Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tomhle kultovním seriálu nevěřím, že by Rowana Atkinsona mohl ještě někdo v životě brát vážně, to fakt nejde, stačí si vzpomenout na kteroukoliv z jeho mnoha nenapodobitelných grimas a dokonale infantilních, či polo-šílených scének a rázem je na tváři úsmev jak vrata. Postavička pana Beana má prostě neopakovatelné kouzlo (ze kterého těžila mimo jiné i jedna geniální scénka v Lásce Nebeské), jako malý jsem ho zbožňoval a i po tolika letech stále dokáže výborně pobavit, byť kvalita není vždy zcela vyrovnaná. 9/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson je vo svojej životnej úlohe taký blb a sebec, až je sympatický. Scenáre jednotlivých epizód seriálu sú tak prvoplánovo vtipné, že sú až geniálne. To sa stáva, ak takýto na prvý pohľad jednoduchý humor píše inteligentný scenárista. Anglický suchý humor nie je moja šálka kávy, ale Mr. Bean ho dotiahol do takej absurdity, že je geniálny. Teda prevažne. Nájdu sa aj slabšie scénky. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson, génius čo zahral pošahaného vtipálka. Veľa srandy patrí k tomuto seriálu, ktorý sa svojimi žartíkmi a nehodami, či nešťastiami pána Beana stal legendárnym a možno ho považovať za klasiku humoru, tak ako je ňou Chaplin, Laurel a Hardy, či niektoré americké sitkomy. Je to legenda britského humoru. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika medzi sitcomami a seriálmi celkovo. Rowan Atkinson sa pre Beana narodil. Nikdy nenudí a hlavne, nikdy nezačne byť trápny. Geniálny seriál, u ktorého vám nemôže vadiť, že ste ho videli už tisíc krát. Baví aj dnešnú mládež a bude baviť aj tú budúcu. Zlaté a bezstarostné pozeranie tohto seriálu v deväťdesiatych rokoch bolo a vždy bude nezabudnuteľné. If you know what I mean. ()

topesto 

všechny recenze uživatele

Legendární Britcom,ve kterém se málo mluví ale humor který obsahuje,pochopí lidé na celém světě.Vtipné,krátké historky ze života jedné středně velké,roztržité,směšné a někdy trochu sobecké a škodolibé figurky,si získal srdce mnoha diváků.Jeden z nejlepších seriálů z Velké Británie,který se k nám dostal. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Scéna na koupališti se natáčela ve městě Hayes. (SONY_)
  • Scéna, ve které Bean opisuje během písemné zkoušky, připomíná podobnou scénu z filmu Četník se žení (1968). (mar48)
  • Když Bean (Rowan Atkinson) prolézá pod kobercem kolem líbajícího se páru, tak má sousední pokoj 427 na dveřích na dveřích nápis „Fire exit“ místo čísla 427. (SONY_)

Reklama

Reklama