Reklama

Reklama

Edgar (Thomas Lennon ) už nie je najmladší a stále si nenašiel serióznu prácu. Pracuje v komiksovom obchode a sem tam niečo kreslí. Navyše ani jeho rodinný život nie je žiadna výhra, práve sa rozviedol a tak kým si nenájde vlastné bývanie, vracia sa domov k rodičom. V pozostalosti po bratovi nájde zvláštnu bábku vyzbrojenú hakom a nožom. Onedlho sa koná výročné stretnutie pri príležitosti 30 výročia záhadnej vraždy známej ako Toulon Murders a bábka je ako stvorená na to, aby ju tu vzal na aukciu a speňažil. Netuší, že onedlho svoj nápad trpko oľutuje. (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (35)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Osobně patřím ke skalním fandům Puppet Master, ale je mi až smutno, kam to Charles Band za poslední roky s touto sérií dovedl. Kdysi vcelku oblíbená série o vraždících loutkách se stala díky posledním přírůstkům podprůměrnou podívanou a trilogie Axis patřila k vůbec nejhorším dílům, které vznikli. A když jsem se dozvěděl, že za tím posledním stojí dvojice režisérů Sonny Laguna, Tommy Wiklund, moc mi to na klidu nepřidalo. Oba tito pánové totiž rovněž mezi špičku ve svém oboru nepatří a jejich filmy za moc nestojí. Chtěl jsem jim však dát šanci a bohužel se ukázalo, že tohle pokračování raději vzniknout nemělo. Není to vyložená katastrofa, ale i tak jsem byl spíše zklamán. Hlavně tím, že se scénáristi v čele s Bandem a Zahlerem nepochopitelně vykašlali na minulost (historii) Andre Toulona a zde z něj udělali šíleného nacistického zločince, vraha a rasistu – jenž své loutky stvořil jen k zabíjení podřadných ras, lesbiček a feťáků. Udo Kier sice vypadal pěkně znetvořeně, ale na place se moc neohřál. A zbytek osazenstva v čele s kdysi populárními herci (Barbara Crampton, Michael Paré, atd.) taky nepodali zrovna zářivé výkony. Naštěstí tu byly vraždící loutky a jakési formy panenek (viz Baby Führer, nebo trpaslík gynekolog), které rozpoutaly ten správný krvavý masakr – plný lahodných céčkových gore scén, morbidních situací okořeněných černým humorem, jenž my alespoň trochu zvedly náladu. Ze staré bandy se tu objevila bohužel jen čtveřice Blade, Pinhead, Tunneler a Torch se svým plamenometem. Ale i vcelku slušné množství jejich společníků a několik napodobenin si rovněž nevedlo vůbec špatně. Robotek s vrtulí tu měl doslova krvavé hody. 50% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně poslední účinkování maniakálních loutek na hororové scéně. A pod scenáristickou taktovkou S. Craig Zahlera, který si nejspíše odskočil od svých drsných filmových projektů na kvalitní úrovni sepsat něco pro užší diváckou obec. Rozhodně tedy nečekejte ambicemi prolezlé dílo. Blíží se aukce loutek z dílny jejich nacistického stvořitele Toulona (Udo Kier). A ta je spojená s třicátým výročím zabití jejich stvořitele při policejní razii. Kreslíř a prodavač komiksů (Thomas Lennon) se svojí novopečenou přítelkyní (Jenny Pellicer) a majitelem obchodu s komiksy (Nelson Franklin) se vydávají na aukci zpeněžit loutku, kterou byste svému dítěti určitě nikdy jako dárek nedali. A vražedné běsnění loutek na sebe nenechá dlouho čekat. Herecké obsazení čítá tváře převážně spojené s béčkovými filmy - Michael Paré (v roli policejního vyšetřovatele) a Matthias Hues jsou typickými představiteli této tvorby. A Barbara Crampton, která diváky kdysi oslnila svým žhavým tělem v hororovém kousku Ze záhrobí, coby vysloužilá policistka, nyní průvodkyně, zasvětí diváky do legendy o Mistru loutkáři. A tělem už rozhodně neoslní. Na to se specializuje sympatická Jenny Pellicer, která se sice mile ráda zbavuje podprsenky, ovšem kameraman nedopřeje dlouhý záběr na její odhalené poprsí. Není třeba házet šourky