Reklama

Reklama

Šílený Max: Bojovník silnic

  • Česko Šílený Max 2 (více)
Trailer

Jen málo snímků v historii akčních filmů se může rovnat Šílenému Maxovi 2. Nabitý dobrodružstvím, rychlostí i krveprolitím vás vystřelí do světa, kde se post-katastrofická budoucnost setkává s mytologií minulosti. Nebo jednodušeji, jeden z nejúžasnějších kaskadérských filmů vůbec. Před sérií Smrtonosných zbraní a Maverickem (1994) se Mel Gibson proslavil jako Max, osamělý hrdina brázdící australské silnice v nikdy nekončícím pátrání po palivu. Proti němu a hrstce obránců skladu s palivem stojí bizarní válečníci pod vedením Humunguse, který nebere žádné zajatce. Když začne bitva, není cesty zpět, „divoká zábava a fantastický zážitek z filmu." (Sheila Benson, Los Angeles Times). Se Šíleným Maxem na vaší straně nebude o akci nouze. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (593)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je přesně takovej, jak měl vypadat první. Prostě správně postapokalyptická atmosféra, vostrej pirát silnic Mel Gibson a proti němu pěkně drsný protivníci, i když teda zrovna ten úplně nejhlavnější měl jen nějaký malý trenky a vypadl spíš jako otrok a druhej hlavní mělo zase díry na prdeli, takže vypadal jak když vylez z nějakýho sado maso salónu, ale jinak pankáči to byli parádní a skvělý soupeři pro Maxe, ale trošku zamrzelo, že se nekonal žádnej závěrečný souboj, ale jinak už neni na co bych si moh stěžovat. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Z hodnotenia je zrejmé, že tento film rozdelil divákov na dve, dúfam že nie antagonistické, skupiny - obdivovateľov a odmietačov. Ja som sa usalašil niekde na pomedzí. Aj mne sa páči nepochybne originálny námet (i keď Schmidtov Koniec augusta v hoteli Ozón bol skôr), dobré herecké výkony a akcia. Na druhej strane som sa nemohol pozerať na bizarné, podľa mňa nevydarené, kostýmy a aj príbeh mi pripadal nedotiahnutý. Takže aj s ohľadom na dobu vzniku sú to najviac tri hviezdičky. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Mad Max 2 je moc dobrý film. Tvůrci přišli s opravdu originálním námětem a s vizí opravdu nehezké budoucnosti. Prostředí působí beznadějeně a depresivně. To všechno dohromady se zajímavě designovanými auty ještě nikdy na plátně předtím nebylo. A akční scény jsou opravdu napínavé, až bych to od takového filmu ani nečekal. Možná by se tímhle filmem mohli inspirovat ti žabaři, co točí Rychle a zběsile a podobné hovádkoviny. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu víc akce a lepší honičky, nicméně nějaká logika se z filmu jaksi vytratila. Vždycky když tenhle film vidim, tak v něm najdu nějakou další nelogickou věc. Nechápu, kde třeba uprostřed pouště berou jídlo a vodu. Sice tam pěstujou nějaký prasata a slepice, ale ty žerou co? Asi písek. Nebo jak je možný, že Humungus je tak namakanej. Těžko tam má někde za rohem posilovnu. A těch věcí je mnohem víc. Dávám tomu nakonec taky 4 hvězdičky, ale pro mě je teda první díl lepší (jsem asi vyjímka). Neni to špatný, ale hlavně v tom nehledejte žádnou logiku :-) update 21.3. 2007 To samý jako u Mad Max 1... Taky jsem se tentokrát u toho chvílema nudil, ale 4 hvězdičky ponechávám. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tak já teď opravdu nevím, jsem na rozpacích! Ten film měl být opravdu směšně akční nebo akčně směšný? Nebo tak nějak? Mel Džibsn (viz kouzelný dabing na Primě) ztratil scénář a improvizoval? Vernon Wells ztratil spoďáry? Fuj. Homomungus nebo co to bylo - ten herec je takový poleno, že mu radši zakryli xicht a nechali hrát jen maso od krku dolů? V roce 1981 si stále mysleli, že Punk Is not dead? A vůbec, nespletli se Village People při natáčení videoklipu? Řekl jim rejža, že točí film a ne reklamu na vrakoviště v Ohiu? A to děcko byl kluk, nebo holka? Mno, mám pár oblíbených guilty pleasure, ale tenhle film do nich nepatří. Už jen kvůli prostému detailu, že zadky tady špulí hnusný chlapi a ne Virginia Hey :-) ()

Galerie (162)

Zajímavosti (43)

  • Mel Gibson (Max) ve filmu nepromluví až do jedenácté minuty. V celém filmu má celkem 16 řádků dialogů. (_ksilt)
  • Maxovo (Mel Gibson) auto - The Interceptor - je původem Ford Falcon XB. Vozidlo se objevilo už v prvním filmu, po jehož dotočení bylo na prodej, ale nikdo ho nechtěl. Nakonec ho tvůrci znovu použili pro toto pokračování. Bylo upraveno, aby vypadalo omšeleji než v prvním díle a dozadu přibyly známé velké nádrže. Ačkoliv je Interceptor ve filmu zničen, ve skutečnosti explodovalo jeho filmové dvojče a originální Interceptor se dochoval. Několik let stál na jednom vrakovišti, pak několikrát změnil majitele, prošel renovací, vlastnictvím několika muzeí a nyní se nachází ve sbírkách muzea na Floridě v USA, společně s řadou dalších filmových aut. (Stejšn)
  • Ve své době šlo o nejdražší film produkovaný v Austrálii. (ČSFD)

Související novinky

Šílený Max počtvrté!

Šílený Max počtvrté!

20.03.2007

Vůně benzínu, písečné exteriéry a jeden vyšinutý ex-policista.Vzpomínáte? Už je tomu bezmála osmnáct let, co se na velká plátna dostal silniční policista v podání Mela Gibsona. Rodinu mu zabili, při… (více)

Reklama

Reklama