povětšinou líbily, ty hlavní linie (mimo Nori) za to opravdu stály. Numenor a všechny ty efekty okolo opravdu pecka. Kdybych si u toho ale nepředstavovala Silmarillion a další Tolkienovo dílo, které mi přišlo pod ruku, tak to bylo slabé. Moc se tam toho neděje, vleče se to, příjezd Numenoru je pro děj v podstatě zbytečný. Na další sérii se kvůli Galadriel podívám znovu, ale se smutkem jsem vzpomínala na Hru o trůny, kde nám postavy padaly jak na běžícím páse a užívali jsme si super zvraty. To tu zkrátka chybí, můžeme jen doufat, že se tvůrci poučili a s druhou sérií se nebudou tak mazlit. ()

Galerie (814)

Zajímavosti (43)

  • Isuldurův přítel, který je společně s ním vyhozen z lodi, se jmenuje Valandil (Alex Tarrant). Toto jméno se v Tolkienových příbězích vyskytuje vícekrát, nejznámnějším případem budiž Isuldurův syn, tj. přímý předek Aragorna se takto jmenuje. (spacemaster)
  • Tři prsteny elfů se nazývají Narya, Nenya a Vilya, každý reprezentující jiný element. Červený prsten Narya představuje oheň a jeho nositelem bude Gil-Galad, poté Círdan Stavitel lodí a nakonec Gandalf. Nenya má bílou barvu a představuje vodu. Ve Třetím věku ho nosila Galadriel (Morfydd Clark). Poslední prsten, Vilya, má modrý kámen a představuje vzduch. Nejmocnější ze tří prstenů byl nošen Gil-Galadem a posléze Elrondem (Robert Aramayo), který byl díky němu znám jako nejmocnější léčitel ve Středozemi. (spacemaster)
  • Název seriálu se objeví až v 17. minutě. (griph)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

The Boys dostávají mexický spinoff

The Boys dostávají mexický spinoff

29.11.2023

Amazon sype peníze do všeho, co se alespoň trošku hýbe. U Citadely a Prstenů moci se rozhodně na ničem nešetřilo a v rozpočtech létaly obří cifry, že by se to ale promítlo do výsledných kvalit… (více)

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama