Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(4) / Epizody(45)

Obsahy(1)

Nádherná a svobodná kavalkáda nonsensů, satirických skečů a britsky vykutálených slovních a situačních hříček od pánů, jejichž jména znějí skoro jako jména svatých - John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Graham Chapman, Michal Palin - doplněné animacemi velkého a divokého Terry Gilliama, zahajuje přehlídku odvážných, kteří souhlasili ocitnout se v jejich zářícím stínu. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
tomalakis

tomalakis (hodnocení, recenze)

dead parrot skeč skoro vždycky přeskakuju...zajímavé, že ten asi nejméně nápaditý a "nejnormálnější" skeč je tím nejpopulárnějším

na příspěvěk reagoval Eseter

DocBrown

DocBrown (hodnocení, recenze)

Tak 30 let se dařilo držet Smrtku mimo dosah, ale věčně to nešlo. Sbohem Kardinále Bigglesi.

Uživatel Honzíno smazal svůj příspěvek.

Honzíno

Honzíno (hodnocení, recenze)

jarkolar

Ahoj. Nemáš ještě nějakej příjemnej odkaz na stažení v jednom balíku? Mám to různě poslepovaný po starejch dvd a VHS :), tak by se mi to hodilo takhle najednou též.:)

na příspěvěk reagoval jarkolar

jarkolar

jarkolar (hodnocení, recenze)

Tak jsem si to stáhnul pěkně všechno v jednom balíku i s titulkama, tak se do toho konečně ponořím x). Já vím, žže pro většinu z vás je to klasika a říkáte si, že jsem asi žil na Sibiři, že jsem to nikdy neviděl, ale jsem poměrně mladej, tak nebyl zas takovej problém, aby mě to minulo x).

na příspěvěk reagoval Honzíno

Hraboshka

Hraboshka (hodnocení, recenze)

Tak jo, chvilku mi to trvalo, ale zamilovala jsem si je a teď jsem závislá na sledování tohohle seriálu! :D A neví někdo o nějakém seznamu skečů podle toho, kdo je napsal? Docela by mě to zajímalo...

Splasher

Splasher (hodnocení, recenze)

Vím že většina fanoušků zná jejich rádiového předchůdce, od kterého se cirkus inspiroval. Ale protože ho zatím nikdo v zajímavostech ani komentářích nezmínil, tak to udělám já teď : The Goon Show.

Němi

Němi (hodnocení, recenze)

MrCreosote: Titulky na DVD jsou takovy hybrid noveho a puvodniho prekladu. A i kdyz to nezni nijak extra - rekl bych, ze jsou kvalitni.

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

*STRANOU FILMU*
Testoval jsem zdali funguji nove radky [enterem] a nefunguji. Takze jestli by se nekdo chtel rozepsat
* http://en.wikipedia.org/wiki/Style_guide ( zajimava je ta od BBC )
* http://www.bartleby.com/141/ poznamky, ktere se budou hodit nejen tem co pisou knizku
* anglicka slova a fraze, co v kazdem state znamenaji neco jineho - http://www.economist.com/research/styleGuide/index.cfm?page=673903
tak se nove radky delaji pomoci teto http://www.w3schools.com/TAGS/tag_br.asp HTML "tiskarske znacky".

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Ještě uvidím, ale stejně si to nakonec koupím, i když tam budou titulky od kohokoli. Beztak ty skeče znám skoro nazpaměť nekonečným přehráváním na svých VHS. :)

daEmoNickY

daEmoNickY (hodnocení, recenze)

*edit* mozna se jedna o jinou verzi. Je tu totiz co jsem koukal vic verzi, kazda s jinym jmenem. Kazdopadne se omlouvam jestli jsem popletl o ktery se jedna.

Podle tohoto clanku http://zona.bloudil.cz/?id=1447 by Peta Palous nemel byt prekladatel.

Petr Palous ale preklada knizky a dokonce i titulky http://monty-python-cz-subtitles.sweb.cz/ (coz vis, ale nemusi to vedet ostani, proto to pisu).

V nejhorsim bys musel vykoumat nejakej zpusob jak v prehravaci pridat dalsi titulky .

MrCreosote

MrCreosote (hodnocení, recenze)

Nevíte někdo, jestli DVD s tímto seriálem obsahuje titulky od Petra Palouše?

Uop

Uop (hodnocení, recenze)

Kolikrát už jsem to viděl a pořád jsem z toho hotový. Inteligentní a absurdní humor, to je moje, a Pythoni hýří obojím. Lituji jen ty, jejichž všeobecné znalosti nedosahují dostatečné míry na to, aby si mohli vychutnat veškeré odkazy a konotace. Když sledovat tam jedině v originálním zvuku, dab.snad ani neexistuje. A klobouk dolů před tvůrci titulků pro ČT, kterí museli značnou část vtipů,l založenou na jazykových hříčkách, v podstatě vymyslet znova, takže nám přinášejí další úrověň humoru.

Honzíno

Honzíno (hodnocení, recenze)

Dokonalost... nechápu kohokoliv s méně jak čtyřmi hvězdami a více jak jednou.

Rubicius

Rubicius (hodnocení, recenze)

Uzasnej serial, priznam, ze to sleduju hlavne na youtube, takze bez titulku, ale vetsinu veci chytam, az na ty hovory postarsich dam u televize, kdyz mluvi Chapman, Cleese atd fistuli, to je fakt mimo me znalosti. Palina a Cleese miluju skoro v kazde scene. Palin a jeho Luigi Vercotti, Scott, nebo jeho role zajateho anglicana na Gestapu ve scence The funniest joke a v neposledni rade rovnez Heimlich Bimmler. A Cleese? Bez toho by byl kazdy dil aspon o 50% horsi. To jak rve, nebo predstavuje roli, to je neco neuveritelneho, personalista ve scence Manager training course, nebo ucitel v Self defense against fresh fruit, a zapomenout na jeho roli pana Hiltera. Ty animovane casti nekdy bavi, nekdy ne, ale patri do serialu. Terry Jones hezky zpiva, nebo jeho Arthur "Two sheds" Jakckson je bozi. Eric Idle je nejlepsi z nich co se tyka jakychkoliv zenskych roli. Chapman patri do scenek s Cleesem, Cleese v nich vede, ale Chapman mu vetsinou hodne nahrava a neodmyslitelne do techto scen patri. A jeho colonel je uzasnej.
Proste Monty Python Flying Circusss:-)

Související novinky

Zemřel Terry Jones

Zemřel Terry Jones

23.01.2020

V nedožitých 78 letech nás v úterý opustil velšský herec, scenárista, režisér a v neposlední řadě spisovatel, Terry Jones. Člen světoznámé britské komediální skupiny Monty Python vystudoval… (více)

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

53. ročník festivalu MFF Karlovy Vary je za námi

08.07.2018

53. ročník největšího filmového festivalu v Česku je u konce. Festival, který byl zahájen vzpomínkovým filmem na Miloše Formana Lásky jedné plavovlásky (1965), se letos nesl ve znamení velkých… (více)

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

Stříhat, stříhá, stříká, krev!

13.10.2006

To, že absolutní vetšinu kadeřníků tvoří masoví vrahové s vážnými psychickými problémy, všichni dobře víme už od dob Monty Pythonů. Bohužel, mnozí z nás tento alarmující fakt ještě i dnes berou jen… (více)

Reklama

Reklama