Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komediální krimiseriál nabitý gagy, absurdním humorem a parodickými odkazy. Neohrožený detektiv Frank Drebin řeší případy s takovou samozřejmostí, že i James Bond vedle něj vypadá jako Martin Tomsa v podvlíkačkách. Rozbije mafiánský gang i auto. Zneškodní únosce, bombu i sexbombu. Vražedkyni strhne skoro všechny paruky a drogovému dealerovi masku. Zpívá, tančí. Popere se s nepřízní osudu i s vyděrači. Nic pro něj není překážkou, ani výhrůžky a popelnice. Pachatele odzbrojuje ručně, diváky humorem. Dostane ho až programový šéf ABC Tony Thomopoulos, který seriál po šestém díle předčasně ukončí s odůvodněním, že je jen pro pozorného diváka. Frank Drebin se však nevzdá a záhy se vrací v sérii Bláznivých střel. (Infalín)

(více)

Recenze (122)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Parádní záležitost, která je naprosto geniální v tom, že se koncept vyšetřování a jednotlivé fóry v každém či téměř každém dílu opakují, přičemž nejlepší jsou asi naprosto boží závěrečné titulky, které se nesou v tehdejším klasickém duchu zamrznutí, až na to, že... Nebo snad čistič bot, který ví naprosto všechno, a proto si taky za ním naprosto všichni chodí pro radu? Nebo snad doktor z laborky? Nebo šéf, který už je na místě? Nebo naprosto boží Drebinovy voice overy a masakrální hlášky? Nebo snad jeho nabízení cigaret? Nebo chlap, který je tak vysoký, že se nevejde do záběru? Je to v základě strašně jednoduché, ale funguje to absolutně na výbornou. Fakt jsem se bavil, ale pár dalších dílů navíc by to klidně ještě uneslo. 85 %. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Třeskutě vtipný předchůdce celovečerních Bláznivých střel. Spousta vtipů se z minisérie přesunulo na velké plátno, ovšem fanoušci filmů objeví i v 6 dílech Police Squad spoustu nového. Frank Drabin je zde sice o něco menší hovado, než ve filmech, ale vůbec to není na škodu, je to poměrně příjemná změna. Přesto se dostane do spousty zajímavých a především velice vtipných situací. Každá epizoda má stejnou strukturu a spousty společných fórů s mírnými obměnami, což se může zdát stereotypní, ale opak je pravdou. Police Squad je dokonalou parodií na detektivní seriály tehdejší doby a pokud se vám líbily Bláznivé střely, budete u této minisérie nadšeni. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ten, kdo viděl alespoň jeden díl mi dá jistě za pravdu, když řeknu, že jde o kultovní seriál. Jediným jeho problémem je, že jej vidělo málo lidí. A lidi tím přicházejí o hodně, minimálně o životní roli Leslie Nielsena. I když vám Leslie nikdy moc neseděl, tady jej budete zbožňovat. "My boss was already on the scene." Není to však jen Leslie, kdo si získá publikum, je to také jeho šéf, co je vždy již na místě a Norberg "Máš něco v koutku". Výborné charaktery, nesmrtelné hlášky "My name is Sergeant Frank Drebbin, Detective-Lieutenant, Police Squad, a special detail of the police department.", závěrečné titulky, Johnny the Snitch, vystoupení v baru, přestřelka v sauně.... Nikdy jsem si u komediálně laděného seriálu nebyl tak jistý plným hodnocením, jako tady. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie klasických noir detektivek a detektivních seriálů 70. let. Je pravdou, že obvykle Leslieho Nielsena zrovna dvakrát nevyhledávám, ale v tomhle komediálním seriálu mne skutečně dostal... Jeho ,,Bogartovské" monology, parkování o stojící popelnice, shánění informací na ulici (moje favorizovaná postava čističe bot coby absolutního informátora), dadaistický humor... Navíc je velmi důležité pečlivě sledovat druhý plán obrazu, jelikož mizanscéna je doslova přeplněna (a právě ponejvíce v pozadí) a platí, co scéna, to několik vtipných propriet. Koncentrace gagů je nebývale vysoká a seriálu zřejmě paradoxně prospělo, že bylo natočeno všeho všudy jen 6 dílů, jelikož nemohl být rozmělněn. Co více si přát od parodie - seriál dokonale vystihující stereotypy detektivních filmů. Police Squad In Color produkovali bratři Zuckerové, kteří výše uvedený tvůrčí postup později reinscenovali v mnohem známější a úspěšnější sérii Bláznivá střela, platí ovšem, že na tento původní seriál ani jedna z Bláznivých střel nemá... ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Typická parodie s Leslie Nielsenem. Hromada blbostí, které nedávají vůbec smysl, ale stejně to má svoje kouzlo. Film je plný trapných fórků, kterým se ale stejně zasmějete jen kvůli tomu, jak to Leslie podá. Nejvíc mě bavil první díl a hraní si se slovíčky. To mě až chytali křeče do břicha. Škoda, že už mezi námi Nielsen není x( Byl to skvělej komik a bavič. Jeden z jeho nejlepších počinů. 85% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • Od druhého dílu začne poručík Drebin na konci přeříkávat seznam všech zločinců, které zatkl v předchozích epizodách. Tenhle vtip ale trochu pozbyl smyslu, když seriál v USA nevysílali v pořadí, v jakém byl natočen - 5. díl běžel před 4. a 4. před 3., takže zločinci byli zmíněni ještě než byli zatčeni. Tento vtip se neobjevil v první a třetí epizodě. (HappySmile)
  • Klasické seriály končí tak, že se prostě při pohledu na závěrečnou scénu zastaví obraz a běží přes něj titulky. Tady to tvůrci udělali tak, že obraz doopravdy není zastaven, ale postavy v záběru stojí bez hnutí, jak nejlépe to dokážou. V jedné epizodě např. obraz "zamrzne", když jedna postava nalívá kávu druhé. Všichni stojí nehnutě a šálek vesele přetéká. (HappySmile)
  • Podle scénáristy Pata Profta měla být scéna z úvodních titulků, kde je vystřeleno na Abrahama Lincolna, který následně vytáhne pušku a začne střílet, nahrazena podobnou scénou s Mahatmou Gandhim a kulometem. (HappySmile)

Související novinky

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

Liam Neeson si zahraje v remaku Bláznivé střely

14.10.2022

Chyběl vám žánr bláznivých parodií? Pak pro vás má studio Paramount dobré zprávy – oficiálně totiž chystá remake Bláznivé střely, v níž by si hlavní roli měl po legendárním Lesliem Nielsenovi zahrát… (více)

Bláznivá střela se vrátí

Bláznivá střela se vrátí

16.12.2013

A možná z ní bude něco jako Bláznivá pařba. Hollywoodu nestačil nový (strašný) Růžový panter, teď plánuje zmodernizovanou verzi další kultovní policejní parodie. Bláznivá střela se poprvé na plátnech… (více)

Reklama

Reklama