Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (442)

Cubinho 

všechny recenze uživatele

I'm a lumberjack and I'm okay, I sleep all night and I work all day. He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. I cut down trees, I eat my lunch, I go to the lavatory. On Wednesdays I go shopping, And have buttered scones for tea. He cuts down trees, he eats his lunch, He goes to the lavatory. On Wednesdays he goes shopping, And has buttered scones for tea. I'm a lumberjack and I'm okay, (He's a lumberjack and he's okay). I sleep all night and I work all day, (He sleeps all night and he works all day). I cut down trees, I skip and jump, I like to press wildflowers. I put on women's clothing, And hang around in bars. He cuts down trees, he skips and jumps, He likes to press wildflowers. He puts on women's clothing, And hangs around in bars? I'm a lumberjack and I'm okay, (He's a lumberjack and he's okay) I sleep all night and I work all day. (He sleeps all night and he works all day) I cut down trees, I wear high heels, Suspenders and a bra. I wish I'd been a girlie, Just like my dear papa. He cuts down trees, he wears high heels, Suspenders and a bra? He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. He's a lumberjack and he's okay, He sleeps all night and he works all day. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Svůj stý komentář jsem si schovával právě pro Létající dirkus, který je pro mě personifikací geniality, toho nejlepšího ze společenské a politické satiry, parodie a komedie, kategorický důkaz britského smyslu pro humor. Pane Chapmane, Cleese, Idle, Jonesi, Paline i vy mistře Gilliame, poklona až k zemi, pero mého klobouku zametá prach z vaší cesty. Nalijme si čistého vína - některé skeče jsou slabší až slabé, Gilliamovi animace jakkoliv originální a fantastické někdy štvou, jelikož přerušují náš oblíbený skeč. V osledpujícím světle té naprosté většiny šílených (ve smyslu nepřekonatelných) skečů, scének a gagů a charizmatu, který ze všech pěti hrajících Pythonů (zj. Cleese, Palina a Idlea) přímo tryská se tyto výtky ztrácejí jako nepodstatné hnidopišství nějakého obzvláště protivného rýpala. Čím byli Beatles pro (britskou) hudbu, tím je skupina Monty Python a jejich Létající cirkus pro (britský) humor. 100% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejlepší seriál všech dob a naprosto originální počin, kterej nemůžu nikdy dost vynachválit! Před fantazií, obrazotvorností a hrami se slovy této šestice můžu jen uctivě sklonit hlavu. Některé scénky nejsou tak úplně skvělé, ale je jich naprostá menšina, takže hodnocení s klidným svědomím zaokrouhlím nahoru na 100%! Toto prostě nemá obdoby: Ministerstvo švihlé chůze, Mrtvý papoušek, návštěva u Sartera doma, Muž s třemi hýžděmi, ne to už tu bylo, takže Skot na koni, pepřenky a Gumby, je toho moc :) ()

packa 

všechny recenze uživatele

Který skeč mám nejraději? Co třeba tento (dofám, že se sem vejde)? GRAHAM CHAPMAN: "Beethoven, Mozart, Chopin Liszt, Brahms, kalhotky, ach promiňte..., Schuman, Schubert, Mendelssohn a Bach. Jména věčně živá. ČÍM TO, že svět nikdy nevzpomene jména Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Chceme učinit zadost tomuto muži, jenž bývá považován za největší jméno německé barokní hudby. Přinášíme vám portrét Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského. Začneme rozhovorem s jeho jediným žijícím příbuzným, Karlem Gambolputty de von Ausfern...." TERRY JONES: "Kdy jsem poprvé potkal Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Horowitz Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského? Byl na procházce se svojí ženou, Sarah Gambolputty de von...." JOHN CLEESE: "Ano, promiňte, že vás přerušuji, herr Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmský, ale nevybavíte si, jen stručně, nějakou zvláštnost, jež vám utkvěla v paměti na Johanna Gambolputty de von Ausfern Schplenden-Schlitter Crasscrenbon-Fried Digger-Dangle-Dungle Burstein von Knackerthrasher Applebanger Ticolensic Grande-Knotty Spelltinkle Grandlich Grumblemeyer Spelterwasser-Kurstlich Himbleeisen-Bahnwagen Gutenabend-Bitte Ein-Nürnburger-Bratwustle-Gerspunten-Mitz-Weimache Luber-Hundsfut-Gumberaber-Schönedanker Kalbsfleisch-Mitter-Aucher-von Hautkopft Ulmského?" V této chvíli Karl Gumbolputty....atd. umírá :-))) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemá cenu komentovat. No dobrá, má. Představte si ten nejujetější humor, nejlépe anglický, se kterým jste se doteď setkali. A pak si představte, že ten humor stojí na hlavě, poskakuje vzad a od země se odstrkuje ušima. Zhruba to je Monty Pythonův létající cirkus. Je to genialita, mistrovské dílo. Jo a taky je to děsná volovina a nechutnost plná bizarních zvráceností a exkrementozních zprasenin hodných intelektuála čtvrté cenové skupiny s papíry na hlavu.__Můj nejoblíbenější Python: John Cleese.__Můj nejoblíbenější skeč: Dennis Moore. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (28)

  • V úvodní znělce pořadu hraje americký vlastenecký pochod "Liberty Bell" od Johna Philipa Sousy. Skladbu vybral autor úvodních animací Terry Gilliam. (Nihlathak)
  • Terry Jones popisuje způsob, jakým komediální skupina původně prezentovala televizi svůj plánovaný seriál, takto: „Když jsme šli do BBC poprvé, seděli kolem stolu všichni ti šéfové, kteří se nás ptali, o čem ten náš pořad bude. A my jim suše oznámili, že ještě nevíme. Tak chtěli vědět, na koho to má být zaměřené. Odpověděli jsme, že ještě nevíme. Pak se zeptali, jestli v tom bude nějaká hudba, na což jsme po pravdě odpověděli, že ještě nevíme. Nakonec řekli, ať jim alespoň prozradíme, jak se to bude jmenovat. A my pokrčili rameny, že ještě nevíme. Chvíli bylo ticho a pak jeden z těch šéfů pronesl: "Aha. Ale bude to mít jen třináct dílů, platí?" (conejo)
  • V roce 2005 se v Anglii konala anketa organizovaná anglickou stanicí Channel4, ve které lidé hlasovali pro nejlepší skeče všech dob. Monty Pythonův létající cirkus obsadil v prvních 50 příčkách 5 míst. 2. nejlepším skečem všech dob je podle Angličanů skeč „Petshop/Dead Parrot“, 12. nejlepším „Spanish Inquisition“, 15. nejlepším „Ministry of Silly Walks“, 31. „Nudge Nudge“ a 49. „The Lumberjack Song“. (Vrata88)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama