Reklama

Reklama

Svědectví

(seriál)
  • Česko Poslední boj (více)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Jeden vedecký experiment skončí katastrofou - z laboratória unikne smrteľne nebezpečný vírus, ktorý zabije niekoľko ľudí. Tisícky obyvateľov v zúfalstve volá políciu, aby im pomohli. Medzi nich patrí aj Stu Redman (Gary Sinise), Frannie (Molly Ringwald) a rocková hviezda Larry, ktorí všade okolo seba vidia mŕtvych ľudí. Postupne zistia, že patria k tým šťastlivcom, ktorí sú voči vírusu imúnni. No nie sú sami. Existujú totiž nepriatelia, ktorí chcú túto tragédiu využiť vo svoj prospech. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (83)

Jino 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů. Opravdu povedený seriál. První díl je asi nejlepší, protože vykresluje svět po apokalypse v podobě zamoření chřipky. Ale i další díly jsou dobré, ty ukazují hlavní hrdiny, jak na straně dobra, tak i na straně zla, jak se snaží postavit na vlastní nohy. Škoda, že není takových dobrých seriálových adaptací od Kinga více... ostatně si myslím, že by některým filmům slušela spíše seriálová verze. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Svědectví" od Stephena Kinga patří k mým oblíbeným knihám, zvláště vykreslení katastrofy, psychologicky perfektní zpracování jednotlivých charakterů a celková postapokalyptická atmosféra opravdu stojí za to. Následný souboj dobra se zlem, přesněji Boha s Ďáblem pak v čtené formě působí obstojně, protože je čtenář odkázán jen na svou představivost, nikoliv na trapné speciální efekty a chabé výkony herců. A pokud první část filmu, ta část, co by měla být nejlepší a nejzajímavější, nabízí jen zklamání, pak to vidím tak, že sledovat další 3 díly této minisérie by z mé strany bylo mrhání časem. Mizerná režie, zkratkovitý scénář, v několika případech skutečně zoufalé "herecké" výkony (i ten Gary Sinise se mi stačil v "CSI: New York" zprotivit) a náboženská demagogie, co místo náznakovitého, minimalistického pojetí volí "bombastickou", doslovnou vizuální stránku... ne, nenechám si kazit dojem z knihy a končím se sledováním v době, kdy tento počin ještě můžu nazvat alespoň průměrným. 50% ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celkem povedená adaptace románu Stephena Kinga, vzhledem k šestihodinové stopáži kopíruje skoro přesně devítisetstránkovou knihu (shlédnuto v kuse díky sezení ve volební komisi s nízkou účastí voličů). Potěšil mě Gary Sinise, stejně jako sám Mistr v malé roličce. Jenom ta boží ruka na konci už na mě byla trochu moc... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál který občas ujede. Kingovku jsem četl jen jednu a nejsem zas takový fanatik, abych automaticky všechny film strhal, u většiny adaptacích se dobře bavím, tohle nebylo vyjýmkou(Docela by mě zajímalo kolik má kniha stránek). Postavy jsou vskutku výborně vykreslené a díky délce se dokázaly více přiblížit. I když některé byly méně výrazné(viz. třeba většina těch armádních grázlů), a některé byly výborné(Třeba Popeláč skvělej výkon Matta Frewera), samotnej film jsem po prvním díle vážně čekal jen nějakou povídku o nějakém virusu, po prvním díle se to ale pěkně rozlezlo. Skvělí byly i herci a nejvíc mě překvapilo plno cameo rolích. Hudba byla též výborná od country písniček až po klasiku jak tu již někdo zmiňoval pecku "Dont fear the reapper". No nemůžu si moc stěžovat, až na pár uklouznutí to je výborný seriál.(Zkoukl jsem to na jeden zátah celých 6 hodin a nelituju toho času). ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Kvalita serie stoji na vybornych prvych dvoch dieloch, ktore neobjasnuju vela faktov a maju tak prijemnu hororovu, mysterioznu atmosferu a su posobivym obrazom postkatastrofickeho sveta. Dalsie dve casti naopak kvalitativne o dost horsie, dejovo nezaujimave a divak si tak aj zacina viac vsimat chyby, ktore pred tym prehliadal. A to hlavne niektore priserne napisane dialogy a otrasny herecky vykon jednej z hlavnych protagonistiek. Chvala bohu, zabavnost udrzuje niekolko osvedcenych hercov (Miguel Ferrer, Matt Frewer), fajnovy pesnickovy soundtrack, a dozvuky skvelej atmosfery z prvych dvoch dielov v podobe vsadepritomnych prehnitych mrtvol. Celkovo vsak zaujimavy serialovy pocin, ktory jednoznacne stoji za pozornost. (6.3/10) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (19)

  • Ve filmu si střihnou cameo Tom Holland jako Carl Hough (muž pracující s Trashcan Manem), John Landis jako Russ Terry (muž s vousem v poušti) a Sam Raimi jako Bobby Terry (muž který zabije soudce Farrise). (TomikZlesa)
  • Flagg se zmiňuje o postavě Russ Dorr, jde o jméno kamaráda Stephena Kinga. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama