Reklama

Reklama

Škola zlomených srdcí

(seriál)
  • Austrálie Heartbreak High
Austrálie, (1994–1999), 154 h 18 min (Minutáž: 43–46 min)

Hudba:

Todd Hunter

Hrají:

Callan Mulvey, Lara Cox, Emma Roche, Ada Nicodemou, Rel Hunt, Putu Winchester, Salvatore Coco, Barbara Gouskos, Ivar Kants, Stephen O'Rourke, Abi Tucker (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(209)

Obsahy(1)

Parta mladých lidí ze střední školy Hartley v Sydney těsně před vstupem do života dospělých zažívají své první problémy. Od lásky přes drogy až k problémům kde a s kým bydlet… (Kubesz)

Recenze (118)

ZdenoLo 

všechny recenze uživatele

Máloktorý seriál z môjho dospievania zanechal vo mne toľko nostalgických spomienok ako tento. Tie prvé série boli také priemerné ale od príchodu Dresika, Scheppersovcov, Charlieho, Mai..to bolo to pravé orechové. Je škoda že seriál nemá od doby vysielania žiadne reprízy a keď chcem zaspomínať tak musím loviť na youtube všelijaké viacjazyčné verzie. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Ta prokletá nostalgie je snad tou největší mrchou na nám známém světě. A buďme za ní rádi. Člověk zkrátka nemůže zatratit ty dlouhé hodiny poslušného sledování, bláznění s vynechaného dílu a nedýchání ve chvílích, kdy na tom jsou podobně i věční hrdinové. Uznávám, asi by bylo bláhové předstírat, že si zaslouží plné hodnocení a tolik deka superlativů. Australská odpověď na pomádové ságy ze školních prostředí je vítaná změna v rámci žánru. Realisticky naznačené problémy a poměrně drsný scénář. Žádná velká limonáda, jde se nakonec vždycky dál. Že seriál koketuje i s atraktivním klipovým střihem a nebojí se špinavé reality je jedině bod k dobru. Že nepřekračuje stín produkce je logické. Pro mě nicméně platí, že zůstanu subjektivní a kazit si vzpomínky jakousi derniérou nehodlám. Jen ať scény posledního boje Nicka, tklivého zpěvu Jodie, slabých chvilek mrchy Kateriny, rozhodování Southgata, vzchopení se slabocha Charlieho, začleňování vyvrhela Drazica a další zůstanou tam, kde jim je nejlíp. V nostalgických vzpomínkách... ()

Reklama

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Na tento seriál jsem se dívala, když jsem měla asi 12 nebo 13 a zamilovala jsem do něj. Upřímně si na něj už moc nepamatuji, ale vím, že se mi to líbilo. Mám ráda seriály, či filmy ze školního prostředí. Není to bůh ví jak dokonalé, ale mám na tento seriál dobré vzpomínky a pětku jsem dala spíše z nostalgie. ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem na zadny podobny slataniny nekoukala, ale tohle bylo neco jinyho =) davali to dycky dyz sem prisla ze skoly, a tak dycky sem to mela zaply a casem se na to zacla i opravdu koukat a sledovat =)) a ono to bylo skutecne dobry a zabavny a i hlavni predstavitele stali za to, ale mohlo me urvat, dyz mi unikl jeden dil a umrel Nick a pak uz zadny flashback.. =/ ale ne, tohle me fakt bavilo =))) a Bolton a posleze i Drazic rulez ;) ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

V době uvedení u nás jsem seriál přímo hltal. Od té doby jsem ho neviděl a tak hodnotím podle toho, jak jsem ho vnímal tenkrát. Když si vzpomenu na seriály o mladých lidech, tak nám TV předváděla a předvádí samé srdcelibné příběhy o dceruškách a synáčcích bohatých aj., jde o samé přehnané scénáře a o to horší herecké výkony. Tento australský seriál je jiný. Ukazuje nám život studentů, s kterými se můžeme ztotožnit. Nejsou tu přelíčené fifleny v nejnovějších hadříkách, nejsou tu opálení svalovci atd., jsou tu skuteční lidé, takoví jací jsme i my a to je na tom to nejhezčí. Mnohokrát jsem si při sledování mohl říct, že podobné je to i na mé škole (tenkrát :-D). Seriál mě bavil, a těšil jsem se na každý další díl. Např. Beverly Hills 90210 je proti tomu polívčička pro mazánky :-) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Postava herce Ruperta Reida, Declan Costello, byla pojmenována po zpěváku Elvisu Costellovi, jehož skutečné jméno je Declan MacManus. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama