Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Recenze (788)

Sorry 

všechny recenze uživatele

Visualne paradni, ale film me jinak moc nezaujal. Ctvrtou hvezdicku davam kvuli finalni tretine filmu...a kvuli prvni animaci dolicku! ()

baiskon108 

všechny recenze uživatele

U stěžejní scény celého filmu se starou Coco, hrajícím Miguelem a přihlížející rodinou jsem se přistihl, že slzím. Další emocionální ždímačka do pixarovské sbírky. ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Krásný animák s úžasnými představiteli, nádhernou hudbou, nesmírně zajímavým a originálním příběhem a spoustou dojemných a zábavných scén! Tak přesně takový už jsem sakra dlouho neviděla a přesně takovým je pro mě Coco. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Coco byl super animák od Pixaru, který má nádherný vizuál a příběh, který hlavně ve druhé polovině strhne. Plot twist jsem očekával, jen trochu jinak, než ho tvůrci zrealizovali. Disney v předvánočním čase roku 2017 trefilo jackpot a rozemlelo Justice League. Na úspěch Coco plynule Disney navázal Star Wars: VIII. 4* ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Fantastický návrat Pixaru na vrchol! Naprosto úžasný a neotřelý příběh, jaký v animáku nejspíš ještě nebyl. Vtipné, krásné, dojemné. 95% ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších animáků historie…..o tom se ani nebudeme bavit! Ač tématicky dalo by se říci klišé….důležitost rodiny, bla, bla, bla……tak samotnému pojetí tleskám až mi rudnou ruce. Znamenitý příběh – odzbrojující pointa – slušivý vizuál - vystavěná zápletka - lidskost – hudební aranže - je to dojemné, sentimentální, nutí k přemýšlení, přibližuje nepříliš známou kulturu, ale zároveň i pobaví….úplně si nejsem jist přijetím od nejmenšího publika, ale já jsem byl rozložen na součástky. Takto naservírovat ne zrovna veselé téma dětskému diváku….trojité vau….se slzou v oku smekám a děkuji. Ps: Ano, jde to i bez zvířátek a jejich honbou za kdovíčím. ()

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Na žebříček svých nejoblíbenějších animovaných filmů bych Coco nejspíš nezařadila, rozhodně však šlo o velice vydařený, propracovaný a dojemný film. Rodina, interakce a prostředí světa živých působily tak neuvěřitelně autenticky a přitom uctivě a přirozeně, až se není čemu divit, že se stal film v Mexiku takovým hitem. Krásné folklórní motivy pokračují i v barvitém a nápaditém světě mrtvých, kde je nám představena i zesnulá část rodiny a spousta bonusů, které pro mě osobně vrcholí v podobě záhrobní Fridy Kahlo. Základní dějová linka až tak originální není - klasická zápletka o mladém potomkovi, který se vzpírá představám rodičů a usiluje o naplnění svého snu. Sice to bylo trochu okořeněné jakousi detektivní odbočkou, její rozuzlení však bylo docela jasné nejpozději v polovině filmu. Coco ale nestaví ani tak na příběhu, jako právě na vztazích, citech, poutech a odpuštění. V tomto ohledu šlo o naprostý doják a já nebudu předstírat, že jsem na konci filmu nebojovala se slzami. ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Štúdio Pixar opät raz nesklamalo a znovu potvrdilo to, že má v súčastnosti pod svojou záštitou tím kvalitných a kreatívnych tvorcov, ktorí dokážu vyprodukovať fungujúci film, ktorému je možné vytýkať skutočne len máločo. Výborný príbeh, animácia, hudba a hlavne emóciami nabitý (predovšetkým) záver. Coco sa s hrdosťou môže radiť medzi to najlepšie čo Pixar kedy vytvorilo. ()

glumka 

všechny recenze uživatele

Dech beroucí konec, zápletka supr a svět kostlivců senzační :) Zase po dlouhé době animák, který mě na konci málem rozbrečel. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Ten pes měl bejt ústřední postavou na pozadí nějakech rodinejch sraček a pak bych možná dal i pět stááársů. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Animákové zklamání roku, film čistě jen pro děti, dospělí tam toho moc nemají (což ale chápu), ale jako celek ani prostě nedokázal úplně zaujmout a ihned zapadl do šedi stovky dalších, podobných. Už vlastně ani nevím, o co tam šlo. Finále, jindy silná stránka Pixaru, bylo sice pěkné, ale emočně jaksi suché. Jinak samozřejmě vizuálně bez chybičky. Slabé 3*. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Výnimočný animák, ktorý dokazuje, že animovaný film sa automaticky nerovná zábave pre najmenších s veselými zvieratkami. Síce aj tu nájdeme mentálne retardovaného psa, ale to je asi jediný ústupok smerom k infantilnej zábave. Príbeh je veľmi vyzretý, skvele vystavaný a nechýbajú mu ani vydarené zvraty – a záver ho dokázal tak zúročiť, že mi dojatím stekali slzy ako hrachy. Len to celkové zasadenie do Mexika mi tak úplne nesadlo. 8+/10 ()

Cryptkeeper 

všechny recenze uživatele

Ničim vyjímečný animák,dle klasické osnovy,jen trochu z jiného soudku. Což na spoustu lidí nejspíš zapůsobilo. Postrádal jsem tady humor,když už se film snažil tvářit dramaticky,tak to zase nebylo dramatické natolik,abych si z toho odnesel něco více,než znuděné grimasy očekávající něco hloubějšího. Jednoduše,aspon pro mě,se snažil film adaptovat svěžest a naivní vtipnost již dřívějších počinů a zároven do nového díla vnést hloubku,syrovost a dramatičnost asijkých titulů. Nakonec z toho bylo takové ždímající všelicos,co neurazí,ale ani nenadchne.. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Zaměření na mexický (nebo aspoň španělsky mluvící publikum) bylo občas hodně znát, což ale nakonec nijak zásadně nerušilo. Uvítal bych snad jenom víc nápaditosti v komediální rovině, kdy si dovedu minimálně v říší mrtvejch představit mnohem víc gagů, takže nevyužitej potenciál v tomhle směru trochu zamrzí. Jinak však velice kvalitní animák pro všechny diváky. Zkrátka klasická pixarovka se všim, co k ní patří - dobrá animace, funkční emoce, stylovej soundtrack a na poměry žánru solidní příběh. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ale ano. Bylo to pěkný a to moc. Dokonce se do mě tvůrci trefili jako do vděčnýho diváka, který jen čučí a moc se nezamýšlí nad dějem, takže jsem byla i překvapená. Téma a zasazení super. Ale něco tomu... možná za to můžou ty superlativy, co jsem o tom slyšela a tak, nároky byly vysoké... něco tomu... však víme že. A ano! Slzička ukápla!! /// 5.7.2021 Od doby prvního podívání jsem už viděla několikrát a vždycky... vždycky to ořvu. A je to krásný. A mám to ráda víc a víc. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Jo, Pixar to znovu dokázal. A i přes můj předsudek "Pixar vykrádá Del Tora a jeho skvělý The Book of Life", mě nezbývá než se shodnout s většinou zdejších komentujících. Ještě 20 minut před koncem bych dával solidní čtyři, ale ten závěr byl jednoduše geniální a nečekaně emocionálně zdrcující. Velmi jednoduchý univerzální příběh, který prostě musí chytit za srdce úplně každého. Fantasticky napsané! ()

KafuR 

všechny recenze uživatele

Posledních pár let již Pixar, kromě dokonalé animace, proráží spíše na poli (melo)dramatického dojáku než zábavné komedie a CoCo je toho zářným důkazem. Chvíli trvá, než se člověk chytne a než zjistí, na jakou notu se tady hraje. I když to se vlastně zjistí až v posledních patnácti minutách. A to je také síla tohoto animáku. To, že se člověk prostě nestihne na ten závěr dostatečně připravit, a tak přerod z průměrně zábavné (i když originální) filmařiny do silného drtiče emocí může být pro slzné kanálky slabších povah překvapivě likvidační. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Veľmi originálny snímok s peknou a silnou myšlienkou. Coco poukazuje na dôležitosť rodiny v živote človeka, pričom zdôrazňuje, že ani po smrti našich blízkych, na nich nesmieme zabúdať. V kombinácii s veľmi nápaditým a pestrofarebným vyobrazením jednotlivých svetov, chytľavými pesničkami či zaujímavými zvratmi, je Coco Jeden z najlepších animovaných filmov posledných rokov. ()

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama