Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv John McClane má potíže se svou dcerou Lucy, a když ji vytáhne v noci z přítelova auta, jejich vztah se tím rozhodně nezlepší. Hned nato je John vyzván nadřízeným, aby vyzvedl hackera Matta Farrella a dopravil ho do Whasingtonu na oddělení počítačové bezpečnosti FBI. John najde Matta doma, ale než stačí byt opustit, jsou napadeni ozbrojenými muži a dojde k přestřelce... Matt je počítačový génius, ale ze střelby je vyděšený. Navíc mu nedochází, že se někdo snaží zabít jeho. McClane mu to vysvětlí a dopraví ho na FBI do střediska počítačové bezpečnosti. Z médií se zatím hrnou zprávy o problémech s počítačovým systémem a padá jedno odvětví za druhým. Matt zjistil, že se jedná o takzvaný kybernetický výprodej. Velitel bezpečnostního oddělení Bowman Matta umlčí, ale McClane je zvědavý, a tak mu Matt po cestě do jiného střediska FBI vysvětluje, oč jde. Jejich auto je však cestou napadeno a řidič zabit. McClane začíná být hodně naštvaný, ale nechápe, co všechno se děje... Mattovi už je jasné, že se někdo naboural do systému – ne jen do jednoho odvětví, ale do všech –, aby mohl určovat pravidla hry. Kromě vyřazení počítačové sítě jako takové je už vyřazena celá dopravní infrastruktura i komunikační sítě. Podle Matta bude teď na řadě ovládnutí východního uzlu, který zajišťuje dodávky elektřiny... (TV Prima)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 410)

Fr 

všechny recenze uživatele

Hrdina proti své vůli má další blbej den.... J. McClane přidal na akci a nesmrtelnosti. Bruce Wilis dělá co může, aby na něm nebylo poznat, že zestárnul a digitální háv mu sluší. Zajímavé také je, kolik se na snímku podílelo kaskadérů.... Dobrá akce, napětí, hlášky. To mi stačí.... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud by se tenhle film jmenoval třeba "Výprodej" a hlavní hrdina se nejmenoval John McClane, pak bych dal s čistým svědomím 90%. ... V případě vypůjčení ochranné známky "Die Hard" ovšem měřítka na styl a přesné dávkování akce a hlášek musím zpřísnit. ... John McClane je prostě legenda ! :) ... Proto se chtě-nechtě nabízí srovnání s návratem jiné legendy - Rockyho. Zatímco stárnoucí Rocky zůstal Rocky Balboou se vším všudy, pak John McClane se dost změnil .... Už nemiluje Holly, nekouří !!!, je téměř nezranitelný, při rvačkách lehce natvrdlý (McClanea přepere ženská ???!!!) a dává si záležet, aby mu z pusy nevystřelilo moc sprostých slov. ... Zkrátka to, co jsme všichni na Johnovi milovali je pryč :) ... Co se týká filmu samotného, tak skoro všechny výhrady shrnul Cival a u mě je to 70% ()

Reklama

Madison 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo vydarený návrat Brucea Willisa, ktorého postava nestratila nič zo svojej pôsobivosti a aj po mnohých rokoch jej Willis dokázal vdýchnuť šarm a dôvtip. Ten je totiž pri scénach s dospievajúcou dcérou úplne jednoznačný. :) Akčné pasáže ponúkajú divákovi len to najlepšie a záverečná naháňačka na diaľnici mi ako milovníčke dokonale štylizovanej akcie maximálne vyrazila dych aj po tom všetkom, čo sa vo filmovom akčnom priemysle už vymyslelo. Navyše scenár, hoci je mierne hlúpy, poukazuje na dnešnú virtuálnu realitu, ktorá môže so sebou priniesť neblahé následky, aj keď viem, že o to v tomto prvoplánovom akčňáku nešlo :-) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Neustálá akce, solidní scénář, kupa hlášek, překvapivě dobré obsazení vedlejších rolí, výborná práce kamery, dechberoucí pasáže a naprosto dokonalý Willis, kterému to pořád zatraceně střílí (ať už mluvíme o nábojích a nebo o slovech). Na čtyřce je znát, že tvůrci viděli předchozí filmy a že je dokonale znají, neboť se nejen drží v jejich duchu, ale zároveň na ně i trefně odkazují - kdo nepochopil odkaz, ve kterém se McClane podivně podívá na agenta FBI, který se mu představí coby Johnson, ten se dle mého vůbec nemůže označit za znalce série;) 90% ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

To, že je Wiseman nadšenecký filmař, který má v akci bohatě nakoukáno a pak jenom na plátně dokazuje jaké divy jdou dělat s velkým rozpočtem mi ani tak nevadí. Vadí mi to, že absolutně nepochopil krom diehardovské poetiky hlavně McLaneovu postavu, z jehož tragického poldy s nádechem smutné komiky se stala killing machine, které dominovaly filmu před 25-ti lety a jejichž renesanci jako akčního hrdiny právě McLane provedl. Celkově mi přijde koncept digitálního terorismu stavěný do konfrontace s osmdesátkovým hrdinou dosti nablblý, jelikož tam růžky vystrkuje politická korektnost a poklonkování americké politice dneška. Willis sice umí být pořád dobrý ranař, ale rating mu krotí slovník i charakter, tudíž výsledek je nakonec (z mého pohledu) očekávaná prohra. Tohle látání vlastní blbosti pomocí non-stop akce si Die Hard jako takové nezasloužilo. Poslední šanci měl dostat McTiernan – hůř než takhle to dopadnou nemohlo. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (59)

  • Film vznikl ve dvou verzích – s ratingem R (mladiství pod 17 let pouze v doprovodu rodičů či dospělého poručníka) a s ratingem PG-13 (některé scény mohou být nevhodné pro děti pod 13 let). Z komerčních důvodů byla do kin uvedena verze s ratingem PG-13, která se stala prvním filmem série bez ratingu R. DVD obsahuje jak kinoverzi, tak necenzurovanou „unrated“ verzi, která do filmu vrací většinu vulgarismů a násilí. (imro)
  • John McClane (Bruce Willis) si dělá z Matta Farrella (Justin Long) v jeho bytě legraci, že si ještě pořád hraje s panenkami. Bere přitom do ruky jednu figurku z kolekce G.I. Joe. Bruce Willis si shodou okolností o několik let později zahrál ve filmu G.I. Joe 2: Odveta (2013) generála Josepha Coltona, tedy původního G.I. Joea. (Seejey8)
  • V 58. minutě Matt Farrell (Justin Long) bouchne plechovým odpadkovým košem do přední masky auta, ve kterém vyskočí airbagy. K nafouknutí airbagů tak snadno ale nemůže dojít. Bylo by to z hlediska bezpečnosti kontraproduktivní. Je třeba využít tzv. deformačních zón. (Pavlátko)

Související novinky

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

Tvůrce Iron Sky zpátky ve vesmíru

19.11.2012

Ale tentokrát to nebude taková sranda. Alespoň pokud nemáte hodně morbidní smysl pro humor a nedokážete se smát třeba u komiksu Lobo. Jeho tvůrci Keith Giffen a Alan Grant totiž stojí za komiksovou… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

Brutální Nikita se vrací

Brutální Nikita se vrací

23.02.2010

A tentokrát bude nejen krásná a smrtící, ale bude mít i dobré kung-fu. Maggie Q se sice narodila na Havaji (americkému otci a vietnamské matce), ale jméno si udělala v hongkongských filmech plných… (více)

Reklama

Reklama