Reklama

Reklama

Místo nahoře

(seriál)
Česko, 2004, 11 h 22 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Kamera:

Petr Polák

Hrají:

Ondřej Vetchý, Miroslav Táborský, Bára Munzarová, Simona Stašová, Ljuba Krbová, Veronika Gajerová, Vilma Cibulková, Jiří Schmitzer, František Němec (více)
(další profese)

Epizody(13)

Příběh sociálně slabší rodiny, která si díky výhodné nabídce pořídí vilku v satelitním městečku, skýtá řadu dramatických i humorných situací a umožňuje nám nahlédnout do více rodin zdejších obyvatel. Rozehrává se pestrá mozaika praktik dravých podnikatelů, ale i lidí bojujících s finanční tísní a nezaměstnaností. Velkou roli hraje v příběhu redakce místního deníku a zejména mladý investigativní novinář, který se snaží proniknout do zákulisí několika místních skandálů. Samozřejmě seriál dělají především vztahy. Vztahy v rodině, která se ocitne ve skutečném ohrožení, vztahy milostné, které nečekaně zaplétají osudy našich hrdinů, vztahy sousedské, v nichž si lidé přes všechny konflikty nakonec dokážou podat ruce při společné obraně svých domovů... (Česká televize)

(více)

Recenze (128)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Podle mě zdařilý seriál, který mě rozhodně nenudí. Některé postavy sice nemají valného významu, každopádně až na drobné výjimky všechny hlavní role jsou obsazeny skvěle a hrány s citem. Obyčejné trable obyčejných lidí, sice vměstnány hutně mezi několik obyvatel jednoho města, ale lze se s nimi ztotožnit a většina je uvěřitelných. Rozhodně musím vyzvednout skvělé výkony Simony Stašové a Báry Seidlové, moc se mi líbí i civilní projev Ondy Vetchého. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to je, ale jak sem viděl první díl v televizi, tak sem si musel obstarat hnedka další a další až nakonec sem všech 13 dílů zkouknul téměř jedním dechem za 2 dny. Po dlouhé době český seriál, který opravdu stojí zato. Má hlavu a patu a mezi něma jedno velké srdce, které umí ublížit i pohladit. Je to prostě vlastní svět v satelitu...A snad jedinný seriál, ve kterém se řeší problémy, jako normálně v životě. Skláním se nad hereckými výkony všech a zvlášť pana Smyczka, který tomu dal to, co umí jenom on...to kouzlo....95% ()

Reklama

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Ne tak se sedmiletým odstupem musím zkrátka pátou hvězdičku přidat. Bezpochyby nejlepší český seriál. Smyczekovi se podařilo unikum. Natočit špičkový český seriál, který není vystavěn na milostných vztazích. Prim hrají problémy v rodině, v podnikání, v sousedských vztazích, v práci... Krásná práce podtržená famózní Simonou Stašovou, pro kterou je role psychicky narušené mámy jako stvořená! Tleskám! A Schmitzer, Lábus, Klepl ve vedlejších rolích nedali zbytečnou scénku, každá vteřinka srandy kopec! :) Tradičně mizerná ošklivá šilhající Bára "uměle ublíženej ksicht" Seidlová mi to nemůže zkazit! ()

mzop 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený seriál o tehdy novém trendu - satelitních městečkách. K jeho hodnotě přispěla nekomerční děj, kdy jedna z kladných hrdinek těžce zkoušená životem uprostřed seriálu zemře. Nejde o klasický happy-endovský seriál, kterých se dnes točí desítky. Díky za něj a velká poklona Simoně Stašové i malé Kateřině Šteflové. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Před lety jsem to bral jako divnej novej seriál, ovšem s ohledem na to, jaký odpadky se v dalších letech začaly řítit z dalších televizí, tak Místo nahoře s odstupem času beru na milost. I díky lidem jako Stašová nebo Vetchý. A vzpomínám, jak jsme v tý době cestou z hospody potkali před divadlem Barboru Seidlovou a rozjařeně řvali: "Jéé, Lukešová!" :-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (11)

  • Barboře Munzarové se během natáčení seriálu narodila dcera. (Karlos80)
  • Natáčení probíhalo v domově důchodců Červený  Mlýn ve Všestudech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčení filmu, kterého se zúčastnilo téměř sto padesát herců, začalo na Mikuláše roku 2001. Díky pěknému počasí se skončilo o dva dny dříve, než se plánovalo. (Silencia90)

Reklama

Reklama