do žita, Kennedy Summers ráda provětrala před kamerou svoje silikony. Erotické vsuvky máme za sebou, nyní se zaměřme na gore. To rozhodně ostudu netropí. Krve a vyhřezlých vnitřností je dostatek. A k tomu si připočtěme i nějakou tu originální vtipnou vsuvku v podobě Hitlerova dítěte. Finále už bylo takové ryze béčkové, poměrně bez většího nápadu. Přeživší ústřední pár se v něm vydává zlikvidovat původce temných sil, který uvedl do pohybu krvelačné loutky. Je to určitě slabší úsek filmu, hutnost a nápaditost finále se prostě nedostavila. Režiséři Sonny Laguna a Tommy Wiklund za asistence S. Craig Zahlera se rozhodli dát infuzi vyčpělé hororové značce, která svoje VHS období absolvovala na přelomu devadesátých let minulého století. Ta příšerná připitomělost až debilita, kterou série vždy disponovala, se poměrně zredukovala, přičemž vzniklo krvavé i vtipné dílko, co si velké nároky neklade. 8/10 ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Tridsať rokov po smrti bábkara Andreho Toulona sa v jeho rodnom meste organizuje malý festival na jeho pamiatku. Edgar (Thomas Lennon) sem prichádza, aby na aukcii, ktorá je súčasťou programu, predal bábku, ktorá dlhé roky ležala v izbe jeho zosnulého brata. Netuší však, že neznáma sila prebudí všetky bábky a on sa spolu s ďalšími účastníkmi ocitne uprostred krutého krviprelievania. - Od týchto tvorcov som očakával trochu viac než totálne béčko bez prídavnej hodnoty. Bezpochyby ale ide o najlepší gorefest, ktorý som tento rok videl, pretože masky sú bezchybne spracované, vrážd je vela a sú kreatívne a plné krvi. Človek by povedal, že chodiace panenky budú uprostred toho masakru vyzerať komicky, ale tak to vôbec nie je. Film plní svoju funkciu, ale očakával som, že tvorcovia tentokrát zapracujú aj na príbehu, pretože nie často sa podarí dostať do americkej produkcie bez toho, aby bol tvorcom zamedzený ich predchádzajúci štýl. Tomuto duu sa to podarilo, ale zase sa im to nepodarilo patrične využiť. + Barbara Crampton + Udo Kier + herec z Santa Clarita Diet + herec z The Vatican Tapes, A Perfect Vacation, Bone Tomahawk a Abattoir + herečka z Cloverfield + herečka z Final Destination 4 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Dlho som sa na tento film pripravoval, pretože som zároveň prahol po ďalšom Zahlerovi, zároveň som ale presne vedel, akému druhu zábavy sa upísal.  Vždy totiž nezáleží na tom, či trash točíte úmyselne. Jedna vec je samozrejme áčková pocta à la Grindhouse, zábavné však môže byť aj campové céčko, aké má na svedomí napr. Jennifer Lynchová. Veľmi ťažko ale môže byť zábavná Troma a takmer bez šance je na tom so zábavnosťou céčko, na štýl Charlesa Banda, pri ktorom jedným zo základných atribútov je, že obsahuje minimum hudby. To bolo predovšetkým tiché, striedanie tristných dialógov, občasného humoru a nezaujímavých vrážd. S nulovou atmosférou. Skoro som umrel od nudy. Zahler ne-Zahler, pocta ne-pocta. Nuda je nuda. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Five puppets? This incident is starting to turn into a happening..“ Ten úsměvný brakový mód pozvedly dvě věci. Když Chuckieho pretoriánská garda řádí v hotelu s vyšší intenzitou než Dunston, má to své zlotřilé kouzlo (pomočená hlava v záchodové míse či „císařský vetřezlec“ za hranicí dobrého vkusu). A v neposlední řadě, Zahler umí napsat dialogy, které jsou pro tvůrce v tomhle žánru nedosažitelnou metou.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Z původních filmů Puppet Master se vracejí z loutek pouze Blade, Tunneler, Pinhead a Torch. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 20. dubna 2018 na filmovém festivalu Overlook v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama