Reklama

Reklama

Bez vědomí

(seriál)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Rok 1989. Marie je profesionální houslistka, která před 12 lety se svým mužem, pronásledovaným disidentem Viktorem, uprchla z totalitního Československa do Británie. Teď se ale vítr začíná pomalu obracet a ve vzduchu visí změna. Marie by toho ráda využila a po letech konečně navštívila svou rodinu. Jenže brzy po návratu do Prahy se ukazuje, že to byla osudová chyba. Viktor za dramatických okolností zmizí a není jisté, zda je vůbec naživu. Marie chce za každou cenu zjistit, co se s ním stalo. Co když však není na pravdu připravena? Ukazuje se totiž, že Viktora nehledá jen ona, ale i tajné služby několika států. A čas utíká čím dál rychleji, protože pád železné opony se blíží... (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (288)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Nejlepší je samozřejmě výtvarná stránka filmu (plus dobrá hudba), kdy to skoro vypadá, že je nejdůležitější, aby Bez vědomí vypadalo co nejvíc pochmurně a komoušsky. Příběh ujde, Vlasák jako k lidem neuctivá estébácká manipulativní svině výborný. Ale stejně je to kvůli zaměření na špionskou konspiraci víc než na detektivku trochu nuda a asi i kvůli tomu, že je to nedávná historie, si mě moc nezískal závěrečný díl, který je místy přitažený za vlasy. Rozhodně je sympatické, že se tu nahlíží na revoluci trochu cynicky a bez romantických idealistických postav, ale byl bych radši, kdyby už se přestaly točit různé historické filmy, které nemají k současné situaci naší země po 30 letech co dodat. ()

PanZahadnyCZ 

všechny recenze uživatele

Po zrovna ne šťastně strávených šesti hodinách jsem se konečně prokousal do toužebného finále. Řeknu to upřímně, tento seriál mě vůbec neoslovil, a těch důvodů je asi více. Z herectví mám smíšené pocity, dramatické zoomy na konci obrazu mi lezly na nervy a občas jsem měl problém s předvídatelností. Scénář je jedna velká otázka, občas jsme sledovali vyloženě kravinu, a pojmout seriál tak, že Táňa Pauhofová se rozhodne pátrat a hledat pravdu sama, mi připadalo trochu trapné, její postava mě navíc asi nejméně zajímala. Na scénáři ale cením to, že celkový výčet postav je poměrně zajímavý a každá z nich se nějakým způsobem rozehraje, a co je důležité, postupně i dohraje. Navíc jsou všechny tak trochu propojeny. S předchozím Zachariášovým počinem Pustina je to nesrovnatelné, a co se týče dobovky z 80's, rozhodně bych spíše doporučil několik let starý Svět pod hlavou, a konec konců i nedávný, ale už teď zapomenutý pokus Jana Hřebejka o celkem věrné vyobrazení zmatku začátku 90. let, a sice minisérii s názvem Rédl. ()

Reklama

JitkaCardova 

všechny recenze uživatele

Bezchybné (pominu-li naprosté hnidopišiny) a emočně i racionálně silně působivé obnažení univerzálních mechanismů tíhnutí ke zlu, strukturních i osobních, a otřesné vyprázdněnosti osamělých životů zaprodanců v precizní filmové reflexi stavu naší společnosti v závěru 80. let. *** Nadčasovost principů upsání se do služby ďáblu a ztráty vůle vnímat důsledky se protínají s uvěřitelnou konkrétností postav, ošklivých osudů jednotlivců v jimi zbaběle a nedůstojně za každou cenu poháněné mocenské mašinérii. *** Přelomová tuzemská odvaha a kvalita srovnatelná se zahraniční produkcí zajišťuje, že to budete brát vážně, že se vás to bude dotýkat, že vás to může nejen zasáhnout, ale i změnit. Paráda. Na takové filmy se jako společnost stojící před nezbytnou ozdravnou proměnou dívat potřebujeme.*~ ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Porovnávať s Pustinou nie je vhodné ani fér, pretože sú to seriály úplne iného žánru a vyznenia. Spoločné majú však to, že v rámci českej tvorby vyčnievajú po všetkých stránkach. Začnem od vizuálu. Bez vědomí má túto stránku zvládnutú výborne. Oblečenie, autá, vybavenie bytov, účesy atď. Herecké obsadenie, keď si zoberiem veľké množstvo príbehovo dôležitých postáv, dopadlo dobre, a teda predovšetkým nerušivo. A čo sa týka toho najdôležitejšieho? Príbeh postupne nabaľuje informácie a predovšetkým postavy, ktoré odkrývajú súvislosti, prepojenia. Najväčším plusom seriálu je uveriteľnosť motivácií. Na záver to všetko pekne do seba zaklapne a dodá to pocit kvalitne premysleného celku. Špionážne drama plné StB praktík a oprávnenej nedôvery. Za mňa veľmi kvalitné 4*. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+4* HBO nám přináší český seriál o zákulisních machinacích v době kolem sametové revoluce. Sice se jedná o smyšlený příběh, ale věřím že tehdejší neutěšenou náladu nastínil velmi dobře a situace nejsou daleko od pravdy. Převlékání kabátů je naše národní tradice a u špionážních organizací probíhají podobné manipulace nejspíš neustále ... vždyť je na prvním místě boj o moc. Případní diváci se musí připravit na depresivní atmosféru a neustálou nejistotu kdo je s kým a proti komu. Prvních pět dílů je jen příprava před konečným rozuzlením a to je zvládnuto na jedničku. Není to seriál, který bych chtěl vidět opakovaně, ale o to je intenzivnější zážitek pro ty co to zajímá. Většina však raději bude žít ve své pohodlné bezstarostné bublině a bude je zajímat, kde co koupit levněji, případně která celebrita má víc milenců a budou slepě volit ty, kdo jim napovídají samé hezké a optimistické kecy ;-). Za sebe rozhodně doporučuji i kvůli kvalitnímu castingu a stylizaci a i když nedávám plných pět hvězd, tak jsem si to užil a i když si uvědomuju, že tam občas něco přehnali, ale na celkový pocit ze seriálu to nemělo vliv. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Galerie (44)

Zajímavosti (23)

  • V čase 14:25 je jasně viditelný citylight na zástavce, což v době, kdy se seriál odehrává, nebylo možné. (Mindwind)
  • Ve chvíli, kdy se hlavní hrdinka pohybuje po vlakovém nádraží, zde zaznívá všem dobře známé hlášení vlaků namluvené Václavem Knopem (systém HIS), zaváděné však na našich stanicích až v 90. letech 20. století. Navíc zde zazní chybně název stanice Pardubice-Rosice nad Labem. Ta byla takto pojmenována až v roce 2001. Předtím se jmenovala pouze Rosice nad Labem. (kiv)

Související novinky

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2019

03.01.2020

Padesátka českých filmových kritiků oznámila své nominace pro Ceny české filmové kritiky 2019. V čele seznamu stojí film o pomstě Staříci a komedie Jiřího Havelky Vlastníci, oba filmy mají po pěti… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

Tvůrci milují Kongresové centrum Praha

09.12.2019

Že je Praha lákadlem pro filmové štáby, již dlouho není tajemstvím. Nehledě na krásu města, jsou to ale také šikovné týmy, na které se přijíždějící producenti mohou spolehnout. Díky českému… (více)

České špionážní drama Bez vědomí na TIFF

České špionážní drama Bez vědomí na TIFF

18.08.2019

Po obřím úspěchu českého dramatu Nabarvené ptáče, jež bylo nominováno do hlavní soutěže filmového festivalu v Benátkách, mají fanoušci české kinematografie další důvod k radosti. Připravované… (více)

Reklama

Reklama