Reklama

Reklama

Banda - Série 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 8 h 14 min (Minutáž: 54–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Jim Beaver, Aya Cash, Jessica Hecht, Claudia Doumit, Chris Mark, Jennifer Esposito, Colby Minifie, Laz Alonso (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V intenzivnější a vypjatější druhé sezóně se Butcher, Hughie a ostatní snaží vypořádat se ztrátami z předchozí řady. Na útěku před zákonem stále bojují proti superhrdinům. Vought, společnost, která se stará o superhrdiny, mezitím profituje z paniky, kterou vyvolá hrozba super-padouchů. Objevuje se nová hrdinka, která způsobí ve společnosti rozruch a provokuje už tak labilního Homelandera. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (97)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série začala pomalým rozjezdem. Ovšem zlom nadešel ve třetí epizodě, kdy se celá show rozjela na plné obrátky. Také velice chválím nově vybrané postavy, především tedy jedinečnou Ayu Cash v roli Stormfront. Zakončení série sice kulervoucí, ale i tak cítím úpadek oproti první sérii. 88% ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 90% | První série mě nadchla, ale ve výsledku jsem měl tak trochu pocit nevyužitého potenciálu. Avšak u druhé série se tenhle potenciál začíná naplňovat. Někdo možná očekával nonstop akční jízdu od začátku do konce, mě ale relativně pomalejší budování příběhových zápletek v první polovině série vůbec nevadilo. Hlavně, že je zvládli tvůrci na konci pořádně zužitkovat – a že se jim to povedlo bravurně! Spojení Nazi historie jedné z postav se současným nárůstem Neo-Nazi nálad za velkou louží – např. úvod 7. epizody, který paroduje extremizaci vlastní voličské základny americké pravice – je naprosto parádní! (Pro lidi co brečí, že je to až moc anti-pravicové.. vyhledejte si něco o "Kenosha shooter" nebo stovkám jemu podobných) Krom toho tady najdeme samozřejmě i komentáře k jiným trendům, které otřásají základy americké společnosti – woke propaganda, náboženství používané jako marketingový nástroj nebo témata zneužívání pravomocí lidmi, kteří by nás měli chránit - až mi u Homelanderova projevu běhal mráz po zádech, jak přesně se tvůrcům povedlo uhodit hřebíček na hlavičku “We are your heroes. We are here to serve and protect you.” Stačí hrdiny zaměnit za policisty a jsme doma! Navíc po posledním zvratu ve finální epizodě se už teď nemůžu dočkat, až se tvůrci pustí i do druhé politické partaje :)) Taktéž je super, že se vyřešila jedna z nejdůležitějších dějových linek prvních dvou sezón a od další série se do toho může Butcher konečně opřít opravdu naplno! ~ Krom toho si seriál drží vysokou kvalitativní laťku ve všech směrech, herecké výkony jsou na odpovídající úrovni a samozřejmě to pro mě opět táhnou Karl Urban a čím dál lepší Anthony Starr. Těch několik easter eggů, pomrkávající na fanoušky Supernatural, už jen stupňují moje nadšení pro s03, kdy se dočkáme v seriálu i Deana Winchestera :) Uzavřu to celé tím, že i velký mocný Marvel, by se měl pořádně koukat kam až to The Boys dotáhli, aby viděli jak “Girls do get it done!” ()

Reklama

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebylo to pro mě tak záživný jako první série, prakticky se objevily nový postavy, umřely nový postavy, děj se posunul příběhově skokem, ale mně přišlo, že se jen slepě pochodovalo na místě. Vedlejší příběhy o ničem (Deep, A-train, Kimiko etc), slabší gore a krom jednoho fakt cool dílu to nebylo nic světobornýho. Ale pořád je to nejlepší věc o superhrdinech co může být, vedle tohodle se může Marvel plnej kund jít vysrat. 4* a.k.a 80% ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Kojot Vilda pořád honí Ptáka Uličníka. Vždy má propracovaný plán, a vždy selže. Vždycky si říkám: Proč to děláš Kojote? Vše, co potřebuješ, je AR-15, a už nebude žádné "míp-míp". - Přesně!" Druhá řada The Boys je dalším propracovaným zářezem. Je trochu ukecanější, a i pár hluchých míst se najde, ale pořád se jedná o nadstandartní a kvalitní dílko. Předpokládám, že na explicitu je marné poukazovat, protože kdo přežil první sérii, dvojka ho v gore ničím nepřekvapí. Tak nebo tak, ve "dvojce" se objevují nové postavy, z kterých vyniká nejvíc nazi suprák Stormfront, která je dostatečně dobrý protipól, pro víc, než narušeného Homelandera, který je ještě víc narušenější a nebezpečný, než v předešlém dějství. Děj odkrývá víc z historie, položené otázky jsou z většiyn zodpovězeny do konce série a upřímně nebýt posledních 2/3 minut, nevěřil bych, že třetí série vůbec vznikne, protože scénáristicky je druhá řada The Boys velmi dobře zakončena. Karl Butcher Urban tu jen dokazuje, jak všestranný je herec a jeho postava Billyho je druhou řadou cupována na kusy, aby v závěru mohla dojít vykoupení. Ale nebyla by to Banda, aby to nebyly krvavé jatka. Od minula jsem dohnal rest, a soudě dle komiksu, je zajímavé sledovat, jak si seriálový autoři poradili s komiksovým bizárem, který je místy už dost za hranicí. V žádném případě bych ale nechtěl sestřelovat předlohu. Za mě stojí za svůj čas jak Ennisova Banda, tak Kripke/Goldberg/Rogenovi The Boys. P.S. Scéna s velrybou a s Deepovým pokusem se vyšvihnout byla dokonale absurdní. "Dal jsem slib." 88% ()

KoRner 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stále vyššie než väčšina seriálov, ale presne tu sa ukázala chyba vysielať to po týždni, pretože ako celok to funguje a zapadá do seba postatne viac. Homelander je stále dokonalý, a šak od Stormfront som čakal oveľa viac. Butcherova partia je stále sympatickejšia a najmä, každý má čo hrať. Úžasné je, že sa to scenáristom nerozpadlo, aj keď si tam každý dal niečo zo svojho politického presvedčenia a postavy vôbec nevyzerajú smiešne aj keď sú sociopati, či iní vyvrheli. ()

Galerie (158)

Zajímavosti (23)

  • Ke konci epizody hraje píseň „God Only Knows“ od The Beach Boys. (Duoscop)
  • Na začátku epizody hraje „Casquette À L'envers“ od Sexion d'Assaut a po ní následuje „Happy Together“ od The Turtles. Při obědě v Církvi společenstva hraje „Orinoco Flow“ od Enyi a na konci epizody „Thank You For Being A Friend“ od Cindy Fee. (Duoscop)
  • Obytný komplex v Sýrii ve scéně, ve které Black Noir (Nathan Mitchell) likviduje superteroristu Naqiba (Samer Salem) byl vytvořen přesně podle popisu pákistánského úkrytu Usámy bin Ládina. (NiWi)

Reklama

Reklama