Reklama

Reklama

Zlo s lidskou tváří

  • USA Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (více)
Trailer 1

Příběh jednoho z nejznámějších a nejmilovanějších sériových vrahů historie, Teda Bundyho. Překvapivým vypravěčem strhujícího filmu je Bundyho přítelkyně, která s ním v době vražd žila pod jednou střechou a o jeho hrůzyplné činnosti neměla ani potuchy. Až postupně zjišťuje, že muž, s nímž vedla láskyplný rodinný život, je jedním z nejhledanějších a největších monster Ameriky. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (342)

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy, ktoré idem pozerať a neviem o čom sú a ako dopadnú. Až počas filmu pri prvom zaznení mena Ted Bundy my došlo o kom a čom to je. Už pred tým som videl hraný film o ňom a nejeden dokumentárny film a tak som vedel vlastne ako to dopadne. Je divné, keď niekoho film profiluje ako dobrého manžela a vedie diváka k tomu aby veril, že je nevinný, ale aj tak viete, že je to psycháč a ako to dopadne. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zac Efron ukazuje, že hrát umí - na plátně má navíc magnetické charisma, které měl udajně i Ted Bundy. Film tak příjemně utíká, protože pozorujete pohledného sympaťáka, na kterého byla možná ušitá justiční bomba... Až na to, že Bundy byl jedním z nejbrutálnějších sériových vrahů Ameriky. Neznalý divák by se možná i mohl nechat po většinu filmu přesvědčit, že Ted byl nevinný. Tvůrci měli film uchopit jinak - buď jako thriller o "sexy" narušeném jedinci, jako drama promrhaném životě psychicky nemocného mladého muže nebo smutný film o ženě, která postupně zjišťuje, že její milovaný byl zrůda. Film není pořádně ani jedno z toho. Škoda toho potenciálu. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tohle se Berlingerovi nepovedlo. V dokumentu Ted Bundy Tapes vykreslil hodně detailní portrét psychopata / nejistého pozéra / mediální star, který si dokonale užívá pozici manipulátora. Ve filmu se dost neobratně ponořil do jedné z epizod ze života sériového vraha a pokouší se vystavět příběh, jehož perspektiva bude perspektivou lehkého okouzlení. Film tak vykresluje Teda tak, jak se viděl on sám, jako neodolatelný suverén, romantický útěkář, šaramantní star, která se rozzáří před kamerou. Zac Efron tuhle jeho stránku trefuje s rozkoší, která bohužel místy hraničí s campem (scéna, kdy Ted zdrhne z budovy coloradského soudu a vykračuje si jako hipísácký macho ulicí je spíš jak z béčkové komedie). Oblouk filmu má jasnou tendenci šokovat obrácením perspektivy v posledních minutách, ale funguje to jen za cenu hodně laciné redukce a pozérství. Berlinger není jako režisér žádný velký psycholog a popravdě scéna se štěkáním psa a démonickými pohledy přes mříže tu zavání nedostatkem zabijáckých skills na straně tvůrců. Přitom nelze popřít, že figura Liz (oběti, které Ted fyzicky neublížil) by v jiné konstelaci mohla být hodně působivá... ale tady je tak pasivní a účelová, že jí nelze brát moc vážně. Bundy je fascinující figura přesně ve chvíli, kdy se podaří proniknout za masku amerického snu. Dokument ji dokázal obratně sejmout, film se jí trochu tupě opájí. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Berlinger uvedl nejdřív povrchní dokument, aby mohl teď nabídnout povrchní film. Ale jeho povrchnost vyplývá především z řemeslné a vypravěčské nezručnosti, zvolený úhel pohledu (nepřijde mi, že by byl Bundy velebený a jeho charizma nějak tlačeno - naopak mi veškeré jeho snahy okouzlit přišly dost impotentní a filmový svět na ně v podstatě reaguje přehlížením - viz. Malkovichův soudce) mi přijde jako funkční, jen je naplňován řadou laciných řešení. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Je to spíš tak na těch 3,5*.Ten film je bohužel bez emocí. Dokážu pochopit, proč se zaměřili zrovna na Tedovu přítelkyni a jeho šarm, spíš než jeho řádění, ale díky tomu je to celé tak nějak emočně ploché... bylo by třeba fajn, kdyby Ted vyprávěl svoje vraždění retrospektivně a my měli možnost vidět, že za tím okouzlujícím úsměvem a modrýma očima se opravdu skrývá zrůda. Nebo alespoň jedna scéna, kdy na chvíli ztratil kontrolu, jak píše Pilda17. Efron nejspíš ve své životní roli, ale přesto nedostal úplně příležitost vydat ze sebe nejvíc. Navíc Bundy v jeho podání byl opravdu jen charismatický a šarmantní, ale ne tak inteligentní a výřečný, jako byl ve skutečnosti. Zrovna před pár týdny jsem viděla dokumentární sérii o něm a tak můžu říct, že jeho charakter je tady vykreslen opravdu nedostatečně. Řekla bych, že vinu nese i scénář... zapamatovatelné výroky totiž byly jen ty, které opravdu proběhly. Jinak scénář k uzoufání, někdy mi to přišlo až trapné... kdyby to nebylo o Bundym, líbilo by se mi to víc. Ale jsem zkrátka toho názoru, že nejznámější sériový vrah si zaslouží větší pecku, opravdovou sondu do jeho mysli. Nicméně atmosféra i úhel pohledu celkem jedinečný, Lily Collins i Kaya Scodelario úžasné. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (15)

  • Na začátku filmu zazní krátký úryvek písně „Crimson and Clover“ z roku 1968 v podání skupiny Tommy James and the Shondells. Píseň má mnoho cover verzí – nejznámější a nejpopulárnější z nich je cover Joan Jett and the Blackhearts, který se objevil na jejich debutovém LP „I Love Rock 'n Roll“ z roku 1981. (noelcoward73)
  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)

Reklama

Reklama